|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: May 2021
Motocykl: GG ES700
![]() Online: 2 dni 2 godz 35 min 53 s
|
![]()
Tak jak Ty kupilem 300L, moze nie taniej ale byla. Wzialem nowego gasgasa bo uzywki husqi i ktma bylyby tak czy siak drozsze. Ciekawostka jest taka ze ceny na otomoto czesto sa jeszcze do utargowania i to spooooro.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
![]() |
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
No to gratulacje. Czemu się Pan nie chwalisz nowym sprzętem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
Chyba nie wiedziałem gdzie. Może się podłączę do tematu Husqvarny 701, który jakoś tam żyje.
Kolor rzecz gustu, dla mnie bomba akurat ![]() ES700 to klon 690 i to dosłownie. Husqa jeszcze się różni kanapą, lampą, wydechem. GG to KTM w 99,99%. Dłuugo szukałem dziury w całym czy tu jakiegoś haczyka nie ma, ale finalnie wszystko legit KTM. Skoro nie widać różnicy to po co przepłacać. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
![]()
Kosmetyka. Gas Gas ma w wersji supermoto koła odlewane a Huska i KTM szprychy. Wersja enduro chyba nie ma większych różnic oprócz ceny niższej o 10 koła od Kata czy Huśki. To akurat super bo tam trzeba dołożyć parę rzeczy must have i nawet wówczas po dołożeniu szpeju gas gas będzie tańszy niż bliźniaki w wersji golas. Tyle że czerwony wygląda paskudnie ale to rzecz gustu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
![]() Zarejestrowany: Jul 2022
Miasto: Kraków
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 tydzień 2 godz 6 min 18 s
|
![]()
Różnice międze GasGas a KTM to nie tylko kosmetyka, różne półki, wahacz , podnóżki, wydech, bak itp
więc niższa cena GasGas jest "usprawiedliwiona" |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
![]() Zarejestrowany: Jul 2022
Miasto: Kraków
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 tydzień 2 godz 6 min 18 s
|
![]()
ta sama sprawa z 700cc, dostałem właśnie oferte na gasgas 700 supermoto,
11k zł niższą od ktm 690 smc. Jak myślisz skąd taka różnica w cenie? ![]() Od jakiegos czasu sięprzymioerzałem do ktm 690 smc ale przy takiej dużej różnicy w cenie sam nie wiem czy nie lepiej wziaść gasgas 700 sm Trochę niektóre kompnety beda tańsze ale silnik ten sam etc tu porównianie/opinia do enduro es 700 Ostatnio edytowane przez delirium : 09.02.2023 o 02:11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
|
![]() Cytat:
1. Pewnie porównujesz KTM 2023 do GG 2022 stąd taka ogromna różnicy. Nowy rocznik to już + kilka tysięcy do sztuki. Z resztą zależy jak negocjujesz KTMa, znam kogoś kto wytargował na nową 701 taaaką cenę, że aż mi kopara opadła. Można? Można. 2. Na roczniki 2022 od 2-3 msc była odgórna promocja przez producenta albo dystrybutora dlatego ceny kształtowały się w okolicy 43-44 tys plnów. Enduro sprzedały się dosyć szybko, ale SM nadal można trafić nawet poniżej 43 tys. Imo to odpowiednia cena za ten sprzęt bo 50+ tys za gołego jednocylindrowca to imo przesada. 3. Początkowo GG były zapowiadane jako równoważne sztuki do pozostałych klonów i ceny też miały być podobne. Przypuszczam, że jednak brak świadomości marki robi swoje i musieli jakoś zejść z tonu, żeby bujnąć sprzedaż. Bądź co bądź marka Gasgas to jeszcze przez jakiś czas będzie egzotyka. 4. To co pisze Emek ewentualnie plastiki słabsze handbary itp ale nic więcej. Wszytko pozostałe to KTM - hamulce, zawieszenie, elektronika, silnik, osprzęt typu klamki, dźwignie. Wszystkie części mają te same numery co KTM i nie ma na nie żadnego rozróżnienia. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() |
![]()
Spoko. Film z 2020 roku a 700 wypuścili w 2022. 👍
|
![]() |
![]() |