![]() |
|
Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#31 | |
![]() |
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2011
Miasto: Gdynia
Motocykl: RD 03, LC4 ADV
Przebieg: x83000
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 10 godz 24 min 45 s
|
![]()
Właśnie i dla mnie to napięcie to jest niepokojące.
Honda Shadow w piątek została sprzedana od której brałem przekaźnik ... więc szukam przekaźnika - do pożyczenia lub kupienia. Wiecie kto może mieć? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
![]() |
![]()
Jutro, jak znajdę czas to pomierzę napięcia.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
|
![]()
Kazmir jak znajdziesz chwilę to bardzo proszę
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
![]() |
![]()
Specjalnie dla Ciebie musiałem obudzić królową z głębokiego snu. Spytała się, czy to już pora
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Żarówka podpięta zamiast pompy świeci!!! Napięcie na niej podczas pracy silnika 12V. Jeśli sterowanie przekaźnika dochodzi (obrotomierz może działać, ale to nie znaczy, że impulsy na przekaźnik dochodzą!- jak sprawdzić pisałem wcześniej) to musi dawać napięcie na pompę. Dodatkowo posiadając miernik z zakresem pomiaru częstotliwości, również można sprawdzić, czy dochodzi sygnał na przekaźnik. I to tyle cudów nie ma ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2010
Miasto: Radom
Motocykl: RD04, RD07, Tramp, EXC 450
![]() Online: 2 tygodni 5 dni 22 godz 28 min 40 s
|
![]()
Fihu to i ja się podepnę pod temat
![]() 1) odłączyłem pompę, podwiesiłem obce paliwo i wszystko ładnie działa, 2)sprawdziłem żarówką na kostce czy jest zasilanie pompy i jest, żarówka się świeci, 3)sprawdziłem bezpieczniki, 4)montowałem niedawno nowe styki , po zalaniu pompy i podpięciu na krótko pompa działa i wyrzuca paliwo Ma ktoś jakieś pomysły? |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
![]() |
![]()
Fihu, to co było powodem bolączki? Co pomogło?
M.
Navigare necesse est vivere non est necesse. Ostatnio edytowane przez MaRP : 04.04.2012 o 23:24 |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2010
Miasto: Radom
Motocykl: RD04, RD07, Tramp, EXC 450
![]() Online: 2 tygodni 5 dni 22 godz 28 min 40 s
|
![]()
Problem rozwiązany
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
|
![]()
Kudłaty - no to się ciesze
![]() MaRP - pomogło wyjęcie pompy. Tak, jeżdżę bez. Powodem tej decyzji jest trwający na dobre już sezon, na jesieni wrócę znów do tematu aby to rozwiązać. Jak na razie zrobiłem ponad 150km i żadnych efektów ubocznych nie zauważyłem. Moc ma, nie dusi się na żadnych obrotach, 140km/h jedzie bez problemu - więcej nie próbowałem. Ciekawi mnie tylko ile paliwa pozostanie mi w zbiorniku kiedy "stanę" na poboczu z pozornego braku paliwa - dam znać ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Czyli po co jest ten dział. Przeczytaj koniecznie! | podos | Regularne czynności serwisowe | 3 | 30.04.2021 11:48 |
Przeróbka pompy paliwa bez przekaźnika, 2 elementy, działa :) | pekos1988 | Uklad paliwowy i wydechowy | 23 | 19.03.2013 22:26 |
zasilanie pompy | rafalkefir | Uklad paliwowy i wydechowy | 29 | 14.04.2011 22:03 |