![]() |
#31 |
![]() |
![]()
A może za mocno ściskasz kierownicę?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2012
Miasto: Gdańsk
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 2 tygodni 4 dni 22 godz 49 min 37 s
|
![]()
Ja tak miałem w DLu, okazało się, że przednia felga krzywa. Po wyprostowaniu wszystko wróciło do normy. Wcześniej po zejściu z moto po 50km czułem się jak werbel Larsa Urlicha
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
![]() |
![]()
Tylko, ze jak kolega pisze "trzyma" go to jeszcze 2 dni po jeździe
![]() Ja mam problem z kręgosłupem i po praktycznie 20km operowania manetą zupełnie mi drętwieje prawy nadgarstek ; żeby było ciekawiej podobno taki efekt może byc tylko od odcinaka szyjnego (tam sa nerwy za to odpowiedzialne) a ja mam problem z lędźwiowym ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
![]() Zarejestrowany: Aug 2018
Miasto: Moje miasto to Trójmiasto
Motocykl: Jawa 350TS/DR125/XR400R/KTM EXC 525/SD06a/701 Enduro
![]() Online: 3 dni 21 godz 7 min 40 s
|
![]() Cytat:
Myślałem o tym. Jeżdżę szybko, czasami w ciasnych zakrętach, przy hamowaniu i przyspieszaniu ścisnę kierę, ale właśnie przez ten kłopot staram się pilnować. Poproszę chyba kogoś z Was o przejechanie się moją Afrą i sprawdzenie czy jest różnica, czy to faktycznie ja coś nie tego. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Ja bym raczej się skłaniał ku teorii Mirasa. Gdybyś odcczuwał mrowienie jakiś czas po jeździe to możliwe że to od wibracji ale jak trzyma 2 dni to stawiałbym na coś innego. Za cieśń nadgarstka często odpowiada ucisk mechaniczny więc jak ściskasz kierę to możesz uciskać na nerw i potem cię trzyma. Mój wujo miał tą przypadłość i też zganiał to na fakt że dużo jeździł rowerem po dziurach. Prosty zabieg chirurgiczny załatwił temat. Cieśń nadgarstka dotyka kilka procent społeczeństwa więc może jesteś w tej grupie. Prosto to ustalić gdyż cieśń nie obejmuje nigdy małego palca. Jak mały palec też ci morwieje to przyczyna jest inna.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
![]() |
![]()
OK, Emek ja sobie sprawdze w drodze do domu czy mi mały też drętwieje
![]() Tu do poczytania: https://www.mp.pl/pacjent/reumatolog...sni-nadgarstka |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
![]() Zarejestrowany: Aug 2018
Miasto: Moje miasto to Trójmiasto
Motocykl: Jawa 350TS/DR125/XR400R/KTM EXC 525/SD06a/701 Enduro
![]() Online: 3 dni 21 godz 7 min 40 s
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2017
Miasto: Poznań
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 5 godz 40 min 21 s
|
![]()
Kiedyś miałem za małe rękawiczki i kciuk drętwiał :-)
Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
![]() |
![]()
Sprawdziłem na sobie wczoraj i dzisiaj ponownie- drętwieją mi: kciuk, wskazujacy i środkowy; serdeczny trochę a mały wcale
![]() Poruszanie palcami przez dłuższa chwile pomaga na moment np. stojąc na światłach. Pora na USG tym bardziej, że mam tak dośc długo juz ale zwalałem to na kręgosłup, bo np. w nocy często mnie to dopada, w dzień przy kompie mam delikatne mrowienie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2017
Miasto: LPU
Motocykl: RD07a
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 3 dni 18 godz 15 min 20 s
|
![]()
Miałem problem z dłonią prawą a dokładnie z palcami serdecznym i małym. Kombinowałem co i jak. Palce zimne, drętwiejące. Myślałem, że może przemroziłem na motocyklu. Zmieniłem pozycję przy komputerze w pracy i w domu i przeszło. Wystarczy, że nerw w ręce jest uciskany regularnie w jakimś miejscu i robi się problem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Dławienie się silnika | milcz | CRF 1000 L | 8 | 30.07.2019 10:44 |
Malowanie silnika | sizyrk | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 12 | 17.06.2019 14:23 |
Numer VIN i numer silnika a rocznik (silnika) | paku | Kwestie różne, ale podróżne. | 11 | 23.06.2013 21:37 |