|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2017
Miasto: Piekary Śląskie
Motocykl: był TA XL650, jest CRF1100 AS
![]() Online: 1 miesiąc 2 dni 20 godz 6 min 57 s
|
![]()
może palnę głupotę, ale czy w takim przypadku czy nie wchodzi w grę pojazd zastępczy?
Wysłane z mojego S41 przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2020
Miasto: Galway / Rybnik
Motocykl: Adventure Sport 1100 ES
![]() Online: 5 dni 23 godz 39 min 22 s
|
![]()
Wchodzi, tyle że moto w Tychach ja na zielonej wyspie. Olałem tutejsze "ASO", celowo w cudzysłowie, i wysłałem moto do Polski.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
No i mam wku.wa fest. Dostałem info że ekran nie jest dostępny w europie w tej chwili , nie ma możliwości awaryjnego ekspresowego załatwienia go, dostępny będzie od 18 czerwca. Jprdle. Stoi tam już miesiąc, postoi kolejne 6tygodni a potem jeszcze musi dotrzeć do mnie na wyspe. Wysmarowałem już maila do honda polska z pytaniem kto bedzie pokrywać utratę 3 miesięcy ubezpieczenia i inne koszty.
Ps. Moto zastępczego też bym nie dostał bo nie mają, rozumiecie to? Trzymać będą moto 3 miechy bo naprawić nie potrafią ale innego moto i tak bym nie dostał n aten czas.. Chyba to wszystko pójdzie przez prawnika. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2019
Miasto: Chełm
Motocykl: CRF1100 DCT ES
![]() Online: 3 tygodni 2 dni 19 godz 3 min 34 s
|
![]()
Mój motocykl trzymali 3 miesiące w lubelskim serwisie hondy. Pracy było raptem kilka roboczogodzin. Gówno zrobili, jest gorzej niż było. Serwis mnie okłamuje i pluje w twarz. To jest farsa. Ja się nie będę za własne pieniądze wkurwiał, wziąłem rzeczoznawcę i prawnika. Szkoda mi czasu i nerwów.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
![]()
A czy moto/auto zastępcze nie można wyegzekwować z ubezpieczalni?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Gość
Online: 0
|
![]()
A od kiedy OC czy AC pokrywa takie rzeczy? Nie było wypadku, nie było kradzieży czy np. pożaru więc ubezpieczenie według mnie nie ma nic do tego.
|
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
![]()
Generalnie jest cyrk z częściami i nowymi motocyklami. Chciałem się przejechać ta nowa rebelka z silnikiem od afry, nie ma, wszystko sprzedane, może będzie coś w październiku. W Yamaszce prawie wszystko sprzedane. Podobno trochę gratów i motkow ugrzęzło na tym statku co blokował kanał, teraz jest zaaresztowany w Egipcie bo właściciel nie chce płacić odszkodowania. Dziwy Panie dziwy!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
Jestem w stanie zrozumieć że czegoś akurat nie ma, bo coś tam, z jakiegokolwiek powodu, ale na v-ke wszechmogącą, przecież żyjemy w świecie gdzie można wszystko załatwić jednym mailem albo telefonem. Nie ma w europie? no to cyk, ciągniemy z Japonii. Dhl, ups, cokolwiek, tydzień i jest w serwisie. Tak się jednak podobno nie da.. Z jakiego powodu? Wiem że jakieś są na świecie problemy z półprzewodnikami, to co, honda nie klepie teraz afryk bo nie mają ekranów..? Pewnie klepie.. Wiem wiem, żale się ,ale co mam robić , słońce za oknem ciepło , sucho, za chwilę 2 tygodnie urlopu a ja se drką po krzokach albo sh125 po mieście pojeździć mogę tylko.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
![]()
Oszczędności, kurierem faktycznie w 2 dni by było.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2021
Miasto: Otwock
Motocykl: CRF1100L AS DCT
![]() Online: 1 dzień 10 godz 30 min 21 s
|
![]()
Dzisiaj rozmawiałem z MCS i np dla KTM czekają na części 2 miesiące. Dramat. Jest generalna teraz czkawka w wielu biznesach, brak surowcow, priorytety na inne rynki itd Koledze współczuje bo wqrwa można dostać
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Akcja serwisowa Hondy CRF 1000 | falcon500 | Akcje serwisowe | 52 | 27.12.2021 12:51 |
CRF 1100L - która ladowarke/prostownik wybrac | Robin | NAT - Warsztat | 15 | 14.12.2020 20:03 |