|
Wszystko dla Afrykańczyka Ciuchy, buty, kaski, gogle, rękawiczki, kondomy, pokrowce, ochraniacze, zbroje i inne gadżety które chcesz opisać lub polecić |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
17.03.2012, 21:57 | #21 | |
Administrator
|
Cytat:
17.03.2012, 22:52 | #22 |
Jakub
Miasto: Świdnica
Motocykl: 990
Przebieg: czemu?
Online: 1 miesiąc 2 dni 15 godz 48 min 17 s
|
jak się jeździ moto a nie stoi to czy nie prane dzień czy tydzień i tak smrodu czuć nie będzie
|
18.03.2012, 05:30 | #23 |
|
|
18.03.2012, 09:07 | #24 |
www.ksprl.pl
Miasto: UĆ
Motocykl: TA, MZ TROPHY
Galeria: Zdjęcia
Online: 7 godz 15 min 3 s
|
Jakie byś nie kupił - będziesz zadowolony jeśli to Twoje pierwsze. Taka bielizna powinna w pierwszej kolejności jak wszyscy wiedzą odprowadzać wilgoć od ciała i wtedy czujesz się komfortowo i nie marzniesz. Nie jest istotne czy ma jony srebra i ile-choć są osoby, których pot wydziela bardziej intensywny zapach i oni powinni szukać tych rzeczy z uszlachetniaczami (opcja droższa, lecz bardziej przyjazna). Inna kwestia to intensywność odprowadzania potu przez nasz organizm - im większy wysiłek tym jest to bardziej widoczne, a jeśli dorzucimy kwestię odpowiedniego ubioru to mamy cały temat prawie ogarnięty - prawie bo to temat rzeka . Ja stosuję od dawna patenty oddychająco-odprowadzające używam od dawna (jaskinie/góry zimą i latem) stosując jedną ze złotych zasad - chcesz robić coś intensywnie - ubierz się w dobre rzeczy tak, żeby było ci zimno przed, dobrze w trakcie, a jak skończysz to tak czy siak trza się przegrupować . Na moto też mi się to sprawdza - powodzenia w testach - mam nadzieję, że troszkę pojaśniłem tą gmatwą .
|
18.03.2012, 09:35 | #25 |
Administrator
|
Spytaj Huberta, ma w ofercie Brubecka.
18.03.2012, 17:00 | #26 |
Motocykl: Tiger 1050
Online: 4 dni 5 godz 41 min 18 s
|
Ja używam lidlowego kompletu od dwóch sezonów tyle że poprzedni model.Uważam , że jest naprawdę spoko.
|
18.03.2012, 22:59 | #27 | |
Administrator
|
Cytat:
Miałem na myśli to że jesli nie mamy pewności to przy małej różnicy w cenie lepiej jest brać sprawdzone jak np Brubeck. W jakich warunkach go używałeś przy jakich temp zewnętrznych minimalnych i maksymalnych , w jakim zakresie miałeś komfort a przy jakich jeszcze dało się jechać , jak gruba kurtka i czy jazda z podpinką i w jakich temp. Samo to że " jest naprawdę spoko " jak piszesz to trochę mało. To tak jak by napisać że czerwona Afryka spala mniej niż niebieska.
18.03.2012, 23:19 | #28 | |
Motocykl: Tiger 1050
Online: 4 dni 5 godz 41 min 18 s
|
Cytat:
Rozumiesz co mam na myśli?Nie można podważać przydatności danego produktu w porównaniu z innym bez porównania ich walorów w tych samych warunkach. Napisałem o komplecie lidla że "jest spoko" mając na myśli swoje doświadczenia zarówno z jazd "wokół komina" jak również z kilkunastodniowego wypadu podczas którego podróżowałem zarówno w 40-sto stopniowym upale , jak i kilkunastostopniowej temperaturze i opadach deszczu.Zgadzam się , że warunki bywają bardziej ekstremalne ale jak się wymaga większej rozpiętości to do porównania też należy podać więcej konkretów a nie tylko stwierdzić że to za mało żeby konkurować z\ bardziej znanym produktem. |
|
19.03.2012, 00:26 | #29 |
Administrator
|
O, i właśnie nieco rozjaśnileś swoją opinnię i o to chodzi.
Używam brubecka Thermo , nie jest na mnie opięty dlatego jest cieplejszy z racji mniejszych otworków w tkaninie. Można powiedzieć że mniej opięta bielizna będzie ciut cieplejsza niż identyczna ale lekko rozciągnięta. Przy 0*C Thermo plus podpinka i cienki polar - ciepło. Temp ok 5 do 12*C Thermo plus podpinka też dobrze. Przy ok 15 a bliżej 18*C z podpinką zaczyna być mi już za ciepło , trzeba by pewnie podpinkę zamienić na coś cieńszego. Gdybym miał ją mocno opietą zapewne do podanych temp mozna by dodać ok 5*. Jadąc np w drugiej kurtce która jest bardziej przewiewna mógłbym osiągnąć górną granicę komfortu po której jest mi za ciepło bliżej 20* ( oczywiście z wpietą membraną i podpinką bo takie testy opisuję). Powyżej 20* trzeba stosować np wspomnianego brubecka w wersji chłodzącej-mocniej wentylowanej. Jak widać jest wiele opcji i możliwości a do tego dochodzą jeszcze indywidualne potrzeby ( ja wolę czuć leciutki chłodek zamiast lekkiego przegrzania ..... ale każdy ma nieco inaczej). Dlatego też ocaniając jakis produkt warto zamieścić trochę informacji które z pewnością się komuś przydadzą w ocenie produktu.
AT03 Ostatnio edytowane przez Dzieju : 19.03.2012 o 00:29 |
19.03.2012, 08:23 | #30 |
Miasto: Łódź
Motocykl: TransAlp rocznik '89
Online: 4 dni 16 godz 57 min 30 s
|
Od trzech lat używam jakiegoś zestawu "no name" a od dwóch zestawu Brubeck. Pod względem zachowania podczas noszenia Brubeck odrobinę jest przyjemniejszy. Gorzej niestety przeszedł próbę czasu. Aktualnie wygląda gorzej od starszego o sezon "no nama". Może po babsku za często go piorę... ;-) A tak serio to myślę że wszystko zależy od partii materiału i sposobu użytkowania. "Macałam" bieliznę Lidlową. Wygląda przyzwoicie. Jest dosyć "mięsista".