|
Hamulce, kola, opony Montaż, demontaż i kontrola takich elementów jak: klamki, pompy hamulcowe, tarcze, klocki, zaciski, przewody hamulcowe w oplocie i bez, koła, felgi, szprychy, opony i łożyska. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
08.05.2018, 08:32 | #321 |
Miasto: Germany
Motocykl: CRF1000D+Cegla+Czelendz
Online: 4 miesiące 1 tydzień 5 dni 17 godz 40 min 35 s
|
Oooo...! To bardzo duzo.U mnie niestety po 9 tys byly lyse .Moze cos w nich zmienili?Pamietam ze na deszczu czulem sie na nich zawsze spokojnie.
|
08.05.2018, 09:14 | #322 | |
Moderator
|
Cytat:
W Chorwacji w temperaturach powyżej 30°C sprawowały się wyśmienicie - pozamykałem je z dwóch stron, z pasażerem i kuframi. Prawie się topiły. Przyczepność nawet na tamtych asfaltach ze śliskimi (chyba) wapiennymi kamyczkami super! U Makaronów złapała mnie ulewa z gradobiciem i temperatura spadła poniżej 20°C - trakcja walczyła o przyczepność, a ja o życie. Puenta: Opony same w sobie nie są złe, pokusiłbym się o stwierdzenie, że dość dobre. Jednak muszą być spełnione podstawowe warunki - ciepło (powyżej 20°C), nie mokro, żadnej kostki (nawierzchnia). Nawet w terenie (o dziwo) sobie dość dobrze radzą. Myku w Portugalii na asfaltach (mieliśmy deszcze) błagał o wolne tempo, a w terenie zapierdzielał jak dziki, zdziwiony dobrą trakcją. Sam zaobserwowałem (jadąc za nim) jak opona wyrzuca kamyki spod siebie, jak bieżnik wgryza się w teren. Wnioski niech każdy wyciągnie sam.
08.05.2018, 09:22 | #323 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
|
Fabryczne Dunlopy nie działają poprawnie i nie ma tutaj co doszukiwać się innych wniosków. Opona która działa na suchym przyczepnym asfalcie a na mokrym powoduje gęsią skórkę na plecach nie jest dobra. Wszak deszcz czy spadek temperatury to nie są zjawiska incydentalne. O jakim terenie mówisz? Suchy, płaski szuter? Ja pod lekkie wzniesienie na zroszonej trawie nie byłem w stanie podjechać. Śmieć i tyle. Ja nawet nie próbuję tego sprzedać bo sumienie mi nie pozwala narażać potencjalnego nabywcę na niebezpieczeństwo.
|
08.05.2018, 09:29 | #324 |
Gość
Online: 0
|
Tylko ze ja zrobilem na nich ostatni tysiac mysle ze przy mojej manecie nie ma szans na taki wynik Prawda jest taka ze o wlasciwosciach trakcyjnych moge napisac pare slow o roznych oponach ale moje doswiadczenia co do ich zywotnosci nie sa wykladnikiem
|
08.05.2018, 20:45 | #325 |
Moderator
|
08.05.2018, 20:56 | #326 |
Zobacz gdzie jest produkowane. Ciekawe ile km zrobisz.
08.05.2018, 20:57 | #327 | |
Gość
|
Cytat:
Sent from my G8441 using Tapatalk |
|
08.05.2018, 21:04 | #328 |
Moderator
|
Mam nadzieję, że chociaż 6.000 km zrobię.
Chyba tylko kaprycho
08.05.2018, 21:16 | #329 |
Moderator
|
08.05.2018, 21:58 | #330 |
Gość
|
Ja już konkretnie wyząbkowalem przód motoza tractionator adv. Chujnia. Opona ma 6 kkm i już guma do wywalenia. Na asfalcie przy 160 wpada w shimmy, chociaż sporo jeszcze bieżnika, to nadaje się wyłącznie do 150 km/h.
Tył za to jest dla mnie idealny. Asfalt suchy mokry na poziomie tkc 80, piasek bajka, błoto jak e-09, trwałość będzie rekordowa. Sent from my G8441 using Tapatalk |