![]() |
|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#31 | |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Częstochowa
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 3 tygodni 4 godz 47 min 14 s
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#32 |
Miasto: Katowice
Motocykl: RD03
![]() Online: 3 dni 6 godz 35 min 58 s
|
![]()
I kupilem - pytanie czy te dobre ?
![]() Looknijcie : http://picasaweb.google.com/SerwerRD03/H4afri# Hmm to element optyczny ze strony: http://sklep.wesem.pl/3/6623/Element...ednie_typu_FSO W postacji modelu z swiatlami mijania/pozycyjnymi ale..... wlasnie dostalem info ze moglem `lepiej` kupic - np te lampy bez przeslonki Ma ktos takie jak TE MOJE ZAKUPIONE ? Czy lepiej za wczasu wymienic ? ![]() pozdrówka! ps: KUBA HELP ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
|
![]() Cytat:
takie same mam. a przesłonki są niepotrzebne ja u siebie wyrwałem. ![]()
![]() |
![]() |
#34 |
dziad barowy
Miasto: bielsk podlaski
Motocykl: RD07a
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 10 godz 41 min 37 s
|
![]()
nie chcę się czepiać Kuba bo opis jest dobry, ale uważam, że gdybyś miał dobre maniery, to dopisałbyś, że to mój patent.
![]() |
#35 | |
|
![]() Cytat:
![]() UWAGA! TO PATENT WASILCZUKA! ![]()
![]() |
![]() |
#36 |
Miasto: Kozienice
Motocykl: EXC 200
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 4 godz 10 min 16 s
|
![]() A OTO DOWOD: wasilczuk Napisano: Poniedziałek, 26 Lutego 2007, 20:58:43 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Witajcie Panowie. najlepsze wyjście to zrobić jak Jarek ale wiadomo że nie zawsze są takie promocje. Wpadłem na inny pomysł. chce wywalić w ogóle lampy afrykańskie i wstawić nowe klosze, odbłyski i żarówki H4.średnicą pasują lampy od stara , autosana, poloneza (okularnika) i kultowego dużego fiata- są takie same.są dwa rodzaje tych lamp.zewnętrzne mają podział na krótkie/ długie, a wewnętrzne są jednopozycyjne czyli tylko długie.różnią się od afrykańskich tym,że szkło jest wypukłe a w afri jest proste.kolejną różnicą jest brak postojówki, ale odblask jest z blachy i można wywiercić otworek i zatknąć gumką z postojówką.w środku lampy jest taki hujwajster (nie wiem po co)plastikowy co zasłania żarówkę i odbija światło w stronę odblasku. można go wyłamać.i teraz zostaje dylemat czy wstawić dwie lampy z możliwością zmiany ,które świecą cały czas razem czy lepiej wstawić jedną ze zmianą i jedną "długą" i zrobić jak we wszystkich normalnych wersjach oprócz włoskiej.pozostaje dorobić jakieś mocunki.czy ktos juz cos takiego robił?moze cos doradzic? jak zrobie to opisze efekt. pozdrawiam wasilczuk Napisano: Środa, 28 Lutego 2007, 21:54:46 Zarejestrowany ![]() witam panów dziś gmerałem przy lampach i co sie okazało.lampa h4 od poloneza ma identyczną średnicę jak od AT.mocowań żadnych nie trzeba dorabiać bo da sie je odzyskać z oryginałow AT. w afri szkło i odblask jest sklejony na amen i całość jest wklejona i w kilku miejscach zgrzana z ramką do mocowania.wiertareczką rozwierciłem zgrzewy, nożem delikatnie oderwałem klej i jest ramka.z lampy od poldka trzeba wyrwać 3 blaszki z odblasku i można wklejać w ramkę afrykańską. nowy wkład kosztuje 21zł.na zawsze mamy przeróbkę na H4. w każdej chwili i miejscu można kupić żarówkę jak padnie.teraz sie zastanawiam nad mocą halogenów jakie wstawić. oryginalnie w wersji włoskiej siedzą żarówki 35/35W.ale w tym samym roku produkcji w innych wersjach były H4 60/55W.zastanawiam sie czy są jakieś różnice w wydajności alternatora i czy kable są takie same i czy to wytrzyma.fakt że w innych wersjach świeci jedna lampa. aha jeszcze: 1. postojówke wierci sie bez problemów 2.ten bajer w środku lampy nie jest plastikowy tylko aluminiowy. bez niego świeci lepiej- wyłamać!!! 3.w komplecie chyba od poloneza są od razu gumy uszczelniające na oprawkę w Kletnie przejde sie po parku maszyn i jak znajde u kogoś poldkowe lampy to stawia browara. ![]() pozdrawiam. http://archiwum.africatwin.com.pl/in...19&forum=3&p=1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#38 |
Inaczej Audiofionix
Miasto: Olkusz
Motocykl: RD04
Przebieg: yyy...?
![]() Online: 1 tydzień 4 godz 51 min 16 s
|
![]()
Panowie ja kurde nie chce truć :] Ale czyli element świetlny mijania jest tak naprawdę dwu-pozycyjny (mijania i drogowe), a element świetlny drogowy (j/w jedno pozycyjny)... Czyli że mogłem kupić dwa el. mijania...? Zakręciłem się w sklepie i masz ci los :[ trza targać wymienić ?
Mam jeden klosz mijania. No i mam drugi drogowy. ![]() ![]() ![]() Odkąd mi kobita wywróżyła, że po takich terenowych jazdach -> motór Ci sie spier^$#@#... To się zaczął pierdzielić :[ Chyce dynamometryka chyba !
Znam Kilkunoga ![]() Ostatnio edytowane przez AnubisXRV : 15.05.2009 o 17:04 |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 tygodni 1 dzień 22 godz 47 min 16 s
|
![]()
Anubis, ja mam dwa mijania i różnią się od drogowych tylko tym, że jest ten element metalowy w środku klosza. Jak piszą ludzie - wyrywali go, ja zostawiłem. I tak świeci super. W końcu można spokojnie w nocy jeździć
![]() ![]() Opcja mijania czy drogowe nie zależy od klosza, ale od żarówki (żarówka ma dwie spiralki, czy jak to się tam zwie ![]() zmianę naprawdę polecam! warto! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Inaczej Audiofionix
Miasto: Olkusz
Przebieg: yyy...?
![]() Online: 1 tydzień 4 godz 51 min 16 s
|
![]()
Ronin padam do stóp ! Już miałem targać rozebrana cholerą do sklepu zamieniać. Tzn klosze się i tak różnią, przynajmniej u mnie. Drogowy ma mniej pozałamywanych miejsc <- kurde nie wiem jak to nazwać. W każdym bądź razie, patrząc od dupy strony -> mijania po lewej drogowy na prawo ? Już się gubię.
Dobra, już git.
Znam Kilkunoga ![]() Ostatnio edytowane przez AnubisXRV : 15.05.2009 o 18:08 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Wtrysk w Afryce | Wojak | Układ elektryczny i zapłonowy | 105 | 24.06.2024 22:30 |
SAGi w Afryce | oskar_z | Rama, zawieszenia, napęd | 25 | 20.04.2011 12:38 |