|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Ja tam taki pazerny nie jestem i wymieniłbym WSK 125 i mnóstwo części za emkę dokładniej Tokarka Emco Compakt 10 (OLX)
![]() ![]()
Ale tu nie Politechnika, tu trzeba myśleć, jak mawiał pewien bosman ;-) Przestań naprawiać jak zaczynasz psuć! Ludzie, którzy twierdzą, że czegoś nie da się zrobić, nie powinni przeszkadzać tym, którzy właśnie to robią. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakonserwowany
![]() |
![]()
Skromny z natury jestem więc wrzucę fotkę części kolekcji.
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
Ifa bk⌠nonono
![]() |
#4 |
![]() |
![]()
No Adagiio zgasił resztę swoją kolekcją :P Pogratulować takiego garażu. Ja tam widzę 2 Junkai M10?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Skromnie a gustownie.
![]() Szacun Adam. Szkoda że się w niedzielę wpaść nie udało. Na żywca to musi robić wrażenie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
trampkarz emeryt
![]() |
![]()
Złote, a skromne
![]() ![]() Adam, kluczowe chyba jest też słowo część kolekcji ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: Piastów pod Warszawą
Motocykl: Nie mam już AT
![]() Online: 3 tygodni 1 dzień 4 godz 38 min 30 s
|
![]()
Kluczowe jest raczej to, że nie napisał czyja to kolekcja ;-)
![]() |
#8 |
Gość
Online: 0
|
![]()
A piszo tutaj na tym forum, że w PL bida jest
![]() A tak serio, gratulacje ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
![]()
hehehehe
![]() ![]() niemniej jednak IFA, która beka jest jak dla mnie najfajniejszym motocyklem, który wyprodukowały demoludy. ta pierwszoplanowa, nasza Gazela też jest CZYMŚ - trzeba sobie uzmysłowić JAKIM k..wa cudem jakiś czerwony przystawił pieczątkę w tamtych czasach, żeby stworzyć taką 'papugę' w czasach chujni i szarzyzny. to, jak na mnie, robi niebagatelne wrażenie. zachwyty nad Junakiem pominę milczeniem - jest to jak dla mnie jedynie lokata kapitału bo, motocyklowo, ten pojazd nie przedstawia dla mnie żadnej wartości. kolejny przykład tego jak za komuny można było wszystko zepsuć i nie udało się nawet nieudolnie skopiować angielskiej szkoły lepiej niż te mocno niedoskonałe motocykle, które wtedy w UK robiono - otrzymując półprodukt, który był na eksporcie jawnie obśmiewany.
![]() |
#10 | |
![]() |
![]() Cytat:
Myślę, że wobec Junaka jesteś trochę zbyt krytyczny. Robili wtedy jak się dało i co się dało. Junak wymaga ogromnej cierpliwości, nakładów i dużo pracy na rzetelną odbudowę, ale się odwdzięcza i można nim polatać, nawet daleko. Załączam fotkę z wakacji, wybraliśmy się z kumplem w 2 M10 na południe Europy, jakiś czas temu ![]() Silniki Junaka, które już niestety nie weszły do produkcji - S131 i dwucylindrowy S132 to był spory progres. Żeby było ciekawiej, junakowe towarzystwo nabyło jeden z prototypów S131 i został nawet uruchomiony.
![]() |