|
Imprezy forum AT i zloty ogólne Imprezy forum AT i zloty ogólne. Spotkania użytkowników naszego forum. Mają one charakter otwarty: obecność AT wskazana, ale nie jest wymogiem. Piszemy również o imprezach motocyklowych, na które wybierają się nasi forumowicze. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
10.04.2013, 17:56 | #21 |
Miasto: Monschau / Radoszewice
Motocykl: RD07
Przebieg: 42000
Online: 2 miesiące 2 tygodni 3 dni 19 godz 51 min 9 s
|
|
10.04.2013, 18:05 | #22 | |
Cytat:
No to już było wiadomo w lutym.
10.04.2013, 18:06 | #23 |
|
Nie wszyscy wiedzą, ale teraz mam obawy, że jeśli patronat mają media Tadeusza Rydzyka, to będzie bardziej politycznie, niż duchowo
|
10.04.2013, 19:24 | #24 |
Miasto: Dabrowa G.
Motocykl: RD07a DRZ 400E
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 5 dni 10 godz 6 min 16 s
|
|
10.04.2013, 20:09 | #25 |
|
Mam zamiar jechać, ale jak usłyszę cokolwiek o polityce, to będzie to moje ostatnie otwarcie sezonu na Jasnej Górze.
|
10.04.2013, 20:48 | #26 |
Na plakacie jest taki apel do uczestników mówiący o tym, dla kogo nic nie znaczą pewne trzy słowa, ten nie powinien przyjeżdżać. Jest tam słowo "Ojczyzna", a dbałość o Ojczyznę łączy się z polityką. Nie piszę tu o agitacji politycznej, ale o słusznych wyborach.
podpis bez buraczanych tekstów i życiowych prawd Ostatnio edytowane przez robertG7 : 10.04.2013 o 21:05 |
|
10.04.2013, 21:00 | #27 | |
Uszanujcie prośbę gospodarza wątku.
Cytat:
|
||
11.04.2013, 03:46 | #28 |
Miasto: OOL-OPOLSKIE
Online: 4 miesiące 2 tygodni 18 godz 11 min 50 s
|
-A czy tu ktoś przedstawia propozycję jakiegoś innego śmigania po krzakach ?! -Nie zauważyłem !..
Powyższe posty dotyczą właśnie tegorocznego Zlotu-Otwarcia w Częstochowie... -Zaś zasadą publicznego i otwartego forum, powinna być możliwość swobodnego wypowiadania się oraz dodawania informacji, wg. tematu podanego w tytule wątku. -I raczej bez ideologicznego kagańca, -chyba że... Np. na forum "BMW KLUB POLSKA MOTOCYKLE" w temacie "Częstochowa 2013" żaden nakaz jakiejś dziwnej omerty nie występuje... To że nowa formuła tegorocznego Otwarcia wzbudza kontrowersje i wątpliwości zainteresowanych, to tylko zasługa "JAKOŚCI" dwóch poprzednich zlotów, oraz obecnej deklaracji organizatora "Zlotu Gwiaździstego..." -reklamowanego jako (!) PIELGRZYMKI KATOLIKÓW, o raczej "ugruntowanych", radykalnych poglądach (w domyśle). Widać to zresztą po patronach medialnych... Nie dziwi więc że powstała pewna dezorientacja (również u mnie) na skutek nagłych podziałów i zamieszania, bez precedensu w historii tych zlotów ! Eeech, jedyne co chyba nie dzieliło Polaków, to dawne batalie ze wspólnym wrogiem.. Zaś przy jego braku - ciągle jakieś nurty wręcz prowokują konflikty, dążąc do podziałów w każdej dziedzinie życia, od polityki po... Cóż, jeśli się i tu nie da inaczej, to może choć ten podział -Otwarcia Sezonu na dwa odrębne ZLOTY -wyjdzie Nam na dobre, dając WOLNY WYBÓR (zagwarantowany przez Stwórcę ) -świadomego uczestnictwa (bądź nie) w którymś z nich. Unikniemy wówczas ryzyka "NIEOBLICZALNYCH KONFLIKTÓW" wśród motocyklistów -przed którymi to w piśmie do Prezydenta Częstochowy przestrzegał (!?!) pan W. Węgrzyn. ( Nie wiem co on chciał przez to powiedzieć, przecież nigdy DOTĄD takowych nie było! ) -I któż to niby miałby je tam wywołać ..?!?.. Wszystkim wybierającym się na dowolny "Gwiaździsty" życzę udanej pogody, relaksującego spełnienia i obfitej "uczty" duchowej... (oby bez niestrawności) Być może również zajrzę na któryś z nich... -Co do rzekomego "zaśmiecania wątku" o Zlocie na Jasnej Górze 2013, -to uważam że UCZCIWE jest podanie informacji o obu wersjach "Otwarcia" wraz z jakimś objaśnieniem. Docelowo i tak przecież chodzi o to samo miejsce kultu, tego samego Boga, identyczne "Ojcze Nasz" i "Zdrowaś Mario" -oraz zanoszone intencje... (No chyba że główne skrzypce gra tu jednak "brudna polityka" -od której tak pokrętnie co niektórzy się "odcinają"... )
-szerokości, przyczepności i powodzonka!... MAURO Ostatnio edytowane przez motoMAUROxrv : 12.04.2013 o 12:35 |
11.04.2013, 11:21 | #29 |
Miasto: Tarnowskie Góry
Przebieg: 67000
Online: 1 miesiąc 3 dni 12 godz 4 min 43 s
|
|
12.04.2013, 12:47 | #30 |
Miasto: Garwolin
Motocykl: RD07A
Galeria: Zdjęcia
Online: 6 miesiące 1 tydzień 5 dni 2 godz 51 min 2 s
|
Pierwszy raz, w 2004r pojechałem na ten zlot z dwóch powodów:
po pierwsze- był i jest inicjatywą wspierającą i propagującą Polskę Kresową po drugie- był pierwszą imprezą niekomercyjną, w czasach wielu motocyklowych spędów pozbawionych jakiejkolwiek idei; wracałem z niego podbudowany i wyciszony. Dziś widać, jak mocno nie wpisuje się tym w główny nurt krytykujący wszelkimi sposobami te dwie wartości. A wystarczyło z nich rezygnować i utrzymać popularność. W niektórych środowiskach nie ma ceny dla pewnych wartości w tym tradycji. To jedyny powód, dla którego Węgrzyn przesunął Radosne Rozpoczęcie Sezonu Motocyklowego im Księdza Jastrzębiec Peszkowskiego o tydzień. A konsekwencje? Są i będą dla każdego jego uczestnika. Odpowiadając tym, co pisali: -przeglądałem stare plakaty, zaproszenia na Zlot Gwiaździsty im Peszkowskiego i patronat Trwam i RM jest jest od zawsze. Swoją drogą, te plakaty to ciekawa lektura.. - nie spotkałem się nigdy z określeniem tego zlotu "Pielgrzymka Katolików" Pielgrzymka Motocyklistów- tak; znam nie wierzących motocyklistów, uczestników tego zlotu a wspierających od dawna jego idee -apel organizatora " jeśli słowa Bóg, Honor i Ojczyzna dla Ciebie nic nie znaczą - ten zlot nie jest dla Ciebie" pojawił się po pierwszych warcholskich zachowaniach na błoniach (picie piwa, strzelanie w wydechy...) a nie podkreślania swojej wyłączności dla tych haseł. -ze święcenia motocykli na błoniach zrezygnowano po tym, jak wielu motocyklistów chcąc uniknąć dla wygody wyjazdowego korka ruszało tuż przed zakończeniem mszy skutecznie blokując alejki i przejazd ruska z koszem z księdzem -moja prośba o ograniczenie zbędnych śmieci w wątku nie jest żadnym zamordyzmem. Wspomniane forum motocykli z biało niebieską szachownicą i wolność wypowiedzi w podobnym wątku w większości ograniczała się do linków z księdzem pedofilem, zbieranej tacy, pieniactwu Węgrzyna i informacji gdzie kto wtedy pojedzie. Sama esencja Czas napisać o realiach; Ja będę na Przeprośnej Górce od 16.30. Przygotuję drewno na ognisko itp. Jeśli nie będzie innej propozycji wspólnego spędzenia czasu, od 18.00będę w sali o.Kordeckiego na wspominkowym spotkaniu. To już dziesiąty Zlot Częstochowski. O 21.00 Apel Jasnogórski i po nim wrócę na Przeprośną Górkę, rozstawię namiot i posiedzę przy ognisku. Miło będzie spotkać kogoś z Was. Myślę też, żeby spotkać się w niedzielę, przed ruszeniem na błonia, u wylotu drugiej drogi prowadzącej na PG. http://www.sanktuarium.opw.pl/nowa/pl,mapa-dojazdu.html Pogoda zachęca . Życzę przyjemnej drogi i do zobaczenia. Ostatnio edytowane przez ATomek : 12.04.2013 o 23:26 Powód: przecinek |
|
|