08.07.2011, 01:08 | #31 |
Nie pojawia się żadna ikonka, wgraj na kartę jakąś muzykę i zobacz czy uda się ją włączyć. Pamiętaj tylko żeby była w formacie wma.
Ja mam to urządzenie ponad pół roku, póki co nie mam powodów do narzekania. Pierwszą awarie miałem po miesiącu użytkowania - w Holandii padł mi przycisk on/off i po przyciskaniu go przez pół godziny udało się go jakoś włączyć, a wyłączanie odbywało się poprzez wyjmowanie baterii. Oddałem na gwarancji i wymienili bez problemu. Był okres czasu kiedy gubił często sygnał GPS ale wszystko wróciło do normy. Wgrałem Auto Mapę i działa bez problemu, pomijając fakt że po przejechaniu 1400 km ostatnie 200 pociągnęła mnie bocznymi drogami po szutrach i polnych drogach... Moim zdaniem stosunek ceny do jakości jest bardzo dobry |
|
08.07.2011, 13:13 | #32 |
Miasto: Monschau / Radoszewice
Motocykl: RD07
Przebieg: 42000
Online: 2 miesiące 2 tygodni 3 dni 16 godz 21 min 19 s
|
Wejdź w ustawienia i tam gdzie podajesz ścieżkę do programu nawigacyjnego powinno Ci się wyświetlić podajże SDMMC czy coś w ten deseń - to jest karta pamięci.
|
08.07.2011, 16:37 | #33 |
Motocykl: RD02&sc24
Online: 14 godz 5 min 53 s
|
Podobno ten model ma taką przypadłość że jeśli za 1 razem odpali to będzie żył, a jeśli nie to tylko wymiana na nowy pomoże...
|
08.07.2011, 20:50 | #34 |
Miasto: Monschau / Radoszewice
Motocykl: RD07
Przebieg: 42000
Online: 2 miesiące 2 tygodni 3 dni 16 godz 21 min 19 s
|
Logicznie rozumując, to tak jest z każdym urządzeniem
|
09.07.2011, 08:47 | #35 |
Miasto: łódź
Motocykl: R 1100 GS
Online: 4 dni 22 godz 27 min 57 s
|
ten akurat jest zajebiaszczy, natomiast miałem opory przed kupnem. Serwis Larka nie istnieje po prostu. Wszykie naprawy opisane są przez kogoś przy biureczku w domu "wymiana kondensatorów oraz oprogramowania" niezależnie od usterki. Pierwszy jakiego kupiłem nie działał już w sklepie. Naprawa umowna i na papierku, dalej nic nie działa. Zrobiłem mega bałagan w sklepie to oddali kase. Drugi podziałał poł roku i nie dało się go skalibrować , serwis, wynik ten sam, opis identyko. Sprzęt poleciał do śmieci
|
09.07.2011, 10:03 | #36 | |
Miasto: Żory
Motocykl: Super Terefere 750 3TD na leniuszku
Online: 1 tydzień 1 dzień 7 godz 14 min 40 s
|
Cytat:
Faktycznie seria outdoorowych odbiorników Garmina jest ok. Ja używam gpsmap 76 CSX. Jedyna wada jest taka, że kalkulacja dłuższych tras - ok 300 km w porównaniu z AM jest średnia - wybiera główne drogi i wcale nie najkrótsze. Radą na to jest rekalkulowanie trasy co 70 km. Opcje kalkulacji trasy są również bardziej ubogie niż w AM. Z mojego doświadczenia wynika, że garmin najlepiej sprawdza się jeśli używa się tras przerzuconych z mapsource'a. Dla mnie ideałem jest urządzenie, na którym odpalisz AM i np Garmin Mobile XT - wtedy i na asfalcie i w terenie sobie poradzisz. Pozdrawiam |
|
09.07.2011, 12:31 | #37 |
Niepoprawny ideologicznie - XTZ/GS/LC4 ;)
Miasto: Józefów
Motocykl: R1100GS, LC4
Online: 2 tygodni 1 dzień 17 godz 57 min 31 s
|
Weź pod uwagę, że 76 to jest odpowiednik 60tki - czyli sprzęt technologicznie sprzed dekady. W nowszych "rodzinach" na prawdę dużo się zmieniło, a trasy są liczone tak z 5-10x szybciej.
Po za tym każda wersja firmware w garminie może inaczej liczyć trasy (i oczywiście inaczej niż MS - to że zaplanujesz tam jakąś trasę nie znaczy, że odbiornik przeliczy ją potem tak samo). Druga sprawa, że w Garminie możesz używać różnych map co ma zasadnicze znaczenie dla kalkulacji tras. O ile używanie CityNavigatorza gdzieś na odludziach lubelszczyzny to proszenie się o problemy, to GPmapa w tych samych jest skuteczna. Robiłem nawet eksperymenty mając Vistę HCX i 60Cx (czyli w sumie bardzo zbliżone urządzenia jeśli chodzi o soft) i potrafiły na tym samym kpl. map, z tego samego miejsca startu i docelowego policzyć inne trasy. Można się zdziwić M.in. z tych powodów wrzucanie punktu docelowego do garmina to nigdy nie był dobry pomysł. Trzeba wymyślić trasę na papierze, wbić ją w odbiornik sadząc co kilkanaście km waypointy a po wyliczeniu sprawdzić, czy to jest to co chcieliśmy. Piszę zupełnie poważnie, bo można czasem się nieźle naciąć, jeśli nadmiernie zaufa się garminowi w kwestii wyliczanej trasy. A garminaXT nie lubię - taka słaba i często problematyczna namiastka tego co ma się w dedykowanym odbiorniku. Niemniej ze względów budżetowych (garminy są drogie, niestety) taki właśnie n.p. Lark 35AT jest bardziej uniwersalnym i rozsądniejszym wyborem (AM jest wygodniejsza na szosę niż G., OziExplorera można też odpalić). G. jest fajny, ale jako odbiornik uniwersalny, jeśli ktoś sporo endurzy albo do dalszej i dzikszej turystyki (dostępność map, dobra obsługa śladów). W innym przypadku nie bardzo ma sens. pozdrawiam, Adam |
11.07.2011, 12:25 | #38 |
Miasto: Pyskowice
Motocykl: RD07a->R1150GS
Przebieg: za mały
Online: 1 tydzień 23 godz 54 min 8 s
|
A tak z innej beczki czy ktoś już podłączył słuchawki Ja kupiłem gadżet Nokia BH 106 ( fajne bo do ucha ) ale hihihi, mój Lark widzi ją ale za żadne skarby nie chce się z nią połączyć ) Wyświetla - połączono a za 3 sek - połączenie nie udane. Resetowałem, prosiłem modliłem i NIC. Gdzieś wyczytałem ( instrukcja? ), że tylko słuchawki stereofoniczne będą współpracować - to już mocno chyba bez sensu co?mam muzyki słuchać ? Najlepsza muzyka to praca silnika. Nawet nie czuje jak mi sie rymujee. Informacja z serwisu z Wawy - TYLKO STEREOFONICZNE SŁUCHAWKI ! ( BLUETOOTH NOKIA BH-214 HS-44 ) jak dojdą to będę próbował je zainstalować) Pzdr_v2
Moduł bluetooth zainstalowany, słuchawki oryginalne nokii - wymiana na inne, kiepska jakość dźwięku śmiga POLECAM ! Ostatnio edytowane przez Guziec : 16.07.2011 o 07:15 |
18.07.2011, 21:26 | #39 |
Miasto: Łódź
Motocykl: KTM EXC 525
Galeria: Zdjęcia
Online: 2 tygodni 4 dni 19 godz 52 min 36 s
|
Takie tam moje spostrzeżenia na temat Larka...
Lark po 3 dniach jeździe na DRZ-cie już podziękował mi za współprace. Po pierwsze primo śrubki zaczęły się same odkręcać z czego 3 zgubiłem w czasie jazdy (pewnie od wibracji), po drugie primo nie chciała się włączyć, po trzecie primo jak już ją udało się odpalić, po delikatnym puknięciu w tylną część obudowy sama się wyłączała. Nie spodziewałem się niczego lepszego po Nawigacji za 360zł. Podsumowując nie nadaje się na ęduro.
|
18.07.2011, 21:50 | #40 |
Miasto: Poznań
Motocykl: 690 Enduro
Online: 4 miesiące 2 tygodni 14 godz 11 min 40 s
|
Wymien i spróbuj ponownie. Po jednym egzemplarzu trudno oceniać.