|
Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
24.04.2012, 14:59 | #21 |
Miasto: Germany
Motocykl: CRF1000D+Cegla+Czelendz
Online: 4 miesiące 1 tydzień 5 dni 17 godz 39 min 28 s
|
Dokladnie Matjas.Widze ze myslisz po niemiecku.Nie widze powodu do burd,choc nie wiem,co pomoze jak bede ten alkomat mial ze soba.Na moja trzezwosc nic on nie poradzi.Jedynie odciazy bagaznik policji.
|
24.04.2012, 15:16 | #22 |
niech z ręką na sercu każdy powie, że nie miał tak jak poniżej:
osobiście miałem kilka razy w życiu na zlotach /zgaduję, że podobnie jak większość tu obecnych/ w okolicach przedpołudniowych taką wątpliwość 'czy można'. nie ukrywam tego - nie wiedziałem czy można ale stwierdziłem, ze raczej tak i pojechałem. gdybym wiedział, że nie mogę zastanowiłbym się 10x czy jednak jechać. myślę, że po to taki alkomat w schowku, czy innym kufrze - nie dla tego aby gliny nie musiały wozić swojego. tak to widzę i taki właśnie był zamysł prawodawcy we francyi jeśli sprawnie zgaduję. zdecydowana wiekszość kierowców na podwójnym gazie to osobnicy 'wczorajsi' - na szczęście zdecydowanie mniej jest takich co to wypili i jadą ale niestety tacy też są. *&%^#^%@# dla tych pierwszych jednak taki alkotest zawsze pod ręką mógłby być biczem Bożym i nie wyłączam tu siebie samego. matjas
24.04.2012, 16:15 | #23 |
Motocykl: RD07
Przebieg: mały
Online: 4 tygodni 18 godz 22 min 53 s
|
DLATEGO WARTO POZNAĆ WPŁYW ALKOHOLU NA SWOJE ŻYCIE I NIE DAĆ SIĘ ZASKOCZYĆ
http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=13241 |
24.04.2012, 16:30 | #24 | |
Miasto: Poznań
Motocykl: 690 Enduro
Online: 4 miesiące 2 tygodni 14 godz 33 min 22 s
|
Cytat:
Można pasażerom samolotów rozdawać spadochrony, oczywiście po dwudniowym obowiązkowym i płatnym szkoleniu. Można by także wprowadzić ograniczenie prędkości, najlepiej sprzętowe w każdym aucie np do 40km/h. Wszystko trzeba jednak z rozsądkiem.
24.04.2012, 18:02 | #25 |
wolny strzelec
|
Chcialem powiedziec-ze zgadzam sie czesciowo i z Matjas jak i z Lepi.
Jestem,bylem i bede ze karaniem na maxa ze prowadzenie po pijanemu.On sobie krzywdy nie zrobi,ale moje dziecko bedzie stalo na przystanku lub szlo do szkoly i nie dojedzie.Bo ktos "musial" sobie wypic. Ale to chodzi o zasade-nie dazmy do zmiany jakkolwiek zwanej demokracji i wolnosci na panstwo policyjne. Do "karania" z zasady. To policja powinna wozic alkotesty-nie uczestnik ruchu. Jezeli tak ma byc-to niedlugo sami bedziemy sobie musieli wykonac na sobie kare-bo teoretycznie jechalem za szybko itp. Wydaje mi sie to bedzie tylko chwilowa przestroga-po paru latach,ba,moze i miesiach zapomnisz o testerze-bo czlowiek tak juz ma-i dalej bedzie jezdzil po pijaku.Co wtedyW kazdym aucie bedzie jezdzic z toba policjant?lub kontrola co skrzyzowanie? Moim zdaniem nie tak wyglada wolnosc. |
24.04.2012, 18:18 | #26 | |
Miasto: Biała Podl./Warszawa
Motocykl: Afryka? Nie, dziękuję. ;)
Przebieg: 60000
Online: 1 tydzień 1 godz 37 min 9 s
|
Cytat:
Tenera głównie po Paryżu kilka razy do roku śmiga ale i po torze wyścigowym w Dijon w youngtimerach (kolega na Nortonie Commando).
25.04.2012, 02:24 | #27 |
Miasto: Inowrocław
Motocykl: RD07a
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 5 dni 9 min 5 s
|
W naszym kraju taki alkotest byłby traktowany jako obowiązkowy przedmiot przy kontroli "bo przecież czuje się dobrze to pojade zamiast marnować to coś i zaraz wydawać kase na kupno tego gdzieś w sklepie.."
|
25.04.2012, 08:29 | #28 |
Miasto: Poznań
Motocykl: 690 Enduro
Online: 4 miesiące 2 tygodni 14 godz 33 min 22 s
|
A to nie są przypadkiem jednorazowe alkomaty (ktoś pisał , że 5 zł)? Bo może być też tak, że przezorny user dmuchnie przed jazdą. Nic nie wykaże wiec pojedzie. A za rogiem złapie go policja za brak alkomatu
25.04.2012, 10:14 | #29 |
Miasto: Biała Podl./Warszawa
Motocykl: Afryka? Nie, dziękuję. ;)
Przebieg: 60000
Online: 1 tydzień 1 godz 37 min 9 s
|
Myślę, że każdego stać na najtańszy alkotest za kilka zł. Wrzuci się go do schowka czy do kieszeni i po problemie.
25.04.2012, 13:59 | #30 | |
Miasto: Wrocław / Grenoble
Motocykl: RD07a
Przebieg: ~60kkm
Galeria: Zdjęcia
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 9 godz 45 min 18 s
|
Cytat:
Dokładnie o to chodzi i to sporo kontrowersji budzi. W rzeczywistości trzeba wozić 2sztuki, jedna dla siebie, druga do kontroli. Nie wiem do końca jakie są wymagania co to takiego alkotestu, jakaś homologacja na Francję Może się okazać, że kupisz w Polsce, a we Francji dostaniesz mandat za to, że alkomat nie jest zgodny z przepisami. Z drugiej strony nie wiem po co się przejmować mandatem za 40zl. Bac to się trzeba Szwajcarskich mandatów jadąc do Francji..
|