|
Oprogramowanie, wyświetlacz, nawigacja Wszystko co tyczy się głównego wyświetlacza, oprogramowania motocykla, nawigacji i podobnych |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
23.03.2023, 16:35 | #32 |
Miasto: Wądroże Wielkie
Motocykl: CRF1100 AS DCT ES
Przebieg: 9800
Online: 10 godz 29 min 26 s
|
Moto wróciło z serwisu, sam jestem sobie winien.
Okazało się że źle zamontowałem handbary barkbustera, pomyliłem te dystanse lewy z prawym (wydawalo mi sie ze tak ma byc, bo inaczej cos nie moglem spasowac tych elementow, a jak juz spasowalem, to sie okazalo ze zjebalem.... . Handbar w parwej manetce podgial te 4 piny ktory wychodza z manetki (dwa od hamulca i dwa od tempomatu). Okazalo sie ze jeden pin przebil izolacje i dotykal handbara. Zrobilo sie zwarcie w motocyklu. Komputer zdurnial, co skutkowalo ze nie rozlaczal pradu po wyjeciu kluczyka. Oczywiscie blad 145 i niedzialajacy tempomat to przy tym pikus, bo moglem uszkodzic cala wiazke elektryczna tym manewrem (sick!). Najlepsze jest ze w serwisie tez sie nie skapowali ze handbar byl zle zalozony. Wyjechalem sobie z serwisu zadowolony ze juz bedzie wszystko dzialac, po 2km patrze, dalej nie dziala tempomat... co jest kurde! Wracam! No i patrzymy na tego handbara i na te piny razem z gosciem z serwisu. Na szczescie obok stala druga afra z tymi samymi handbarami i sobie na nie patrze i mowie do goscia. Panie, ale tutaj to jest jakos inaczej, te obejmy na kierownicy sa duzo dalej i nie dotykaja przewodow. No i dopiero po tym doszedlem ze zjebalem ten montaz... Przemienilismy te pomylone elementy handbara, poprawilem kabelki przy tempomacie no i juz jest git... Kosztowalo mnie to 500zl, bo gwarancja nie dziala jak sam cos zjebiesz ;] ... Takze uwazajcie przy montazu handbarow i generalnie przy kabelkach w Afryce ... |
23.03.2023, 17:27 | #33 |
Ten się nie myli co nic nie robi. Dobrze, że już ogarnięte.
|
|
24.03.2023, 10:27 | #34 |
Myli się ten, co instrukcji instalacji nie czyta albo nie korzysta z gotowych podpowiedzi na YT. Dobrze , ze tylko taki efekt, a nie rozpłaszczenie na drzewie.
|
|
24.03.2023, 11:02 | #35 |
Miasto: Wądroże Wielkie
Motocykl: CRF1100 AS DCT ES
Przebieg: 9800
Online: 10 godz 29 min 26 s
|
Kurcze miałem instrukcję w ręku, oglądałem na yt filmiki i jakoś tego nie wyłapałem, tam jest taki problem że te gwinty były jakoś ciulowo wyfrezowane, i te śruby nie chciały się wkręcać, jak zaczęły mi się dobrze wkręcać, to się okazało że było na odwrót, nie wiem jak to zrobiłem do dzisiaj. Tak jak mówisz, na szczęście nic poważnego, a jedynie trochę wkurzenia .
|
|
|