|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
05.06.2009, 11:27 | #21 |
Miasto: Częstochowa
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 3 tygodni 4 godz 47 min 14 s
|
dla każdego
owiewka ładna, podoba mi się, może trochę zbyt kanciata- ale chęci, starania itd...
05.06.2009, 11:35 | #22 |
Miasto: Strzelin
Motocykl: RD04
Galeria: Zdjęcia
Online: 2 miesiące 3 tygodni 9 godz 21 s
|
Kupiłem pierwszy samochód FSO 1300 w latach 80 , może niewielu pamięta ale były to czasy misiów na kierownicy , piesków pod tylną szybą i takich tam ...
Po 5 dniach wracając z budy zaliczyłem dachowanie i pamiętam jak leżałem w tym fiacie i te futerka i pieski zabarwione krwią z ręki na mnie. Właściciel z wrocka zrobił taki plusz w aucie , że do dzisiaj mam odrazę do przeróbek. Ale zawsze podziwiam umiejętności ludzi , którzy mają smykałkę i zamiłowanie do tego , żeby wyjść z opresji w sposób śmiały. Przedstawić na forum koncepcję za niewielkie pieniądze . Słyszałem , że Misza to ostry zawodnik w terenie , a szyby i czachy kosztują . Szacunek Misza . |
09.06.2009, 23:25 | #23 |
Miasto: Częstochowa
Online: 3 tygodni 4 godz 47 min 14 s
|
Koniec? Daj więcej zdjęć? Jak to wygląda od środka? Co widzi kierowca?
10.06.2009, 18:44 | #24 |
22.10.2006, DTN :)
Miasto: Kąty Wrocławskie
Motocykl: RD07
Przebieg: IIszlif
Online: 7 miesiące 3 tygodni 2 dni 15 godz 53 min 10 s
|
Chcieli? to mają...
Boczek... Widok z oczu kierowcy (ostrość na drogę... przecież w czasie jazdy nie gapię się w owiewkę - że niby aparatu obslugiwać nie potrafię? ) Struktura nośna Ps... Izi: dzięki za zajebisty obraz który teraz ozdabia ściany mego garażu nie muszę oddawać nie? Ps2. Krok następny: montaż zegarów (chyba Acewell będzie, ta poprzeczka o góry stelaża między innymi po to się tam znalazła), montaż mocowań przekaźników - prosty temat z blaszek alu na nity i gniazda zapalniczki, kombinacja z przeniesieniem GPS z kierownicy w okolice zegarów, gumowa osłona lampy od tyłu (światła drogowe zbyt walą po oczach), być może osłona reflektora z plexi (tu od Kuby coś może? )
Real adventure starts where road ends... -AT RD07 Big Bore 'Troll Bagnisty, ziejący ogniem z regulatora Diabeł Pustynny' http://www.youtube.com/user/Miszapoland Ostatnio edytowane przez Misza : 10.06.2009 o 18:52 |
02.10.2010, 01:34 | #25 |
Miasto: Łęczna
Motocykl: RD03
Przebieg: 75000
Online: 2 godz 59 min 47 s
|
Mówcie co chcecie, ale dla mnie rewela... Skrzypiąco trzeszczące oryginały, na półę w garażu, co by uchwytów nie spawać co chwila, a taką czachę z jednego kawałka na moto i w las! Jedyne co, to jakby jeszcze zrobić ją żeby pasowała do oryginalnego stelaża i zegarów. Jedziemy po emerycku - zakładamy czachę oryginał, deflektory, kufry, dźipiesy i inne klamory, a na bydłowanie takie cudo i dzida. Podobuje mnie się to.
|
02.10.2010, 10:23 | #26 |
|
Jak kogo kłuły w oczy kanciate rysy to może być już spokojnym bo jak mnie spotka gdzieś to nie będzie musiał odwracać zwroku. Poprawiłem również cechę która wyzwalała w oglądaczach niekontrolowany odruch wymiotny oraz iście turetowski potok przekleństw skierowany ku memu rumakowi. Boczki zostały wymienione na oryginalne, oraz dorobione łączniki pomiędzy czarnym elementem wokół lampy a tymiże boczkami. Podpisałem również kontrakty z nowymi sponsorami, teraz branża oliwowa oraz telefoniczna.
Jestem dumny. PS. Foty jako takie poglądowe w "akcji" w "serwisie" w "lansie po mieście" "radosne hasanie po lesie"
05.10.2010, 10:59 | #27 |
Miasto: Śląsk
Przebieg: rośnie
Online: 3 tygodni 3 dni 19 godz 41 min 45 s
|
Misza spoko owiewka Acewella już założyłeś? Czy jeździsz z oryginalnymi wskaźnikami?
05.10.2010, 17:19 | #28 |
nie podejmuję się próby oceny estetyki wykonania ale powiem co innego. najważniejsze, że własna praca cieszy i że IMO został uchwycony w tej owiewce ten 'duch rejli' - to pierwsze zdjęcie w akcji wygląda tak, że KaTM siada. super robota.
uważam, że bardzo trudno zrobić coś tak, żeby miało właściwe proporcje i przez to było miłe dla oka. to znacznie trudniejsze niż położenie 6 warstw lakieru z klarem na naklejkach... jeśli nie będzie miało proporcji na nic najlepsze malowanie. myślę, że to co najważniejsze już masz zadowolenie z własnej roboty i bardzo ładną, proporcjonalną owiewkę. jak będziesz kiedy chciał to zrobisz to na zicher. zdrowia matjas
05.10.2010, 21:34 | #29 |
|
Acewella zakładać nie bede, bo jeżdze z gpsem i mi w zupełności wystarcza to co on mi pokazuje.
Rozmowy an temat estetyki nie będzie bo najmniejszego śladu estetyki to ja tam nie zauważam . Stara owiewka, była już przesadą brzydoty i tylko dlatego zmieniłem na te oryginalne boczki a łączniki to efekt chyba czasu około 30 minut.
20.02.2011, 00:52 | #30 |
Afryka zawsze w sercu i na tatuażu :)
Miasto: Bytom
Motocykl: BMW F800GS
Przebieg: 29167 M
Online: 3 tygodni 4 dni 12 godz 28 min 31 s
|
fest mnie się podoba ta owiewka
gratulacje za pomysł i wykonanie nie ma to jak tuning garażowy ja sam tez kombinuję jakąś nową owiewkę bazującą na starej połamanej zobaczymy co z tego wyjdzie