|
Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
12.03.2021, 20:32 | #1 | |
Miasto: Beskidy
Motocykl: CRF1000
Online: 5 dni 15 godz 9 min 37 s
|
Cytat:
Dokładnie trzeba uważać Droga jest legalna tylko do "Piotrowego Pola" jadąc od Iłży a z racji mocnego cięcia lasu, "zielonych ludków" jest tu od groma. Chcieliśmy tędy puścić nitkę trasy TET ale "zieloni" się nie zgodzili. Ferma wiatrowa Pakosław to super szuterki i można ich doświadczyć jadąc po ścieżce TETu
11.03.2021, 21:40 | #2 |
A ja..... polecam każdemu urlop motocyklowy na Dolnym Śląsku.
Tydzień tutaj zawijając o Czechy, od Glucholaz, paczkowa i Nysy po Bogatynię. Od Złotego Stoku po Jawor, Bory Dolnośląskie, kotlina Jeleniogórska, Sudety, Karkonosze. W tydzień spokojnie można zrobić tu 5-6tys km i rzadko przecinać te same trasy. Mało odcinków bocznych dróg gdzie więcej niż 200m to prosta. Piękne jest Podlasie, Mazury, Bieszczady czy Beskid Ale Dolny Śląsk jest tylko jeden i ze swoją różnorodnością jest to moim zdaniem najciekawszy i najpiękniejszy kawałek Polski. M
12.03.2021, 10:14 | #3 |
Miasto: Garwolin
Motocykl: NAT
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 15 godz 49 min 52 s
|
A polecisz jakieś perełki Dolnego Śląska?
Takie must-see wg Ciebie. W Święto Pracy w tamtych okolicach będę. Od czwartku do poniedziałku.
12.03.2021, 15:23 | #4 |
Jeżdżę tu tyle lat i wciąż trafiam na drogi którymi nie jechałem........
14.03.2021, 19:08 | #5 | |
Moderator
|
Cytat:
http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=17798 Jest tam trochę ciekawych miejsc do pozwiedzania na Dolnym Śląsku
14.03.2021, 23:37 | #6 |
Dolny Śląsk jest super, co tam pojadę to otkrywm coś nowego.Byłem w zeszłym roku na moto .Wolę naturę od zamczysków , ale Nela namówia mnie na pałac Marianny Orańskiej.Zwiedzając to piękne miejsce wydawało mi się że tu kiedyś byłem iprzypomniało mi się faktycznie 40 lat temu wkradliśmy sie tam na obozie wędrownym.Była to kompletna ruina i pamiętam jak dziś białe płytki na ścianie z niebieskimi zdobieniami których zostało niewiele ponieważ ludzie to wszystko szabrowali.Poznałem te płytki zostało ich kilka.W ogóle Marianna i jej dzieje to ciekawy temat .Polecam.
Czarny .Łódzkie jest płaskie? Są miejsca gdzie na lekko nie daję rady podjechać. W tą zimę zabrałem wnuczka n górkę w Smardzewie ,tam był kiedyś wyciąg. Tam uczyłem się jazdy na nartach. Przepraszam jeśli zaśmiecałem. |
|
22.05.2021, 09:09 | #7 |
Urlop - krótka decyzja - dzisiaj jeździmy on - w końcu już miesiąc leży nowy kask do wypróbowania.
Poranna kawa i gdzie... no własnie ..kusi Podlasie - ale czasu mało...więc Łódzkie - okolice Tomaszowa Mazowieckiego. Po drodze Rawa Mazowiecka - Ruiny Zamku Książąt Mazowieckich rawa1.1.jpg rawa2.jpg - jak wam sie podoba moja "papierowa" nawigacja - muszę wymyślić jakiś uchwyt do telefonu Z Rawy do Inowłodza - tam zdecydowanie warto zobaczyć Kościół Romański pod wezwaniem św Idziego idzi3.3.jpg idzi4.4.jpg Oraz jest zamek Kazimierza Wielkiego- ale nówka po odbudowie zamek_inow.jpg Dlej rzut beretem mamy bunkier kolejowy w Jeleniu (wpsomniałem wcześniej przy wizycie w Konewce). Ten jest ogólnie dostępny i niezagospodarowany - niestety nie zabrałem latarki wiec tylko spacer na zewnątrz jelen.jpg jelen7.7.jpg jelen3.jpg I dalej do Tomaszowa Niebieskie źródła i tu jedna uwaga go map googla. Po pierwsze puścił mnie dwa razy offem(ale nie starłem sie przy wyznaczaniu trasy) po drugie nie piszcie Niebieskie Źródła po was zaprowadzi do małego osiedla koło Niebieskich Źródeł - a tam nie ma gdzie zaparkować - trzeba wpisać Parking Niebieskie Źródła lub jakoś tak. Jeden z offów off9.9.jpg I Niebieskie: niebieskie2.jpg niebieskie.jpg Dalej Groty Nagórzyckie - niestety zamknięte z powodu świrusa Przy okazji pozdrawiam Czarnucha który mi machał na czarnej 07 - numery ETM groty.jpg Następnie szybki wypad nad Zalew Sulejowski zalew.jpg zalew_sul.jpg I niestety czas mnie gonił i nie zdążyłem - bo zdecydowanie warto wg mnie: http://skansenpilicy.pl/ Ostatnio edytowane przez Babel : 22.05.2021 o 09:46 Powód: Obróciłem zdjęcia |
|
11.03.2021, 22:31 | #8 |
Miasto: mazowiecka wieś
Motocykl: 5 szt
Przebieg: znośny
Online: 3 miesiące 2 tygodni 6 dni 4 godz 21 min 4 s
|
Matjas ja Ciebie przeciągnę po tym nudnym Mazowszu.
Będzie płasko i nieciekawie. Słowo harcerza. Ps. Nigdy charcerzem nie byłem
11.03.2021, 22:40 | #9 |
etam
Nie boje się
11.03.2021, 22:45 | #10 |
Matjas dobrze pisze. Dolny Śląsk ma to "coś". Motocyklowo jest tam super.
|
|
|
|