|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
30.01.2020, 18:38 | #31 |
Kompresor z lodówki kiedyś podłączałem do aerografu
01.02.2020, 08:09 | #32 |
Administrator
|
Dokładnie , garaż powinien mieć minimum 30m2 , optymalnie 50m2 .
Mniejsze to tylko komórka na drobiazgi.
01.02.2020, 09:36 | #33 |
Mój ma 40 i brakuje mi placu
|
|
19.02.2020, 18:44 | #34 |
Miasto: Zabrze
Motocykl: ATAS 2019
Przebieg: 11000
Online: 3 tygodni 1 dzień 14 godz 24 min 33 s
|
Dobra, przeprosze Was bardzo drodzy koledzy ze przerwe Wam dysputy o stacjonarnych kompresorach, ale chcialbym opisac kompresorek Xiaomi.. w watku o kompresorze Xiaomi
Wiec tak, nabylem. Troche informacji w sieci mozna znalezc ale dla jezdzow na dwoch kolkach sa to zazwyczaj informacje z dupy.. bo ile napompuje pilek do koszykowki niewiele mi mowi, tak samo to ze obudowa jest mila w dotyku, naprawde nie wiem kogo to... Wiec skoro mam, podrzucam garsc ciekawszych informacji. -intro- Dlaczego Xiaomi ? Bo nie mialem wogole zadnego systemu pompujacego poza wielka pompka do roweru. Zeby podpompowac kola w wozie musialem dylac na stacje, w ATAS pompowalem ta wielka pompka do roweru - ale jej nie spakuje na zaden wyjazd. Poogladalem male kompresorki marketowe ale juz z samego wygladu raczej odstraszaly jakoscia wykonania. No nie wrozylo to trwalosci i niezawodnosci. A ze mamy w Katosach sklep Mi, zaszedlem przy okazji, poogladalem, dobra biore. -z zewnatrz- Sprzet jest maly - mniejszy niz wszystkie marketowce ktore ogladalem a to dla mnie duzy plus. Waga 435 gram - jest lekko. Gadzet w postaci wbudowanej latarki wydawal mi sie typowym bezsensownym dodatkiem do chwili kiedy przy testowaniu wyjaralo mi zarowke w garazu Latarka jest u gory, przy wezyku - swieci na tyle dobrze ze mozna kompresorek podlaczyc pod wentyl i odlaczyc bez koniecznosci uzywania innego zrodla swiatla. Czy obudowa jest wytrzymala - nie wypowiem sie. W komplecie sa ze 2 przejsciowki, kabel microUSB do ladowania, i worek do przechowywania/transportu. -Test czyli konkrety- Dziala. Pierwsze co podpompowalem to kola w dzipie. Nie zebym napompowal cale, ale podciagnalem wszystkie 4 o 0.3 bara. Naladowalem baterie do pelna i potestowalem na afryce. Za kazdym razem pompowalem tylne kolo od 0 do 2.8 bara, spuszczajac wczesniej cale powietrze wykrecajac wentyl i czekajac az zejdzie. Pelna bateria pozwala napompowac do pelna tylne kolo 2 razy, i do polowy przy trzecim podejsciu. 1 Pompowanie 0-2.8 bara w czasie 11.37 2 Pompowanie 0-2.8 bara w czasie 12.40 3 Pompowanie - koniec pradu przy 1.3 bara w czasie 6.40 W sumie kompresor na pelnej baterii pracuje ponad 30 minut Ladowanie do pelna trwa dlugo. W manualu pisza zeby uzywac ladowarki 2A, ja uzywam 2.4A i sprzet od 0 do 100% ladowal sie 2godz 40 min. I tu duzy minus - NIE DA SIE jednoczesnie uzywac kompresora i go ladowac. Czyli jesli bateria padla - najpierw ladowanie, potem pompowanie. - Podsumowanie - Fajne ? No fajne, robi co ma robic, najwieksza potencjalna zaleta czyli wbudowana bateria jest tez najwiekszym ograniczeniem. Kompresor jezdzi ze mna juz na stale, bo codziennie zajezdzam do domu i jakby co moge podladowac. Jadac tez na wakacje czy wyprawe gdzie bede mial dostep do pradu z gniazdka - biore w ciemno. Na wyrype gdzie przez tydzien jedynym zrodlem pradu bedzie ten w motocylu.. no nie wiem. Jasne ze sie da. Ale po pierwszym kapciu juz bym podlaczal i ladowal, tak na wszelki wypadek. Zeby potem nie czekac godzine jesli sie okaze ze bateria pusta, a jest drugi kapec i trzeba choc troche podpompowac kolo. Nie wiem na ile czesto zdazaja sie dwa kapcie na dzien na dalekiej wyrypie, ale jezdzac w kolo komina jest to raczej niemozliwe. No wiec fajne, na razie jestem zadowolony, zobaczymy jak dlugo podziala. |
19.02.2020, 19:01 | #35 |
Gregory, ile to kosztowało?
|
|
19.02.2020, 19:19 | #36 |
Miasto: Słocina
Online: 2 miesiące 2 tygodni 6 dni 15 godz 27 min 7 s
|
Dzięki Gregory za poświęcenie i testy.
Oglądałem to ustrojstwo, ale pół kilograma wagi i gabaryty, dla mnie, minimalisty wożącym plecaczek i bagaż, wydawały się nie do przejścia. Dzięki Tobie jedno wiem na pewno, póki co, nadal wygrywają naboje. Najmniejsze i w miarę niezawodne... |
19.02.2020, 21:15 | #37 |
Miasto: Zabrze
Motocykl: ATAS 2019
Przebieg: 11000
Online: 3 tygodni 1 dzień 14 godz 24 min 33 s
|
|
20.02.2020, 00:52 | #38 |
Ja brałem z alliexpress. Koło w enduraku pompowane do ok 1-1.5 atm idzie sprawnie i takie widzę główne przeznaczenie tego sprzętu u mnie.
|