![]() |
|
Ciuch Afrykańczyka spodnie, kurtki, rękawiczki, kombinezony, bluzy enduro, itd. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#21 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2014
Miasto: Myślenice
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 4 dni 19 godz 23 min 23 s
|
![]()
Mam RST Adventure i polecam. Dużo kieszeni tam gdzie trzeba, dużo modów poziomu wentylacji, co jest istotne zwłaszcza na wypadach w ciepłe strony. Crash test też przeszła pozytywnie. W moim przypadku dobrze się układa, co nie jest oczywiste. Najważniejsze, że jest wygodna można zapomnieć że się w kurtce śmiga. Wielki plus. Kupiłem za 8 stów na jakiejś wyprzedaży.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2013
Miasto: Łomżewo
Motocykl: AT-NAT
Przebieg: 80000
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 5 dni 18 godz 4 min 29 s
|
![]()
Pany mierzylem modeki AFT i X'a oraz Rukke z tym smiesznym zameczkem i kurde nie wiem, rozrzut cenowy spory, rukka fajna z tym ze niewiem jak to w lato w czarnej dupie albanii sie spisze
![]() Ma ktos ? Poleca? Wody ma nie orzepuscic ale i powietrza tez nie pusci :/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
![]() |
![]()
Na upały membrana musi być wypinana !
![]() |
#24 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2009
Miasto: Gdańsk
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 1 dzień 39 min 40 s
|
![]()
Nie musi. Wypinana membrana to rozwiązanie z 19-go wieku
![]() Nowoczesna kurtka moto ma wprasowaną membranę goreteks oraz system wentylacyjny. W umiarkowanym klimacie ciuchy mogą być czarne, w tropikach lepiej radzą sobie jasne (szare). Takie ciuchy szyje KLIM i to jest najlepsze rozwiązanie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
![]() |
![]() Cytat:
Klim ma jednak co najmniej dwie wady: cena oraz brak sklepu stacjonarnego w którym można by pomacać i pomierzyć, a szkoda.
![]() |
![]() |
#26 |
![]() Zarejestrowany: May 2015
Miasto: Chojnice
Motocykl: RD07a
![]() Online: 5 dni 1 godz 53 min 31 s
|
![]()
To ja też się podepnę bo chciałem założyć bliźniaczy temat.
Co kupić? Tyle, ze u mnie to wygląda tak, że ja jeżdzę dopiero 2 sezon, wszystko było w koło komina, jakieś krótkie wypady na parę dni, jeansy i kurtka skórzana, chyba, ze było ciepło to kąpielówki ![]() Teraz planuje wybrać się do Albanii, więc wypadałoby coś zakupić. Kasy może nie mam zamiaru żałować, ale może być tak, że w takiej wycieczce się nie sprawdzę i wyrzucę kasę w błoto, gdyż więcej wypraw nie będzie. WIęc nie wiem czy sens jest ładować 2k+ w kurtke i spodnie? Ktoś polecił RST Ventilator, o coś takiego: https://www.youtube.com/watch?v=DJqDvGM-oeI CO o tym sądzicie? Spodnie i kurtkę szło by dostać za ok 1500. Jak to wygląda pod kątem własnie takiej wycieczki a południe Europy maj/czerwiec? Tak docelowo to mnie ciągnie daleki wschód, no ale najpierw jednak przetestuję się własnie tu. Sam już nie wiem co wybrać. Z kolei w innym sklepiej mówią by kupić jakieś ozone zestawy za 700 pln. Może coś takiego? |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
![]() |
![]()
Kolego,
trochę nie ogarniam co oznacza "że w takiej wycieczce się nie sprawdzę". To albo Ci się podoba albo nie. Skoro jednak nie jesteś pewny czy będziesz po wycieczce do Albanii dalej jeżdził to kup sobie używki - pełno tego w necie a i tutaj na forum trafiają się fajne ciuchy za przyzwoitą kasę. Ogólnie nie spinałbym się na membranę - kondom deszczowy załatwi sprawę. Generalnie jak na południe Europy wyjazdy to szukaj jasnych ciuchów. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
|
![]()
Tu nie ma nic skomplikowanego do ogarniania, zapewniam Cię
![]() Nie wiem jak to jest być kilka tygodni poza domem, totalnie po taniości, bez hosteli,hoteli i innych komfortów ![]() Pewnie tak nie będzie, ale pisałem to bardziej do podkreślenia, że jestem typowym świeżakiem. A z drugiej strony nie chcę też sępić i się później w czymś męczyć w imię zaoszczędzenia jakiegoś grosza. Ta RST Ventilator w wersji silver jest za malo jasna? Jak bedzie za cieplo to ja schowam, ja tam nie mam oporow jazdy na krotkim rekawie gdy jest goraco. Ostrzezenia o pozdzieranych ludziach o mnie nie trafiaja... na razie ![]() Dlatego pytam o luźne sugestie i opinię n/t w/w RST Ventilator. Ostatnio edytowane przez adoado0 : 13.01.2017 o 22:20 |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
![]() |
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Kiedy po wykładce - czego Ci nie życzę- ubranym w jeansy tyłkiem szorujesz po asfalcie to dżins fajnie się stapia ze skórą. Bardzo długo się to goi i jest cholernie bolesne. Minimalizm, o którym piszesz nie ma nic wspólnego z jazdą na motocyklu w odpowiednuch ciuchach. Przecież jak Ci się nie spodoba to możesz jeździć po hotelach i innych komfortach. Ba, nie musisz jeździć do Albanii, wystarczy wkoło komina ale w bezpiecznym ubraniu. Kurtki RST nie znam to nie pomogę. Ale chyba to dobra marka. Masz jeszcze Revit, Pharao z Polo, Held, IXS. Ale szukaj używek - zapłacisz połowę a za resztę zalejesz do baku. Powodzenia. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
|
![]()
Ale ja w ogóle nie mieszam minimalizmu do ochraniaczy!
Kolego nie zrozumiałeś. Napisałem tylko, że nie mam oporów jezdzić w gorąco bez dedykowanego ubrania. Tylko tyle. O minimalizmie wspomniałem tylko dlatego, że nie ogarniałeś jak można nie być pewnym. Są ludzie i ludziska, niektórzy nie wiedzą czego chcą ![]() W używki chętnie - tyle, że ja generalnie mam rozmiar M, a z tym to już jest cięzko. Ostatnio edytowane przez adoado0 : 13.01.2017 o 22:52 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Prośba o pomoc w wyborze opon. | Jolero | Hamulce, kola, opony | 20 | 29.05.2015 22:49 |