![]() |
|
Ciuch Afrykańczyka spodnie, kurtki, rękawiczki, kombinezony, bluzy enduro, itd. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#21 |
DZIDA!!!
![]() Zarejestrowany: May 2009
Miasto: w sumie to już Wrocław
Motocykl: Tasmania Twin
![]() Online: 3 tygodni 1 dzień 23 godz 15 min 25 s
|
![]()
Ja używam revita do turystyki i tam się sprawdza super. Podpinka ocieplająca, membrana, wywietrzniki. Co kto lubi. Ja jestem bardzo potliwy, wywietrzniki działają fajnie, ale żebym był suchy to musiałbym w samym t-shircie jeździć. Membrany nie było mi dane sprawdzić, ale Deny mówi, że działa w pełni.
Ja mam 193 wzrostu i jeśli dobrze pamiętam to mam XL (ubranko schowane daleko). Mogłoby to być trochę dłuższe dla mnie. rozmiarówka revita jest dość szeroka, od XSów do XXLów short, regular i long. Więc powinno spasować. Trzeba zajechać do Pani Beatki przymierzyć, jak nie spasi, to może ściągnąć zanim nadejdzie sensowna pogoda. Szerokości ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2009
Miasto: Zielona Góra
Motocykl: 950 SE
![]() Online: 3 tygodni 4 dni 9 godz 36 min 30 s
|
![]()
Południowiec jeśli będziesz miał chwile to sprawdź jaki masz rozmiar kurtki. Jestem podobnego wzrostu i szykowałem si,e na XXL. A shorty i longi to chyba tylko spodnie. Pozdrawiam
Motomysza napisz coś o tej zbroi (rozmiar, stan ogólny i ile chciałbys za nią). Ostatnio edytowane przez oskar_z : 23.02.2011 o 12:04 |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Krakuff
Motocykl: RD07a
![]() Online: 4 miesiące 3 tygodni 3 dni 5 godz 57 min 58 s
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD04
Przebieg: 43000
![]() Online: 7 godz 34 min 58 s
|
![]()
MOTOMYSZA,
Moj rozmiar to raczej L, 182 cm wzrostu, 84 kg wagi, Glowa srednia L ![]()
![]() |
#25 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: B Y D G O S Z C Z
Motocykl: KTM ADV 990 "S"
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 5 dni 21 godz 42 min 48 s
|
![]()
Zbroja AXO Rozmiar "L" (mój wzrost 194cm i 95 w pasie i jest powiedzmy b. dobrze dopasowana
![]() ![]() Pozdrwódeczka dla Wsjech! |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
trampkarz emeryt
![]() |
![]()
To i ja dorzucę coś od siebie. Jeżdzę w komplecie Modeki - kurtka Silas, spodnie Ottawa, buty Monza. Kask Caberg V2R. Wszystko zakupiłem w jednym z warszawskich sklepów. Moje spostrzeżenia - jeżdżę turystycznie i po mieście (dojazdy do pracy) - drugi raz absolutnie nie kupiłbym ciuchów bez wypinanej membrany. Latem w powyższym zestawie ciężko wytrzymać. Na jazdę po mieście musiałem kupić sobie typowo letnią kurtkę z mesh i jeansy na moto. Co do butów - byłyby ok, gdyby membrana była szczelna. Tak więc:
1. Położyłbym główny nacisk na przyzwoity kask i dobre buty 2. Ciuchy z wypinaną membraną lub wogóle bez - zgodnie z radą podosa Mowa o ciuchach do turystyki, na enduro się nie wypowiadam bo się nie znam(jeszcze :-) ). Myślę obecnie o zmianie kurtki i spodni - bo nie bardzo wyobrażam sobie zwiedzanie np. południa Europy bez opcji wypięcia membran :-) Pozdrawiam zimny |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD04
Przebieg: 43000
![]() Online: 7 godz 34 min 58 s
|
![]()
Dzięki za sugestie, nie ukrywam, bardzo pomocne
Zimny, jakiś konkretny sklep polecasz w Wawie?
RD04 Ostatnio edytowane przez mcgregor : 24.02.2011 o 21:37 |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
rotweiler1
![]() Zarejestrowany: Sep 2009
Miasto: W-wa
Motocykl: RD07a
Przebieg: rosnący
![]() Online: 1 miesiąc 4 dni 11 godz 43 min 57 s
|
![]()
A może taka kurtka
http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=8537
![]() |
#29 |
trampkarz emeryt
![]() |
![]()
MCGREGOR ja kupowałem w sklepie Yamahy na Targowej (chyba Moto-Styl), ceny przy zakupie kompletu dla mnie i dla żony były całkiem OK. Jestem ogólnie zadowolony, często wracam do tego sklepu.
Jeśli będziesz miał ochotę - pracuję w centrum warszawy i jak tylko sezon nastanie będę dojeżdżał na moto. Więc możemy się zgadać na ![]() Pozdrawiam zimny |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Miasto: Lwówek Śląski
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 18 godz 34 min 18 s
|
![]()
cyt.:
Ale nigdy nie zapomnę tego uczucia gdy jechałem kupić pierwsze MOTO, swoją Super Tereskę 750 (YAMYCHA =motocykl dla SUPER PENERA) Wszystkim "Nowym", co kupili właśnie swoje pierwsze moto w życiu, życzę 100000000000000 km bezpiecznego ![]() No i nie znikającego uśmiechu na gębie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/QUOTE] i oby to nie była Super Tenera bo będzie uśmiech penera jak to kolega pura nazywa....szkoda słów na komentarz, ale się nie powstrzymałem ![]() Propo ciuchów pojawiła się ciekawa oferta Akito http://allegro.pl/spodnie-akito-desert-i1472155170.html tylko nie wiem, czy wypada jeździć w nich na Afri.... pozdrawiam |
![]() |
![]() |