|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
31.01.2010, 20:58 | #21 |
Autobanned.
|
Te obejmy są do wymiany / zastąpienia - u mnie po prostu nakrętka obejmy górnej poszła sobie w pi***, teraz przed sezonem zastąpię to badziewie czymś pancernym - bo tak wolę
31.01.2010, 22:31 | #22 |
|
W sklepie żeglarskim kupiłem uszy, które mocuje się do pokładu (ta sama średnica, nierdzewka, jak ktoś chce). Można nimi zastąpić to włoskie "badziewie".
31.01.2010, 22:39 | #23 |
Miasto: Centrum Sterowania Kosmosem
Motocykl: RD07
Przebieg: słuszny
Online: 1 tydzień 5 godz 24 min 13 s
|
włala...
|
02.02.2010, 11:10 | #24 |
Miasto: warszawa
Motocykl: trampek 97
Online: 5 dni 5 godz 42 min 59 s
|
Te obejmy są do wymiany / zastąpienia - u mnie po prostu nakrętka obejmy górnej poszła sobie w pi***, teraz przed sezonem zastąpię to badziewie czymś pancernym - bo tak wolę
polecam pręt z nierdzewki ( cynkowany) o średnicy 6 lub 8 mm gwintowany na całej długości, nadajesz mu kształt jaki potrzebujesz ( imadełko giętarka itp.) przycinasz , na końce po nakrętce i zrobione na koniec można trysnąć na czarno jakimś sprajem co by w oczy nie kuło , sprawdzone u mnie w trampku |
20.07.2010, 17:15 | #25 |
Common Rejli
Miasto: Warszawa
Motocykl: R650GS Adventure & LC6 750 Adventure
Przebieg: dupa
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 1 dzień 5 godz 39 min 17 s
|
Się jeździ więc mogę coś powiedzieć.
Gmole są pod kształt baku 07'emek. W 04 bak z racji konstrukcji jest trochę szerszy, więc jest mało miejsca pomiędzy baniakiem a gmolem. Czasem człowiek po glebie nie zauważy i pojedzie, a rurka będzie wibrować i trzeć o bak. Dalej. Jako, że miałem okazję i przyjemność za razem walnąć dwa szlify na prawą stronę pragnę podzielić się z Wami obawami co do mocowania gmola śrubą mocującą podnóżki. Jakoś tak dupnąłem oba razy, że podnóżek i gmol przetransferowały energię uderzenia na rzeczoną śrubę i się ona śruba była urwała wzięła. I nie masz hamulca, podparcia nogi, gmol wisi luźno i przy następnej wywrotce więcej narozrabia niż ochroni. Śruba, mam obserwacje tylko na temat prawej, ma gwint drobnozwojny więc nie dokupi się rezerwowej w pierwszym lepszym metalowym. W Hondzie kosztuje ona 20pln, więc nie pieniądze, a w czarnej dupie marnej może się tfu tfu przydać. Oczywiście dupnięcie dupnięciu nierówne, ale może komuś się przyda taka informacja. Śrubka nic nie waży a trzyma wiele elementów w kupie.
20.07.2010, 21:54 | #26 |
Miasto: Gwe/Warszawa
Motocykl: CRF1000, RD04
Online: 5 miesiące 1 tydzień 4 dni 8 godz 6 min 2 s
|
|
09.08.2011, 13:27 | #27 |
Common Rejli
|
Proszę mnie oświecić jak najwygodniej i najprościej przerobić to chędożone górne mocowanie instalacji firmy Givi szumnie nazwanej gmolami. Znajdzie się spawarka, znajdzie się tokarka, wiertarka i koparka ładowarka. Byle toto usprawnić bo mnie się wszystko pogięło, punktowe spawy puściły i górnego mocowania nie mam.
Jedno z drożej kupionych badziewi do mojego motocykla PS: obejmy oczywiście też się poukręcały. Jego mać...
09.08.2011, 17:16 | #28 |
Motocykl: LC4
Przebieg: ...
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 5 dni 20 godz 4 min 21 s
|
Najlepiej będzie chyba wziąć do ręki giętarkę i zrobić coś od podstaw, przerabianie starego to więcej pracy i efekt może być marny.
Pozdr. |
09.08.2011, 17:49 | #29 |
Common Rejli
|
Najpierw bym dorobił porządniejsze górne mocowanie - stąd pytanie. Po co przecierać nowy szlak jak mogę pójść znaną drogą za rękę z przewodnikiem .