05.08.2009, 22:17 | #31 |
Miasto: Żory
Motocykl: DRZ 400 SM "KOZA"
Online: 7 min 21 s
|
jeszcze jedno pytanko
sa moze mniejsze zbiorniczki na olej ? np. o połowe bo w Drz niema zabardzo miejsca na cokolwiek a przebiegi na ziorniku jest w tym przypadku mniej ważną rzecza. Wogóle mysle ze takie akcesorium o mniejszym zbiorniku była by trafnym spostrzezeniem dla sprzetów przeznaczonych do innych celów jak daleka turystyka |
05.08.2009, 23:24 | #32 |
gsm: 512242193
Miasto: Rzuchów
Motocykl: RD11a
Galeria: Zdjęcia
Online: 4 miesiące 3 tygodni 2 dni 6 godz 20 min 51 s
|
smutne te czerwone
mateusz chyba sa mniejsze zbiorniczki ale nie wiem czy akurat mam mniejszy jak coś to ci wyśle po kosztach |
06.08.2009, 08:50 | #33 |
zbiornik ma 3x4x8cm i mysle ze nie bedzie problemu zmiescic go nawet w DRZ. w zestawie jest taki wlasnie zbiornik i na poczatek proponuję spróbować a potem kombinowac z czym innym. nie musi on byc zamocowany pionowo ani poziomo /polozenie dowolne byleby wylot mniej wiecej w doł/ co moim zdaniem zwieksza szanse na powodzenie.
Pałeł dziękuję za pomoc ale odnoszę wrażenie, że wątek dot. raczej Motooilera. zdrv Matjas
29.11.2009, 20:40 | #35 |
WITAJCIE
staram się jakoś skutecznie podsumować sezon. proszę wszystkich, którzy zakupili motooilera w promocji forumowej o wpisanie opinii i wrażeń z eksploatacji: 1. jakość wykonania; 2. wrażenia 'eksploatacyjne', że tak je nazwę. dzięki sugestiom na forum /w większości na / sporo kwestii udało się poprawić do stadium dojścia do produktu handlowego, który w chwili obecnej mocno odbiega od swego pierwowzoru i znajduje uznanie wśród motocyklistów w Polsce /narazie tylko u nas/. niemniej - proszę o głos. tak będzie mi łatwiej niż słać do każdego z osobna maila. żeby nie śmiecić po wątku proszę o głos tylko osoby które KUPIŁY motooilera. pozdrawiam matjas
29.11.2009, 21:00 | #36 |
Miasto: Złocieniec
Motocykl: 2xRD07
Online: 3 tygodni 17 godz 19 min 24 s
|
To ja pierwszy.Sama zasada dzialania i sterowania jest OK i odpowiada mi jak najbardziej.Jak beda w przyszlosci jakies wynalazki jak automatyczne sterowanie wg predkosci lub padajacego deszczu to juz nie czegos takiego nie kupie ,ma byc pokretlo i koniec.Jakosc wykonania jest bardzo dobra poza wtyczka ktora laczy sterownik z reszta ,wyrwalem piny z wtyczki przy lekkim naciagnieciu wiazki.Znam te zlaczki z instalacji samoch. i wg mnie jest to shit ale to wina makaroniarskiej firmy ktore je produkuje.Jest tez troche problem z nasmarowaniem obu stron lancucha i tu jest pole do popisu.Reszty grzechow nie pamietam.
PS.sorry za brak polskich znakow ale mam jakis nowy win7 i cos go dzisiaj boli. |
29.11.2009, 21:27 | #37 |
Motocykl: GoldWing, CRF 1000
Online: 1 dzień 14 godz 8 min 25 s
|
Witam,
Ja również kupiłem od Matjasa olejarkę. Od tamtej pory zapomniałem o smarowaniu łańcucha. U mnie nie występuje ten problem co ma PawelZDR bo od razu delikatnie przerobiłem element przy łańcuchu i smarowanie mam jego z 2 stron. Pierwszy wyjazd do Mołdawii, nie był zachwycający, musiałem nauczyć się użytkowania tego "ustrojstwa", zarówno felga jak i kufer boczny był cały schlapany olejem na 2.000 poszedł mi prawie cały zbiorniczek. Natomiast wyjazd na Krym to już zupełnie inna bajka, wyciągnąłem wnioski i olejarkę odpowiednio nastawiłem na potencjometrze, felga może delikatnie była schlapana olejem jednak kufer już nie. W chwili obecnej trudno byłoby mi się przyzwyczaić do wożenia spreja. Pozdrawiam |
29.11.2009, 21:56 | #38 |
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD07a
Online: 4 miesiące 6 dni 20 godz 59 min 59 s
|
Ja tez używam już od paru tygodni olejarki od Matjasa.
Co do wad to do poprawienia jest smarowanie drugiej strony łańcucha. Elektrozawór taki z uszami co otrzymałem w komplecie niezbyt mieści się pod tylna owiewka i trzeba trochę rzeźby artystycznej zrobić z mocowaniem. A zalet chyba niema co wymieniać, spełnia swoje zadanie.
29.11.2009, 22:07 | #39 |
Miasto: Strzelce Opolskie
Motocykl: CBR 1100 XX
Online: 3 tygodni 5 dni 19 godz 31 min 12 s
|
Witajcie,
To ja następny w kolejce ;-) Ciężko było mi oswoić się z myślą że smarowanie nie będzie nazywało się SCOTTOILER. Cena MOTOOILERA wydawała się zachęcająca a sterowanie w zasięgu ręki sprawiło , że zaryzykowałem. W Varadero miałem SCOTTA pod kanapą i za dużo kłopotu z regulowaniem Dziś nie wyobrażam sobie niczego innego ...A , że na dodatek jestem wygodny ;-).... Szybko się rozeznałem kiedy przestaje chlapać się felga ... Produkt świeży , wiec pewnie będzie ewoluował.... Dizajnersko jest bardzo dobrze. Wężyki zasilające bardzo dobrej jakości , zbiornik o odpowiedniej pojemności. Metalowa rurka smarująca to bardzo dobre rozwiązanie Potwierdzam słabą jakość kostki połączeniowej :-( Trzeba jeszcze jakoś dopracować sposób napełniania... Fi strzykawki nie pasuje do wężyka . Temat nie wydaje się być trudny....no ale nie każdy ma do Castoramy przez ulicę :-( Zimą pewnie wymyślę jakąś "redukcję" Reasumując: gdybym mógł cofnąć czas....decyzja o zakupie MOTOOILERA byłaby taka sama. Cena bardzo ATRAKCYJNA . POLECAM . |
29.11.2009, 23:03 | #40 |
Miasto: Piaseczno
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 3 dni 3 godz 27 min 14 s
|
Ja też zakupiłem oliwiarkę matjas-a, wczoraj był montaż więc w trasie jeszcze produkt nie testowany ale wszystko wygląda świetnie
wystarczy kupić kawałek rurki o nieco większej średnicy i nałożyć jedną na drugą (akurat miałem takową, którą używałem do odpowietrzania przedniego hamulca) |
|
|