![]() |
#31 |
![]() Zarejestrowany: May 2008
Miasto: Białystok
Motocykl: Honda Africa Single
![]() Online: 3 miesiące 3 dni 14 godz 27 min 42 s
|
![]()
RonDell, lepiej nie drąż tematu, jak nie chcesz łamać przepisów. Po prostu jeździj dalej jak jeździsz
![]()
![]() |
#32 |
![]() |
![]()
Fajne zdjęcia, tez tak jezdze (tylko nie o 4 rano), ale od kiedy mam AT częściej po lasach i innych krzaczorach.
Zazdroszczę małopolski, wychowałem sie w Tarnowie i troche jeszcze pamiętam te okolice. Gdzie nie pojedziesz masz mega tereny do jazdy enduro czy też turystycznie. Opony: Jeżdziłem na anake 2 i były perfekt na asfalt, względne na suche szutry. Mam obecnie TKC i na asfalt są porównywalne, a w terenie o niebo lepsze przede wszystkim przód. Zrobiłem na nich w tym sezonie ok 10 kkm i jeszcze jest bieżnik na tyle, a przód ma niewielkie zużycie. Nie mam co przesadzać z tym zużywaniem sie tyłu w tkc. Choć pewnie zalezy to od sposobu jazdy. Co do lasów, mam podobnie nie wjeżdżam jak jest szlaban lub zakaz, w innym przypadku wjeżdżam. Jak idą ludziska zwalniam itd, itp. Czy zna koś osobiście kogoś kto dostał mandat za jazdę po lesie ![]() Wychodze z założenia, że wszystko jest dla ludzi i należy z tego korzystać ale z głową nie robiąc trzody i chamówy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2010
Miasto: białystok
Motocykl: ktm 640 adventure
![]() Online: 3 miesiące 4 tygodni 1 dzień 3 godz 12 min 22 s
|
![]()
ja osobiscie znam samego siebie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
![]() |
![]()
OK, a możecie napisac coś więcej ?
Czy droga była zamknięta np. szlabanem ? Czy ktoś wyłapał mandacior z kamerki leśnej ? Rumpel, Ty jako "doświadczony przestępca" może wyciągnąłeś jakieś wnioski i masz jakieś rady dla przykładnych obywateli. Przepraszam najmocniej za zboczenie z wątku przewodniego. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2014
Miasto: Mała Polska
Motocykl: RD07a
Przebieg: 41214
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 5 dni 20 godz 33 min 49 s
|
![]()
Kto rano wstaje .... ten jeździ po ciemku (ciemnawo -więc foty nie najlepsze).
Nie wiem jak u Was ale u mnie lato ... prawie. W pogoni za brzaskiem. Red sun rises ... Bliżej. Szutry. Ładnie. Jest dobrze. Polną dróżką. Na dworze królowej. Do następnego. Koniec transmisji ...
A Man of Nomadic Traits Ostatnio edytowane przez RonDell : 26.12.2014 o 14:04 |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2014
Miasto: Mała Polska
Motocykl: RD07a
Przebieg: 41214
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 5 dni 20 godz 33 min 49 s
|
![]()
Dobrze, że są jeszcze takie miejsca gdzie ma się wrażenie, że czas płynie trochę innym tempem.
Linia horyzontu nie jest przeorana masztami telefonii. Domy rozsiane dość luźno. Wszędobylski asfalt przygrywa walkę z szutrem. Przez las można przejechać mijając znak âUwaga â dziury przez następne 5 kmâ. Taki trochę wschód. Beskid. A na wschodzie przynajmniej, życie płynie zwyczajniej, słońce wschodzi i dzień się zaczyna. Piękny staw z bogactwem ptactwa. Zalewisko z wodnym trawskiem. Dalej tylko ja i droga. Najlepsze są takie wyjazdy bez wyraźnego celu. Zapach łąki oszałamia. Zieleń po horyzont wyznaczony linią gór. Nie może być lepiej. Mógłbym się tam zagubić. https://lh3.googleusercontent.com/R_...=w1366-h340-no Cudowne drogi pomiędzy polami uprawnymi. Zero cywilizacji. Te łąki, ten zapach, śpiew ptaków słyszany nawet przez kask. Cudnie. Czego chcieć więcej ![]() Wstęga wyznacza kierunek. Dawno nie widziane kopki siana. Normalnie wypas. Na szczęście krowy to nie fotoszop. Mówię do następnego. Koniec transmisji ...
A Man of Nomadic Traits Ostatnio edytowane przez RonDell : 07.01.2016 o 09:44 |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2009
Miasto: Kamieniec Wrocławski
Motocykl: XT660Z-konik garbusek
Przebieg: Ł
![]() Online: 4 miesiące 3 tygodni 6 dni 7 godz 35 min 30 s
|
![]()
Faktycznie,kopy z sianem to raczej z fotoszopa wychodzą
![]() ładnie tam u Ciebie
![]() |
#40 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Wroclaw
Motocykl: RD04
Przebieg: 40.000
![]() Online: 3 miesiące 2 dni 46 min 4 s
|
![]()
Fajnie Panie fajnie i fotki widzę jak ewoluują.Jeździj Pan dalej.
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Wyprawa po klepki Czałczescu, czyli Rumunia, czyli jak ty się dziecko nie boisz?! | zaczekaj | Trochę dalej | 151 | 07.06.2015 20:33 |
Łuny w Bieszczadach - czyli w 3 godziny śladem książki | czosnek | Polska | 12 | 14.04.2010 11:44 |