31.01.2023, 10:07 | #291 | |
Miasto: Warszawa
Motocykl: KTM 1290 Super Duke R; R1250 GSA; 990 Adventure; MZ 251
Online: 4 dni 18 godz 24 min 7 s
|
Skoro tak piszę to wydaje się, że tak myślę.
W porównaniu do Trampka jak najbardziej tak. Jeśli porównujesz ją do ogółu wszystkich motocykli wyprodukowanych kiedykolwiek to zdecydowanie nie, to chyba logiczne. Większość ludzi, z którymi rozmawiałem liczyło na motocykl bardziej w stylu: a tu zdziwienie. Jestem przekonany, że gdyby coś takiego pojawiło się w produkcji spod ręki Hondy ludzie masowo by się na to rzucili wypinając się na T7, Touarega czy inne. Cytat:
Moim zdaniem Trampek będzie strzałem w kolano przy próbie kontynuacji starego modelu, który był kupowany przez ludzi tylko dlatego, że był budżetową AT. Wg. mnie, gdyby nie Africa Twin, o Transalpie dzisiaj nikt by nie słyszał i nie pamiętał.
31.01.2023, 10:08 | #292 |
|
Dokładnie...
31.01.2023, 10:19 | #293 | |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
|
Cytat:
A pobożne życzenia czego kto nie oczekiwał to już lata temu księgowi wykastrowali skutecznie. Afryka też miała wyglądać jakoś tak. A wyszedł taki kasztan. |
|
31.01.2023, 10:29 | #294 |
Banned
Miasto: Kraków
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 1 tydzień 2 godz 6 min 18 s
|
niektórzy widze są tu oderwani od rzeczywistości, T7 mało widac? LOL
na każdym rally czy innym evencie off-roadowym co druga to T7 to samo na wyprawach motocyklowcyh. zainteresowanie nowym trampkiem nie jest szczególne jak wierzyć mojemu dealerowi z krakowa, tylko 7 przedpłat! na nowa maszynę, a zamówionych 40 podczas gdy na Afrykę jak wchodziła szybko limit się wyczerpał i nie było wolnych zanim się sprzedaż zaczeła. |
31.01.2023, 10:33 | #295 | |
|
Nikt nie twierdzi, że jest super ale jest na nią popyt.
Widziałeś statystyki sprzedaży T7 lub proporcję ilość motocykli sprzedanych od początku produkcji do ilości motocykli sprzedawanych jako używane? Z tych danych wynika, że T7 jest dosyć popularnym motocyklem a ludzie niechętnie się z nim rozstają. To, że T7 nie widać, nie znaczy, że się nie sprzedaje. Może po prostu patrzysz w złym kierunku? Cytat:
31.01.2023, 10:36 | #296 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
|
Może. Dyskusja nie jest o T7 tylko o Trampku. W mojej ocenie ilość Trampiszonów na drogach zdecydowanie przebije T7 i to z wielu powodów.
|
31.01.2023, 10:39 | #297 | |
Cytat:
Zapytaj swoje źródło jak wyglądają zamówienia na NAT czy na samochody i jak się to ma z pierwszą połową zeszłego roku. Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka
31.01.2023, 10:41 | #298 |
A ja zapytam tak: myślicie, ze ksiegowi w hondzie nie pytali marketingu co się będzie sprzedawac? I Honda zrobiła sobie motocykl bo tak sobie ktoś wymyślił? Nie poparli tego analizą rynku? To poczekamy i zobaczymy.
To, że w Krakowie jest tylko 7 przedpłat, to nie oznacza, że to niewypał. W całej motoryzacji jest zapaść (może marki Premium jak to w kryzysie mają się dobrze), więc nie ma co patrzeć na liczby dzisiaj i oceniać czy to wypal czy nie wypal. Zwłaszcza w Polsce, gdzie ludzie przedkładają zakup pojazdu nad inne wydatki. 90% tych co kupi Transalpa, nawet nie pomyśli żeby zjechać z asfaltu. 90 % użytkowników Transalpa czy Afryki nie siedzi na forum. Wyjeżdżają dwa razy w roku motocyklem i się cieszą jazdą. Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka
31.01.2023, 10:46 | #299 |
trampkarz emeryt
|
T7 na ulicach widać niewiele bo ludzie w krzaki nimi jeżdżą
Jako trampkarz były powiem tak - trampek powstał przed Afryką, a miliony tych maszyn świadczą o tym że ktoś dobrze jednak pomyślał. Miałem kilka Transalpów i dwie Afryki. Owszem, AT to jest to, to było kiedyś moje marzenie. Ale jednak, dla mnie, użytkowo trampek był bardziej poręcznym motocyklem. Kiedy w końcu Koledzy zrozumiecie, że grupą odbiorców docelowych takich motocykli nie są sympatyczni zapaleni kaskarzerzy polni i leśni (do których i ja się zaliczam/zaliczałem) a ludzie którzy potrzebują motocykla praktycznego, do jazdy na codzień i podróży. NAT jest praktyczna i ładna Trampek nigdy nie był tak ładny jak AT ale był co najmniej tak samo lub bardziej praktyczny i użytkowy. Podobnie będzie z tym modelem, tak sądzę. A T7 to jest do trampka nowego dokładnie taka analogia jak dekadę temu Trampek 700 i XT660Z Tenere. Nieco inne charaktery. Aha, trampek na początku produkcji nie był hitem. Ze 3-4 lata rynek się do niego przekonywał bo w owym czasie był dziwną koncepcją. A później jak było to wiemy Pozdrawiam zimny ps. a rynek zakupu aut czy motocykli dziś to się ma podobnie jak np. kredyty hipoteczne dziś i w 2019. |
31.01.2023, 11:02 | #300 |
Banned
Miasto: Kraków
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 1 tydzień 2 godz 6 min 18 s
|
no nie wiem, bylem ogladąć w salonie BMW też w krakowie i wszystko wysprzedane...
|