|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
07.03.2009, 21:04 | #22 |
Niepozorny
Miasto: Wiocha na Jurze, bliżej Krakowa niż Częstochowy
Motocykl: Bardzo stara Teresa
Online: 4 tygodni 1 dzień 1 godz 20 min 13 s
|
Tu masz moją propozycję bo Cię lubię moczymordo i bawidamku.
Z Satu Mare tniesz na płn-wschód drogą nr 19 i docierasz do Wesołego Cmentarza w Sapintcie. Następnie w Sighetu Marmatei jest więzienie dla tych co sprzeciwiali się Słońcu Karpat. Obydwie propozycje są w sam raz dla Ciebie, za to że wyżłopałeś cały mój alkohol w Syrii Następnie jedziesz w kierunku Baia Mare drogą nr 16 ale po 6km skręcasz w lokalną drogę wzdłuż rzeki Izy i rozglądasz się bo będą pięknie rzeźbione drewniane bramy do obejść. W Birsanie jest zespół drewnianych budynków z wielką drewnianą wieżą. Mieści się tam żeński klasztor i jak cię znam to z tydzień tam zostaniesz, łajdaku !!! Jak nasycisz swoje chore żądze to jedziesz dalej, docierasz do drogi 18 i dojeżdżasz do Jacobeni zostawiając za sobą po prawej stronie Góry Rodniańskie. Wpadasz w 17 ale jedziesz nią tylko 23 km i skręcasz na Moldowitę i Suczewitę bo tam są monastyry w których możesz poleżeć trochę krzyżem już ty wiesz za co. Wart zobaczenia w okolicy jest jeszcze monastyr w Putnej ale to może być dla ciebie za dużo świętych miejsc. Z 17 przed Radauti skręcasz w prawo na Gura Homorlui i będziesz miał polskie wioski Nowy Sołoniec i Kaczycę. W tej ostatniej jest mała kopalnie soli do zwiedzenia i możesz tam nocować w Domu Polskim. W Gura Homorlui i Voronecie polecam malowane cerkwie ( UNESCO ) można później pyknąć przełęcz Bicaz a dalej radż sobie sam. Powodzenia
07.03.2009, 21:17 | #23 |
Miasto: Kraków/Brzozów/Gdańsk/Zabrze
Motocykl: RD07a/1190r
Online: 11 miesiące 6 dni 7 godz 56 min 56 s
|
Całkiem fajną sprawą jest ciuchcia parowa w Viseu de Sus. Jeżdżą nią drwale do pracy a jednocześnie jest i wagon dla helmutów turystów.
275384291_f6d31895cc.jpg Zwróć też uwagę na wsie bogatych cyganów. Tyle wieżyczek i innych świecących dupereli to panie w disneylandzie nie uświadczysz. No a wieczorem to obowiązkowo Mici + browar no to DRUM BUN jak to tam powiadają PS. aaa zapomniałem. W niektórych klasztorach można tanio kupić wino i brandy ichniej produkcji. Brandy daje ostro w dekiel a w połączeniu z pewnym śmiesznym ziołem, które rośnie na dziko w delcie dunaju (no ale tam chyba nie jedziesz) to jesteś w kosmosie i tańczysz na trzecim pierścieniu saturna. Ostatnio edytowane przez czosnek : 08.03.2009 o 02:59 |
07.03.2009, 23:26 | #24 |
księgowy...
Miasto: Radom/Rzeszów
Motocykl: KTM LC8 990 Adv.S 08' E-bike CUBE Fox full
Online: 4 miesiące 3 tygodni 5 dni 1 godz 25 min 46 s
|
Po Lewarowej trasce jak Ci jeszce będzie mało to wpadnij tu
Na tej dróżce pędzą bimberek, się panowie częstują, całkiem dobry. Jak wypijesz cały baniak i spodobają Ci się te laski, możesz jechać dalej. Ostatnio edytowane przez zbyszek_africa : 08.03.2009 o 12:35 Powód: zjadło tekst |
07.03.2009, 23:34 | #25 |
tip top
Miasto: Warszawa / Kraków
Motocykl: RD07a
Online: 2 dni 1 godz 55 min 55 s
|
Witoldzie Drogi, Rycerzu bez Skazy
Na koniu czarnym co ma nocne zmazy Któren w Aleppo ochwacić się śmiał Ty - wzmocnion trunkiem - radę żeś mu dał I dziś Twe rady miłe w moim uchu Tedy by zażyć sobie troszkę ruchu Jadę w Mołdowę… Nawracać w wierze, Ale gdy cel swój mam określić szczerze Lepiej bym miejsca takie jak klasztory Omijał łukiem i to całkiem sporym Bo, jeśli Mężu byłeś tam już wprzódy Toś skromne panny pozbawił ułudy Tylko sromota spłynie na Spławika Gdybym tam dobył swojego mieczyka Jedno, co widzę by ocalić imię… Pognać rumaka gdzieś na połoninę Jako, że rady Twe zawsze mi bliskie Dziewki od Ciebie pozdrowię tam wszystkie
07.03.2009, 23:44 | #26 |
tip top
|
Zbyszku i Czosnku chylę nisko czoło
Aby w Mołdowie się nie kręcić w koło Miejsca te zacne notuję w pamięci Aby się w koło w Mołdowie nie kręcić
07.03.2009, 23:51 | #27 |
księgowy...
|
A jak brykniesz trochę niżej czyli na południe E78 Rusca
Zbieżność nazw zupełnie przypadkowa(chociaż h.. wie gdzie jego macki sięgają) pulchniutke rumuneczki, tiry Tur, Bg, hasz, itp, jak nie jesteś silny to się nie zapuszczaj, słyszałem to od lokalersów. Dla Artur NtV. ceny 20E średnio ze śniadaniem, infrastruktura nie jest zbyt dobrze rozwinięta. Ostatnio edytowane przez zbyszek_africa : 08.03.2009 o 12:15 Powód: błąd w pisowni |
08.03.2009, 00:01 | #28 |
tip top
|
Ramboszczaka nie odwiedzić?
Karygodne
08.03.2009, 12:28 | #30 |
księgowy...
|
Na Ukrainie ugoszczą Cię w prawie każdej chałupie, Rumuni są nie ufni, patrzą na ciebie jak na bogatego helmuta
|
|
|