|
Szpej turystyczny - Produkty i Porady Wszystko co potrzebne do dużej i małej turystyki |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
06.11.2013, 14:30 | #31 |
Miasto: białystok
Motocykl: ktm 640 adventure
Online: 3 miesiące 4 tygodni 14 godz 45 min 23 s
|
ja tylko sie powtorze: mactronic epic - ciut lepsza niz petzl myo xp - za mniej niz polowe ceny i przyjemniejsza barwa swiatla przy okazji. i mozna zapakowac AA i AAA i ma w dodatku tylne czerwone. dlugo by mozna paplac, po prostu w tej cenie wymiata wg mojej wiedzy. made in poland.
|
06.11.2013, 15:07 | #33 |
Miasto: Bielsko - Biała
Motocykl: dr650se
Galeria: Zdjęcia
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 1 godz 20 min 44 s
|
Petzl specjalizuje się w specjalistycznym sprzęcie wspinaczkowym, również speleo od wielu lat. Ja zacząłem z pewnych jego patentów korzystać z końcem lat 70-tych i co ciekawe nigdy nie zawiodłem się na nich. Większość działa do dzisiaj. Jego czołówki są znane i doceniane również przez podróżujących w pizdu ze względu na dużą trwałość i niezniszczalność. W momencie kiedy muszę liczyć na światło w naprawdę trudnych warunkach mogę na niego liczyć - dla tego nie kupię żadnego blackdiamonda czy mactronica ponieważ mu nie zaufam. Petzl ma znakomite zabezpieczenie przed wilgocią i można spoko w nim pływać (patrz syfony wodne w jaskiniach) bardzo dobrą jakość materiałów i świetną elektronikę. Najmniej istotną sprawą jest dioda (która też jest z górnej półki) Wszelkie dyskusje na temat wyższości lumenów nad lumenami przestają być ważne gdy chodzi o niezawodność i czas świecenia. Ja na moje wojaże czyli ok 2 miechów pod namiotem (a zmrok w Afryce zapada tak koło 19) brałem zapas 3 AAA i wymieniałem je za zwyczaj pod koniec gdy szkoda mi było z nimi wracać. Tryb Boost w xp to jest też rewelka, kto używał ten wie. Jeśli chodzi o diody to wymiana na najlepszą obecnie produkowaną to 20 pln + pół godziny z lutownicą. W moim wypadku przy dyskusji o wyższości świąt wygrywa opcja "Wczasy pod gruszą"
06.11.2013, 15:28 | #35 |
Miasto: białystok
Motocykl: ktm 640 adventure
Online: 3 miesiące 4 tygodni 14 godz 45 min 23 s
|
... tak oczywiscie legenda "wygrywa" i ciezko sie dziwic skoro przez dlugi czas nie bylo konkurencji... ale teraz jest. Epic swieci nominalnie tak jak tryb boost w XP. Porownywalem te 2 czolowki w gorach w nocy wiec wiem co pisze. Koszt epica to 160pln.
Nie ma niestety petzla w tej cenie tak uniwersalnego. |
06.11.2013, 15:31 | #36 |
|
Na Torch bywam, czy raczej bywałem. Nie interesują mnie czołówki najbardziejzajebiste, do podróży wybieram sprawdzone. Spierdolone Masserati jest gorsze niż rower. Zrozum że czołówka ma świecić i mam o niej zapomnieć. Stara XP taka jest i gdybym znalazł coś bardziej niezawodnego to bym to miał. Światło to dla mnie podstawa. Sam wiesz że można bardzo prosto podrasować każde gówno pakując np Cree XP-G, ale nie podrasujesz niezawodności
Redrobo to nie legenda, ja jestem do bólu przezorny, dlatego pewnie nudny, ale zawsze wracam! Petzla używam od ok 9 lat i moi znajomi również - nie spierdolił się żaden.
...i zapytała mnie góra "dokąd tak pędzisz samotny wilku?" "Szukam tego co najważniejsze" odpowiedziałem "Dlaczego więc się tak spieszysz?" Na to pytanie nie znalazłem odpowiedzi. Ostatnio edytowane przez Lupus : 06.11.2013 o 15:33 |
06.11.2013, 19:14 | #37 |
Miasto: SinCity
Motocykl: już nie AT :( jest TT955i
Online: 3 miesiące 3 tygodni 8 godz 42 min 34 s
|
Lupus też mam xp , zrobisz mi swapa
Dam Ci te dwie dychy
06.11.2013, 20:11 | #38 |
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD04
Online: 1 dzień 21 godz 40 min 34 s
|
Lupus, mam 2 myo xp. Jedna przestała działać po zamoknięciu, ale wróciła po jakimś czasie. Druga - popularny niestykający kabel po trzymaniu w plecaku.
Black Diamondy Icony też mam 2 - stary i nowy - żadnych problemów nigdy. Petzl może i jest starą i renomowaną marką, ale przed wyścigiem w cięciu kosztów nie ucieknie. A dopłacać trzeba za logo. A w temacie zaufania: http://safety.theuiaa.org/front/prod...l.php?id=37&x= |
06.11.2013, 21:14 | #39 |
|
No niestety sweterek se posrał i cza czujnym być a zaufania to nawet do siebie nie mam. Petzl mimo wszystko pozostaje profi tak jak dupczacy się merol
Nexus
06.11.2013, 21:14 | #40 |
|
Miało być swet )
http://www.light-test.info/index.php...mid=54&lang=pl a to jak kto chce się pobawić. Nexus
...i zapytała mnie góra "dokąd tak pędzisz samotny wilku?" "Szukam tego co najważniejsze" odpowiedziałem "Dlaczego więc się tak spieszysz?" Na to pytanie nie znalazłem odpowiedzi. Ostatnio edytowane przez Lupus : 06.11.2013 o 22:30 |