![]() |
|
Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#22 |
Zwykły przechodzień...
![]() Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: DW
Motocykl: GS12y
![]() Online: 2 miesiące 3 dni 11 godz 45 min 7 s
|
![]()
...i jak tu nie mieć takiego w domu?
![]() Pozdro Orzep p.s. Wersja na filmie ma szprychowe koła i kostkowe opony, więc już zapewne jest 170tka wyprodukowana, albo w wersjiADV będzie wężej! ![]() ...brakuje osłon dłoni.
Ostatnio edytowane przez Orzep : 04.10.2012 o 19:19 |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Białystok/Jaświły/BielskP
Motocykl: LC 4
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 4 dni 13 godz 29 min 47 s
|
![]()
Jako motocykl turystyczny to w pytkę, nawet wodotryski w takim turystyku mają swe uzasadnienie, podobnie jak w dużym kacie, coraz mniej cech enduro na rzecz komfortu i przydatności do turystyki raczej asfaltowej ... i mi ten trend się nie podoba, aczkolwiek ta tendencja we wszystkich markach jest nieuchronna.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: Poznań
Motocykl: 690 Enduro
![]() Online: 4 miesiące 2 tygodni 1 dzień 1 godz 13 min 57 s
|
![]()
Tak se myślę, że na naprawy malucha też wydaje się mniej niz na mercedesa. Jeden serwis merca to dwie, trzy wymiany malucha
![]()
![]() |
#25 |
Zwykły przechodzień...
|
![]()
Mnie się podoba, ze motocykle BMW GS wywołują emocje u ich Posiadaczy, ale tez u ich niePosiadaczy...to chyba ten niemiecki marketing
![]() Pozdro Orzep
![]() |
![]() |
#26 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Motocykl: RD03
![]() Online: 2 tygodni 3 dni 20 godz 49 min 57 s
|
![]()
Drugi rok na adv 1150 i zawsze z przyjściem jesiennych chłodów pojawiają się te same kłopoty: po tygodniowych negocjacjach z rodziną dostaję upragnione pół godziny „bez dozoru”. Godzina ubierania gadżetów, przypinania frędzli, sznurowania klubowej kamizelki, pastowania kozaków, polerowania orzeszka, stawiania grzywy na cukrze, uzupełniania brakujących fragmentów tatuaży /znowu zeszły podczas mycia/, i wreszcie idę do garażu. Garaż mam wolnostojący kilkanaście metrów od chaty więc podróż w pełnym rynsztunku wymaga wysiłku ale cóż się nie robi dla 30 minut wolności. Otwieram wrota a tam ZONK – maszyna okurzona a chromy matowe. Zdejmuję to co chwile wcześniej ubrałem i biorę się za mycie, pastowanie, polerowanie, głaskanie i inne czary. Około 17.00 jestem już gotowy, tzn. mogę się znowu przyzwoicie odziać i sprzęt wyprowadzić. Już niemal witam się z gąską a tu kolejny problem, szkodnik auto tak zaparkował, że ani rusz motocyklem się nie zmieszczę bez zjeżdżania z kostki na mokrą trawę. Jak to zrobić
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ps. Gdybym planował w przyszłości wyjazd za furtkę, to z uwagi na bezawaryjność zabrał bym AT ale na takiej trasie jak wczoraj żadne pęknięte wały i inne elektroniczne awarie mi niestraszne. Jestem, byłem i będę „czarnuchem” ale nie ortodoksyjnym ![]() A wracając do tematu Gs 1250 to motorek niczego sobie - mnie się podoba. Raczej na 100% będzie wersja ADV na szprychach i nieco innym zestrojeniem oraz dedykowanymi jej wodotryskami. Ostatnio edytowane przez Dzieju : 19.02.2013 o 14:50 |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakonserwowany
![]() |
![]()
Zapewne sięgasz pamięcią czasów kiedy wchodził do sprzedaży R 1150 GS ADV , co prawda nasze forum jeszcze nie istniało . Ale u makaronów mówiono że zrobili jakaś chujnię z wodotryskami i nie do ogarnięcia wagowo , nikomu do podróżowania nie potrzebną , dziś sobie poczytałem ówczesne oponie w archiwum forum bmw it .
Dziś mówi się że 1150 to ostatni bez problemowy bmw . Jak zaczęli kupować pierwsze egzemplarze 4V , mówiono że R 80 GS i R 100 GS to motocykle uszyte na miarę prawdziwych adwenczerów , a w wersji PD to już sajen sfikszen . Dziś mówią że nowy gees to dziadostwo na podstawie zdjęć , ale ilość tych którzy chcieli by go postawić w garażu jest ogromna . Ja natomiast się cieszę że udało mi się kupić klasyka R 65 . Trzeba być ortodoksyjnym mormonem żeby kochać tylko Africe , sama ortodoksyjność nie wystarczy ![]()
Proszę siadać, się nie wychylać, się nie opowiadać I łaskawie i po cichu i bez szumu i bez iskier Wypierdalać. Ostatnio edytowane przez Dzieju : 19.02.2013 o 14:50 |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zwykły przechodzień...
|
![]()
Mądrego, miło poczytać...
![]() Pozdro Orzep
Ostatnio edytowane przez Dzieju : 19.02.2013 o 14:51 |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakonserwowany
![]() |
![]()
Dziś żeby kupić R 80 GS jest zapewne tak samo trudno jak w 84 kupić AVO , nie mniej jednak takim wtedy jeździłem
![]()