![]() |
|
Wszystko dla Afrykańczyka Ciuchy, buty, kaski, gogle, rękawiczki, kondomy, pokrowce, ochraniacze, zbroje i inne gadżety które chcesz opisać lub polecić |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2017
Miasto: Gliwice
Motocykl: CRF 1000D
![]() Online: 1 tydzień 1 dzień 10 godz 13 min 24 s
|
![]()
Ja używam Sony FDR x 1000 vR . Bardzo dobra kamera. Notabene optyka firmy Carl Zeiss. I do tego pilot z podglądem na żywo. Bardzo ułatwia nagrywanie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
No dobra, ale jak ten pilot działa z czego jest zasilany. Ile kamera może pracować na jednej baterii? Za wielka ta kamera sony jak dla mnie.
To stare gopro biedronkowe jest najmniejszą jaką miałem i z najprostszą obsługą, na jednej baterii ok 3 h pracy. Te wszystkie 4k to tez o kant dupy obić bo kto nagrywa w takim formacie ? Film z wyjazdu dla mnie najlepiej nagrywa się w 720/50. Dobra jakość i niedużo zajmuje. Potem gdzieś to trzeba zgrać i obrobić.
![]() |
#3 |
Konto zamknięte na stałe
![]() Zarejestrowany: May 2012
Motocykl: RD03
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 4 dni 7 godz 52 min 54 s
|
![]()
O, to, to to. Zdecydowanie przedkładałbym wygodę korzystania z kamery w trasie nad kinową jakość obrazu. Co mi po 4K jak włączając np. swoją SJCam pilotem nie mam 100% pewności, że się uruchomiło nagrywanie? Muszę ją mieć z grubsza na oku aby widzieć czy dioda zaczęła pulsować...
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2018
Miasto: Słocina
![]() Online: 2 miesiące 3 tygodni 1 dzień 8 godz 58 min 52 s
|
![]()
Sony ma możliwość wyboru niemal dowolnego formatu i szybkości nagrywania. Ja mam X1000 i nagrywam najczęściej w zwykłym HD (XAVC S 1920x1080 50/60p 50 Mb/s). Do wysłania na YT przerabiam na 1920x1080 25p/30p 14 Mb/s.
4K nie używam, bo faktycznie nie ma gdzie tego potem zmagazynować... Ten model wziąłem nie ze względu na 4K. Odnośnie uchwytów, to zrobiłem go sobie sam z kawałka blachy chromoniklowej i metalowego mocowania od GoPro (kupionego za grosze). Ostatnio edytowane przez MrWaski : 12.03.2019 o 01:45 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Miasto: okolice Krynicy Górskiej
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 tydzień 3 dni 21 godz 16 min 33 s
|
![]()
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2018
Miasto: Słocina
![]() Online: 2 miesiące 3 tygodni 1 dzień 8 godz 58 min 52 s
|
![]()
Dziurki fi 4 można bez problemu zaślepić i zapolerować że śladu nie będzie, choć prędzej kupię nowy kask niż będę ten odnawiał...
![]() Suneo nie znam, choć w profesjonalność i wysoką jakość w tej cenie nie wierzę. Kupiłem kilka nieoryginalnych niedrogich mocowań różnych firm - lipa totalna, łamią się bez większego wysiłku. Nie będę ryzykował zgubienia kamerki, w razie uderzenia o byle gałązkę podróżując jakimś leśnym traktem. Poza tym rozbudowane przeguby, nawet oryginalne, robią z tego koszmarnie wielki, brzydki i niepraktyczny balast. Na kasku raz ustawiam, dokręcam i zasadniczo nie potrzebuję co chwilę zmieniać. Ostatnio edytowane przez MrWaski : 12.03.2019 o 01:52 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2018
Miasto: Warszawa
Motocykl: Yamaha Radian&WR250F
![]() Online: 1 tydzień 3 dni 11 godz 33 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() |
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
![]()
Która to ta biedronkowa?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() |
![]()
https://www.ceneo.pl/32912740#tab=click
Wada tej kamery to brak wyjmowanej baterii. Rozkminiłem to z czasem i da się wyjąć i wymienić ale do wymiany w terenie to mało praktyczne bo trzeba zdjąć plastik i wypiąć kabelek. Na jednym naładowaniu co najmniej 3 h nagrywania więc przeważnie wystarcza.
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Kask UVEX Enduro CARBON albo jaką inna alternatywa | nieludzki | Kaski | 28 | 15.10.2013 00:17 |
Kamera goclever | jaro | Wszystko dla Afrykańczyka | 23 | 20.06.2013 00:02 |
Kamera cyfrowa | Dejvid | Wszystko dla Afrykańczyka | 139 | 14.11.2012 22:57 |