![]() |
|
Silnik, sprzęgło, skrzynia Montaż i demontaż elementów silnika: sprzęgła i skrzyni , wymiana łańcuszków rozrządu, demontaż głowic i zaworów, pomiary kompresji, ciśnienia oleju, serwisowanie zaworów i gniazd, tłoków i pierścieni. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#31 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2011
Miasto: Warszawa
Motocykl: oby złodziej kulasy połamał
Przebieg: :(
![]() Online: 3 tygodni 1 dzień 18 godz 11 min 26 s
|
![]()
Ja popieram przedmówców:
1. wybierz 1 mechanika dobrego a nie biegaj do kilku, bo każdy zwali na poprzednika i tak w koło macieju. 2. jeżeli natomiast jesteś 100% pewień że gaźniki są ok i nie ma lewego powietrza (pomysł z podmianą gaźników git, natomiast ja bym zrobił to w drugą stronę - twoje podejrzane gaźniki wsadziłbym do sprawnego parcha. Jeżeli problem nie będzie występował, winy nie ponoszą gaźniki. Tak tak, wiem że tak się nie robi bo można stracić kolegę ![]() 3. u mnie był kiedyś problem z dziwnym "mlaskaniem" po zagrzaniu. Takie cykanie się pojawiało w okolicach góry. Podejrzenie padało na gaźniki ale w końcu się okazało, z tego co pamiętam, że winna była uszkodzona głowica. 4. za jakieś dwa tygodnie będę miał w W-wie swoją Afrykę z powrotem. I tak ją będę rozbierał do zera, więc możemy przełożyć twoje gaźniki do mojego złomrexa albo na odwrót.
![]() |
#32 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2010
Miasto: Ballynahinch (Irlandia Płn) / Częstochowa
Motocykl: CRF1100L AS
Przebieg: 7500 km
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 6 dni 23 godz 35 s
|
![]()
Evil, a co było z tą głowicą dokładnie?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2011
Miasto: Warszawa
Motocykl: oby złodziej kulasy połamał
Przebieg: :(
![]() Online: 3 tygodni 1 dzień 18 godz 11 min 26 s
|
![]()
Trzeba by Szparaga zapytać. Nie wiem. Wiem że po wymianie (bodaj!) wszelkie problemy zniknęły a Afryka jeździła genialnie i nie było śladu niepotrzebnych dźwięków.
Robiona była u Szparaga i podszedł bardzo dobrze do tematu. Zrobione w ramach reklamacji bylo więc też nie było niespodzianek żadnych. Może poza tym że miesiąc po jej odbiorze to mi ją ukradli w Rumunii.
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Popsułem i proszę o pomoc :) | Kuba | Rama, zawieszenia, napęd | 40 | 30.05.2013 09:42 |
wymiary sztycy - prosze o pomoc... | Mirasus | Rama, zawieszenia, napęd | 2 | 12.10.2009 23:23 |