![]() |
#21 |
![]() |
![]()
Zima się zbliża, więc może ktoś, kto robił regulację zaworów mógłby się pochwalić instrukcją czy fotorelacją, linkiem gdzie kupić płytki, cennymi uwagami?
![]() |
#22 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2013
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 2 godz 8 min 31 s
|
![]()
z 95% prawdopodobieństwem nic nie trzeba będzie ruszać a tym bardziej na zaworach ssących (płytki) a jeżeli nawet to w płytki będziesz się zaopatrywał dopiero jak to rozbierzesz i sprawdzisz jakie wymiary masz a jakie są potrzebne. Cała operacja jest dość skomplikowana i pracochłonna szczególnie w przypadku, gdy trzeba będzie ruszyć zawory ssące.
Ostatnio edytowane przez mdxmd : 19.09.2019 o 14:38 |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
![]() |
![]()
Szczerze mówiąc mi też pomogła by taka relacjo/instrukcja. Ale zapowiadają długą i mroźną zimę więc czas będzie by podłubać od zera
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
![]() Zarejestrowany: Sep 2013
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 2 godz 8 min 31 s
|
![]() Cytat:
taka moja rada. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
![]() |
![]()
Parę swoich sprzętów regulowałem i uważam, że wskazówek nigdy za wiele
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2018
Miasto: Słocina
![]() Online: 2 miesiące 3 tygodni 22 godz 24 min 54 s
|
![]()
Przymusu samodzielnej obsługi nie ma, ale niektórzy to lubią. Ja od dziecka mam tę przypadłość.
Jakby co, można w necie znaleźć jakieś wsparcie. Np. to https://www.youtube.com/watch?v=mCFwZmubxVM Warto też kupić sobie Honda Workshop Manual |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
![]() |
![]()
mdxmd w ubiegłym roku posłuchałem Twojej rady i odpuściłem ale w tym już nie wytrzymałem, musiałem tam zajrzeć
![]() Nigdy wcześniej tego nie robiłem więc wyzwanie jest na pewno, ale że zawodowo jestem mechanikiem od maszyn to pomyślałem, dam radę. Dość dużo tego rozbierania żeby dotrzeć do pokrywy zaworów ![]() Po 49.000 km zawory ssące wszystkie w tolerancji, w prawym cylindrze jeden wydechowy w tolerancji, drugi w dolnym zakresie 0,21 zrobiłem na 0,23, to samo zrobiłem z dwoma zaworami na lewym cylindrze. Rozleciały się kaptury w fajkach wewnętrznych podczas demontażu, krucha guma się zrobiła, ale i tak chciałem je wymienić na nowe. W zaworkach od dopalania spalin spory syf. Przed całą zabawą robiłem nocny test kolankowy, oba kolanka świeciły na czerwono identycznie co mnie ucieszyło bo spodziewałem się że będzie źle z powodu przebarwienia dłuższego kolanka na fioletowo. Czekam na nowe części i będę składać do kupy, trzymajcie kciuki żeby odpaliła ![]()
![]() |
#28 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2018
Miasto: Kraków
Motocykl: CRF1000 DCT
![]() Online: 2 dni 3 godz 19 min 25 s
|
![]()
Cześć Romano, nieźle porozkręcałeś Afrę. Mam pytanie odnośnie tego testu kolankowego, możesz coś bliżej wspomnieć na ten temat ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
gsm: 512242193
![]() Zarejestrowany: Jul 2006
Miasto: Rzuchów
Motocykl: RD11a
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 4 miesiące 3 tygodni 4 dni 6 godz 36 min 11 s
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
regulacja zaworow | solo1972 | Regularne czynności serwisowe | 48 | 27.07.2019 18:33 |
Regulacja zaworów | 7Greg | Regularne czynności serwisowe | 126 | 29.11.2017 08:57 |
dekiel zaworow nx650 | szynszyll | Inne - dyskusja ogólna | 8 | 23.02.2017 13:01 |
regulacja zaworów-klucz | mckrzysiek | Regularne czynności serwisowe | 10 | 15.12.2009 11:35 |