|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Wyboru wielkiego nie ma w tym segmencie i kasie do 10 tys.
- XT600 e - DR 650 se - KTM LC4 - KLR 650 - XR 650L - tych prawie nie ma w ogłoszeniach Wszystko zależy jak bardzo terenowy ma to być motocykl i ile masz kasy na wydanie. Ja bym chyba wybrał exc 525 ![]()
![]() |
#2 |
blink
![]() |
![]()
Jak ma jeździć na przyczepce to bardziej terenowy. Jeśli samotna turystyka off, to chyba SE. Dobra, trwała konstrukcja. Prosty w obsłudze i całkiem bezawaryjny. Mi bardzo przypadł do gustu ale sprzedałem bo potrzebuję motocykla bardziej uniwersalnego.
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: Bydgoszcz/Szczecin/Berlin
Motocykl: ST XTZ 750'89
![]() Online: 2 tygodni 2 dni 20 godz 8 min 14 s
|
![]()
Ktory z tych 2 (DR350/DR650) mial problem z walem chodzacym w bloku silnika i wyrabianiem sie odlewu? Nie wiem czy dobrze opisalem, ale ktos mi mowil ze jednak z DR-ek miala takowy problem.
Kamyk |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
mistrzu
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD03
Przebieg: ?
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 miesiące 4 tygodni 1 dzień 5 godz 33 min 35 s
|
![]()
pominełeś nx650 dominator. Dużo tego, wagowo jak klr i nowsze Xtki, łatwo kupić idealną sztukę, ma małą owiewkę - w sam raz do adv, w miarę wygodna kanapa - wg mnie wygodniejsza niż w afryce. Ja kupując Dominatora znalazłem swój złoty środek - i to po latach spędzonych na afryce, lc4, wcześniej xt-ku, bigu, dr650.. Dochodzi łatwość modyfikacji w celu zwiększenia mocy i zawiasów- fabryczny gaźnik można oddławić , lub wymienić na FCR-a (te same średnice kroćców), kolektor wydechowy XR, XL lub multum dedykowanych, tylny amor pasuje do afryki, lub dużo dedykowanych itd.. Graty silnikowe pasują od motocykli mających te same silniki - XR650, SLR, VIGOR, FMX itd, koszt ewentualnej generalki to 1/2 ceny remontu LC4, przy czym części w bród.
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: Bydgoszcz/Szczecin/Berlin
Motocykl: ST XTZ 750'89
![]() Online: 2 tygodni 2 dni 20 godz 8 min 14 s
|
![]()
A jak w dominatorze z duzym bakiem? I jak z owiewkami? Duzo zmian zeby ja wywalic?
Kamyk |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
mistrzu
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD03
Przebieg: ?
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 miesiące 4 tygodni 1 dzień 5 godz 33 min 35 s
|
![]()
Żeby je wywalić trzeba odkręcić po jednej śrubce po czym je wywalić
![]()
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2012
Miasto: Hajnówka
Motocykl: RD 07a , DR 650 RE , DR 650 SE
![]() Online: 3 tygodni 2 dni 15 godz 28 min 30 s
|
![]()
Może nie wniosę nic specjalnego do tematu ,ale jezdziłem DR i XR , wprawdzie DR-ką SE trochę mniej bo to moto kupione dla kumpla ,a Xr mam w garażu obok DR -ki tylko ,że starszy model a jej to raczej do porównania nie biorę ,tak więc pomimo ,że Haneczka moja jest według mnie w stanie wręcz agonalnym to jazda nią sprawia mi dużo więcej frajdy , jeszcze tylko przez zimę postaram się sprezentować jej drugą młodość i zostanie chyba ze mną na dłuzej ,tylko trochę trudno ją kupić zwłaszcza w sensownym stanie .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Michał
![]() |
![]()
Chyba nikt o TT nie wspomniał, a moim zdaniem lepsza od XT (kolega ma i bez porównania) i SE. Polecam bo mam, choć może będę sprzedawał niedługo.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2013
Miasto: Słomianki
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 3 dni 16 godz 16 min 28 s
|
![]()
A dlaczego nie nie Kat LC4 640 z roczników tak np. 2000-2003. Można poszukać i znaleźć dobrą sztukę od razu z bakiem 18l. Silnik i zawias też o niebo lepszy od xt/dr/xr(l), przeglądy 2x żadziej niż w hondzie, więc czemu nie?
Siedzenie też się nada do w miarę długiego przelotu, bez jakichś przeróbek. pzdr Jac |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Zarejestrowany: May 2010
Miasto: Łódź
Motocykl: DRZ
![]() Online: 4 tygodni 20 godz 52 min 39 s
|
![]()
To już ceną zahaczamy o DR-Z 400 . Bardzo wdzięcznie się prowadzi , dużo dodatków ADV ... tylko to nie honda
![]() |
![]() |
![]() |