|
![]() |
#1 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Różnice pomiędzy SM są zauważalne akurat. Sama różnica w kołach odlew/szprychy już robi kwotę. Ponadto GasGas będzie pozycjonowany cenowo najniżej z całej trójki bo to wynika z filozofii grupy Pierer. Z tego co czytałem to plastiki też są gorszej jakości ale nie potwierdzę tego choć te listki na kierze od razu widać że są miękkie i gumowe a np. w Husq twarde jak beton.
A opinia jest jak doopa, każdy ma własną z tym, że przytaczasz po raz kolejny filmik gdzie koleś gada bzdury od samego początku twierdząc, że KTM, Husq i GasGas dzielą tą samą ramę a to nie jest prawda. ![]() Rama przynajmniej w 701 jest inna niż w KTM. Może jest tożsama w KTM i GG ale na bank 701 ma inną ramę. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Banned
![]() Zarejestrowany: Jul 2022
Miasto: Kraków
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 tydzień 2 godz 6 min 18 s
|
![]()
tak czy inaczej cena KTM zawsze była i jest teraz przesadnie zawyżona.
Te motocykle enduro/smc są co najwyżej warte 40k zł i tyle a nie 55k zł Coś mi sie wydaje że mój ktm 500 exc-f 2017 był ostatnim nowym KTM jaki kupiłem, i nie dlatego ze mnie nie stać. Cytat:
Ja mam w ktm abrdzo dobrych znajomych i kupuje zawsze po kosztach prawie |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() Zarejestrowany: May 2021
Motocykl: GG ES700
![]() Online: 2 dni 2 godz 35 min 53 s
|
![]() Cytat:
A jednak. Lepsze przykłady mam przy kupowaniu aut, bo tych nabyłem zdecydowanie więcej. To nie forum o 4 kółkach, ale przykład z zeszłego roku - BMW w msporcie i dobrym wyposażeniem taniej niż Golf ze średnio-słabym wyposażeniem. Znam 2 husqvarny gdzie cena z otomoto jeszcze -10-12% ![]() No jednak jest. Sama cena katalogowa 701 to chyba 4000 zł za sam rocznik 2023 Ci znajomi to mechanik w salonie, sprzedawca-handlowiec czy właściciel salonu? Bo to jednak spora różnica |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
blink
![]() |
![]()
Może on ma lepszych znajomych
![]() |
#5 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
![]()
Części rabatów może udzielać importer, nie tylko dealer.
Ciężko jest porównywać w tym aspekcie auto i moto z kilku względów, choćby z takich: Większość aut jest kupowanych w celach stricte użytkowych, moto w dzisiejszych czasach w naszej części świata jest raczej dla przyjemności. Mamy nadal długa przerwę sezonowa w użytkowaniu moto, wiec marże (na sprzedazy i serwisie) musza pozwolić na utrzymanie dealerów przez cały rok. Producenci / importerzy aut, potrafią dawać specjalne ceny na wybrane modele z niska emisja CO2 aby obniżyć poziom emisji całkowitej produkcji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 4 tygodni 8 min 6 s
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
|
![]()
nie wiem jak w PL bo tu wszystko jest zawyżone ale np w Stanach to wiem że dealer ma bardzo małą marżę, rzędu kilku procent. Zarabiają matomiast dużo wiecej na akcesoriach, serwisie. dodatkowej gwarancji itp itp
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 4 tygodni 8 min 6 s
|
![]()
Ja tak jak pisałem wiem o samochodach, gdy kupowałem 30 samochodów to dostawałem propozycje od 12-25% zniżki od cen w katalogach w zależności od marki, cen nie ustalał już dealer.
|
![]() |
![]() |