|
Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
16.09.2016, 13:19 | #21 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
|
Absolutnie nie podejmuję tu jakiejkolwiek krytyki twoich działań Neo. Wątek i pomysł uważam za zacne i potrzebne.
Moje uwagi dotyczą tylko materiału przedstawionego jako przykład ciekawego filmu. Dla mnie po prostu film drogi jest nieciekawy bo nie ma w nim dla mnie wartości użytkowej natomiast rozumiem potrzeby osób co do utrwalenia swego rodzaju szybkiego streszczenia danej wyprawy czy wycieczki. Każdy jest inny i ma inne potrzeby. I niech tak zostanie. |
16.09.2016, 13:35 | #22 |
Miasto: podwrocławskie zadupie
Motocykl: '12 LC4 690 Enduro R
Online: 1 miesiąc 3 dni 21 godz 32 min 45 s
|
Emek całkowicie się z Tobą zgadzam, jednak zważ na to ile pracy włożyli autorzy wymienionych przez Ciebie wartościowych filmów w ich wykonanie..
Idąc tym tropem dojdziemy do dyskusji czy filmy Rodrigueza czy Tarantino są lepsze, które lepiej zajmują i jaką mają treść... Sam łapałem zajawkę enduro-podróżniczą na tasiemcu Long Way Round, który powstał na potrzeby komercyjne, za grubą kasę i przy użyciu profesjonalnych metod filmowania i montażu. Było to fachowo zmontowane, z profesjonalnymi podkładami, dialogami, scenariuszem itd... My jesteśmy tylko biednymi osiołkami na tych swoich ubłoconych maszynach, z teletubisiem za kilkaset zł na kasku i permanentnym brakiem czasu na cokolwiek. Dla takich jak my powstała właśnie ta aplikacja, coby nie gromadzić danych na dysku ani też nie zanudzać gości kilkugodzinną relacją z przejazdu przez Transalpinę i Transfogaraską z jednego ujęcia. Być może się przyjmie, być może nie. Jest to nowinka na rynku, fajnie że jest. Znając życie nastąpi z czasem ich ewolucja o nowe funkcje w przyjaznym każdemu użytkownikowi interfejsie. |
16.09.2016, 14:09 | #23 |
Miasto: Warszawa
Motocykl: brak
Galeria: Zdjęcia
Online: 2 miesiące 2 tygodni 3 dni 17 godz 55 min 24 s
|
Ewidentnie zmierza wszystko do bezmyślnego kliknięcia. Może się mylę ale może być tak że to tego typu aplikacja będzie producentem naszych wspomnień a my sami jedynie nośnikiem kamery. I z tej niechęci pogmerania w jakimkolwiek programie do edycji, będziemy biernym obserwatorem własnej przygody, bo wyjdzie coś czego sami byśmy nie podejrzewali
Wydaje mi się że taka czy inna aplikacja niczego nie zmieni. Kto ruchomego obrazu nie tworzył, nie będzie tego robił. Albo może zrobi taki sam obraz jak i bez aplikacji, czyli z kamerą skierowaną cały czas do przodu. Bo samo montowanie też po prostu trzeba lubić. No i trzeba mieć co zmontować. Ale... przecież najważniejsza jest zabawa. Poważnie do takich spraw podchodzą tylko profesjonaliści Nie wdając się w zawiłości technik produkcji filmowych na których się nie znam, chcę tylko napisać że i tak mało jest na YT filmów które inspirują (coś a`la podlinkowany teledysk) i mało takich które opowiadają dokładniej o przygodzie z motocyklem (przeważnie w odcinkach). A największą oglądalność mają wcale nie ambitne produkcje nad którymi ktoś spędził całe godziny a tym bardziej kilka chwil. Może więc po prostu róbmy pamiątkę czym się da i jak tylko umiemy. W końcu za którymś razem zrobimy coś takiego że przykuje uwagę
16.09.2016, 14:40 | #24 | ||
Konto zamknięte na stałe
Motocykl: RD03
Online: 2 miesiące 1 tydzień 4 dni 7 godz 52 min 54 s
|
Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Neo : 16.09.2016 o 14:42 |
||
16.09.2016, 15:04 | #25 |
Miasto: Krakuff
Motocykl: RD07a
Online: 4 miesiące 3 tygodni 3 dni 5 godz 51 min 11 s
|
eeee ani jednej gleby nie było...nuda panie, nuda :-)))
|
16.09.2016, 16:08 | #26 |
Miasto: Warszawa
Motocykl: brak
Galeria: Zdjęcia
Online: 2 miesiące 2 tygodni 3 dni 17 godz 55 min 24 s
|
"Można podejść do tematu półprofesjonalne i zawczasu przygotować się do kręcenia". Myślę ze tu jest pies pogrzebany Już zatrzymanie się na zrobienie zdjęcia jest jak zły sen kiedy jest się w transie jeżdżenia a co dopiero ujęcia, kombinacje, zmiany planów, rozmyślanie o tym i o tamtym żeby potem z 15 minut pracy i gigabajtów na karcie wykorzystać 5 sekund P.s Jaką kupiłeś kamerę na moto?
16.09.2016, 16:29 | #27 |
Konto zamknięte na stałe
Motocykl: RD03
Online: 2 miesiące 1 tydzień 4 dni 7 godz 52 min 54 s
|
Serdecznie przepraszam :P Gdyby przytrafiło mi się być na jakimś zlocie lub rajdzie, to chętnie uwiecznię jakieś efektowne gleby w waszym wykonaniu
Kupiłem SJCam M20 - ma świetny stosunek jakości do ceny: dałem niecałe 450zł za komplet z mocowaniami, bateriami i pilotem; kupowałem na Aliexpress. W czasie kręcenia filmu z pierwszego wpisu była włączona redukcja wstrząsów, a na YouTubie jest sporo materiału z tej kamery. Nie polecam jedynie korzystania z wbudowanego WiFi: jest prądożerne i jak dla mnie za wolne do transferu filmów z karty. Lepiej skorzystać z dedykowanego czytnika kart. Plusem WiFi jest sterowanie z telefonu/tabletu z podglądem ale do tego jest też osobny pilot działający chyba przez Bluetooth. |
16.09.2016, 22:23 | #28 |
601493080
Motocykl: XL600
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 1 dzień 8 godz 11 min 58 s
|
Takich aplikacji jest cała miara, sam używam Magisto, Quik, FilmoraGo oraz Google Photos samo robi filmiki.
Te wszystkie apki są fajne ale tylko po to aby cokolwiek pokazać zaraz po jakiejś wycieczce na telefonie ale nie na fora, facebuki czy jutuby. Film ma za zadanie pokazać, że ktoś poświęcił trochę czasu aby opowiedzieć coś w formie ruchomego obrazu a nie być automatycznym tworem w celu przechwalania się gdzie to się nie było. Jak wielu wie, sam mam problem z czasem więc dopóki go nie znajdę to materiał leży i nie będę wrzucał całkowicie automatycznie zmontowanego filmu. Co nie znaczy, że nie można się tym posiłkować. Każde narzędzie jest OK pod warunkiem, że jest odpowiednio użyte. Niemniej gorąco namawiam aby jednak sortować materiał, opowiadać historie, zaciekawić widza zawartością przede wszystkim a nie efektami. |
|
|