![]() |
|
Hamulce, kola, opony Montaż, demontaż i kontrola takich elementów jak: klamki, pompy hamulcowe, tarcze, klocki, zaciski, przewody hamulcowe w oplocie i bez, koła, felgi, szprychy, opony i łożyska. |
![]() |
|
Narzędzia wątku
![]() |
Wygląd
![]() |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: Dąbrowa Górnicza
Motocykl: miałem 10 lat RD07a teraz CRF DCT 1100L
![]() Online: 1 miesiąc 5 godz 28 min 7 s
|
![]()
Dobre pytanie. Nie wiem, Nigdy nie mierzylem. Z 6-8 tysięcy. Tak mi sie wydaje, Ja jestem z tych co nie wiedzą ile motor pali, ile na oponach przejeżdża się i ile oleju bierze na 1000km
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Miasto: Warszawa
Motocykl: ATAS DCT
Przebieg: 11 kkm
![]() Online: 1 dzień 23 godz 52 min 31 s
|
![]() Cytat:
Cześć, jeśli kupiłeś Wikd'y do NAT/ATAS podziel się proszę źródłem. Niestety aktualnie rozmiar na tył jest nie do zdobycia. Dzięki! Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Germany
Motocykl: CRF1000D+Cegla+Czelendz
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 5 dni 17 godz 51 min 23 s
|
![]()
Mam Wildy i ie moge narzekac.I na czarnym i na lekkim....2 tys i czekam na wiecej.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Zarejestrowany: Jan 2018
Miasto: Wrocław
Motocykl: OBECNIE CRF 1000 L Adventure Sports
Przebieg: 240 000
![]() Online: 1 dzień 5 godz 41 min 29 s
|
![]() Cytat:
ps. gdzie kupiełeś bo w PL nie ma afrykańskich rozmiwarów. nie wiem czy tylko do początku sezonu czy jaki jest inny powód bo opona jest nie obecna praktycznie nigdzie. pozdr
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Germany
Motocykl: CRF1000D+Cegla+Czelendz
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 5 dni 17 godz 51 min 23 s
|
![]()
E09 nie miałem. Dla mnie to to samo co tkc80. Ja jestem zadowolony. Do piemontu bocznymi dojechałem, pojezdzilem i wróciłem. Jest dobrze. Będę robić tet Nadbaltyckie i Bałkany na nich więc wtedy więcej powiem. Kupowałem w Niemczech
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
![]()
Wildy w R1200GS LC są spoko ogólnie. W terenie lux. Na czarnym głośne sakramencko i moto wali się w zakręty. Mi to nie przeszkadza ale trzeba mieć świadomość. W NAT może być inaczej...
Ja lubie te gumy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Przód TKC to i 20 tysi zrobi. Sam zrobiłem ponad 15 tysi Afryką i dalej jeżdżę. Motoz na tyle spokojnie zrobi 10 tys i to bez problemu. Kumpel w dużym Kacie (1190) ponad 10 tys nastukał i kula dalej. TKC na tył w ciężkim moto to nieporozumienie. Schodzi w oczach. Mam do oddania z przebiegiem 1000 km gdyby ktoś reflektował (rozmiar 150 do NAT lub dużego kata).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2011
Motocykl: brak
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 miesiące 2 tygodni 3 dni 18 godz 51 min 54 s
|
![]() ![]() Z oponami to chyba jest tak, że dużo zależy od tego jak się jeździ. Jak się kręci manetką mocno to siłą rzeczy TKC80 zużyją się nawet po 5 tyś km. Dochodzi do tego kwestia kiedy dla kogo kończy się opona. Czy na bieżniku głębokości kilku mm czy na drutach. Jeżdżę LC8 i dla mnie póki co, to najlepsza opona na długie wyjazdy. Tak samo przód i tył. A może TKC80 słabo nadają się na zabawy wokół komina, gdzie zapewne frajdą jest kręcenie do odcinki i sypanie żwirem ![]()
![]() |
#9 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2011
Motocykl: brak
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 miesiące 2 tygodni 3 dni 18 godz 51 min 54 s
|
![]() ![]() Da się i ja tak lubię. Nie wyobrażam sobie sunięcia autostradami po 160km/h, zrywania przyczepności przy starcie spod świateł i wybierania głównych dróg, kiedy jadę oglądać świat. Czy ten bliżej czy dalej. Jakiś czas temu, tym sposobem TKC 80 przejechały ze mną przód 24 tyś km a tył 16 tyś. Tak więc chyba nie masz zepsutego motocykla, tylko inaczej się nim posługujesz. Co nie znaczy, że Twoja filozofia używania LC8 zgodnie z przeznaczeniem ze spotów reklamowych jest lepsza od mojego amatorskiego przemieszczania się włóczęgowym tempem. No ale to nie na temat. Tematem są opony, co jest ciekawsze od różnych "stylów" jazdy.
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Michelin Anakee Wild - nowa wszechstronna opona motocyklowa | nemo | Wszystko dla Afryki | 5 | 05.05.2016 13:39 |
Michelin Anakee 3 | nemo | Wszystko dla Afryki | 1 | 15.04.2013 20:01 |