![]() |
#21 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2010
Miasto: Krosno
Motocykl: xl700
![]() Online: 1 tydzień 6 dni 17 godz 31 min 41 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2012
Miasto: Kraków
![]() Online: 2 dni 15 godz 9 min 3 s
|
![]()
@Raviking - MASHa niet. Za to drogę nadal wykorzystuje się do transportu
Pieszego ![]() ![]() Albo kołowego: ![]() Znalezienie opisywanego w LP muzeum - skansenu - wioski wojennej zajęło mi kilka godzin. Jak się okazało wystarczyło skręcić w lewo w zupełnie nieoznaczonym miejscu, zostawić motka przy wąziutkiej ścieżynie i przeprawić się przez rzekę pływającym mostem ![]() ![]() Skansen powstał dzięki zaangażowaniu jednego tubylca i jak nie lubię muzeów, tak samo to wydawało mi się ciekawe, że z woli jednej osoby może powstać muzeum. Niestety Pan Suong zachorował (według jednych), albo nie stać go było na podatki gruntowe (według innych). Wyemigrował do Hanoi i porzucił swój chwalebny projekt. Trzeba jednak przyznać że "projekt" trzymał się świetnie. Zbudowany z solidnych materiałów był w swej prostocie bardzo wymowny. ![]() W tych ziemianko - glinianko- szałasach były szkoły, żłobki, szpitale, spichlerze i domo-schronienia. Połączone ze sobą pół - tunelami zapewniały szansę na przeżycie ataków bombowych . ![]() Powiew normalności - czy to ule? ![]() Z Dong Hoi do Dong Ha wybrałam się "objazdem" znów drogą "dżunglową", której fragmenty niemal ocierały się o Laos. Było tak malowniczo... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i tak mnie spowolniło, że nigdzie nie dojechałam i nocleg wypadł tu ![]() ![]() Zdecydowanie dobrze mi się spało. Nie ma to jak górskie powietrze ![]() Pozdrawiam Hanka ______________________________ Chińscy święci upijają się na ryżowych polach i nigdy nie gubią choćby jednej rzeczy, prócz może własnej dumy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Gość
Online: 0
|
![]()
Pięknie Koleżanko!
|
![]() |
![]() |
#24 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2010
Miasto: wilidż Opole
Motocykl: CRF 1100
Przebieg: 0 kkm
![]() Online: 2 miesiące 2 dni 6 godz 21 min 25 s
|
![]()
Hanka
Więcej obłędnych fotek proszę ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Gwe/Warszawa
Motocykl: CRF1000, RD04
![]() Online: 5 miesiące 1 tydzień 4 dni 8 godz 6 min 2 s
|
![]()
Bardzo ładnie, gratki!
![]() Czekam na więcej ![]()
![]() |
#27 |
![]() |
![]()
Haniu, piękne zdjęcia, piękna trasa - pisać proszę, nie ociągać się...
![]()
![]() |
#28 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2010
Motocykl: LC4 640 ADV '03
Przebieg: 54 000
![]() Online: 1 dzień 23 godz 23 min 53 s
|
![]()
Niesamowicie nasycona roślinność.
Dalej, dalej !!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2011
Miasto: ERA
![]() Online: 6 miesiące 3 tygodni 4 dni 4 godz 43 min 51 s
|
![]() Ostatnio edytowane przez DwaMariany : 03.04.2013 o 13:50 |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2012
Miasto: Kraków
![]() Online: 2 dni 15 godz 9 min 3 s
|
![]()
Kolejnego dnia dotarłam do Hue, gdzie natknęłam się na pierwszych od tygodnia turystów. Postanowiłam trochę pozwiedzać. Zakazane miasto, całkiem inne niż chińskie...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pagody turystyczne do zwiedzania... ![]() I pagody nieturystyczne do integrowania się ![]() ![]() No i cudaczne fasady przy drodze... ![]() ... Hanka _____________________________ Powiadają bowiem, że każdy musi się raz w życiu zakochać, a ja wykręciłam się sianem. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Południe | ramoneza | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 110 | 04.10.2013 20:58 |
Wietnam | Ronin | Przygotowania do wyjazdów | 7 | 16.06.2011 16:52 |
trail wing co to za gumy ??? | Maciej | Hamulce, kola, opony | 5 | 27.02.2009 16:28 |