|
Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
19.02.2012, 16:00 | #1 |
Miasto: Opole
Motocykl: RD04
Przebieg: 65000
Online: 1 dzień 23 godz 11 min 15 s
|
RD04- śruby składu mieszanki i wycieki z gaźników
Witam,
Na początku zeszłego sezonu stałem się szczęśliwym posiadaczem RD04 '90rocznik. Wymieniłem olej ,filtr oleju, filtr powietrza, smarowanie główki ramy, wymiana oleju w lagach i zacząłem jeździć. Po 2kkm wydmuchało dziurę w przerdzewiałym wydechu- zaspawałem +nowa uszczelka końcówki wydechu i było ok. Po kolejnych 2kkm zaczęło mi strzelać w wydech po zamknięciu przepustnicy-pojeździłem tak do końca sezonu i teraz postanowiłem się tym zająć. Poczytałem kilka postów na forum i prawdopodobną przyczyną okazała się nieszczelność wydechu na styku z silnikiem. Zdemontowałem wydech i teoria się potwierdziła- przy okazji dzięki wielkie wszystkim którzy się udzielają i opisują co kiedy zrobić. Ale nie o tym chciałem pisać: Przy okazji szperania na forum wyczytałem, że warto zrobić: 1.regulację zaworów 2.ustawienie składu mieszanki 3.synchronizację gaźników Zdjąłem zbiornik a tu się okazuje, że oba cylindry pod króćcami gaźnikowymi zasyfione. Na zdjęciu to już po pozostałości po wstępnym wyczyszczeniu: link: http://imageshack.us/photo/my-images...cn0064mod.jpg/ Jako pierwsze planuję wymianę króćców. Czy sugerujecie wymianę czegoś jeszcze? Mam jeszcze pytanie czy ta śruba do regulacji jest fabryczna czy ktoś przy tym grzebał i czy jest jakiś fabryczny "wkrętak" do kręcenia tym? link:http://imageshack.us/photo/my-images/641/dscn0069t.jpg/ Wszelkie sugestie mile widziane. |
|
|