![]() |
|
Hamulce, kola, opony Montaż, demontaż i kontrola takich elementów jak: klamki, pompy hamulcowe, tarcze, klocki, zaciski, przewody hamulcowe w oplocie i bez, koła, felgi, szprychy, opony i łożyska. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
青年商會及台北縣警察局
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Poznań
Motocykl: RD07a
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 dni 10 godz 12 min 22 s
|
![]()
możne zwykła kwasówka co by nie rdzewiała
![]() ![]()
RD07a, 非洲是最好的 ![]() Ostatnio edytowane przez chinol : 24.12.2008 o 13:07 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: Żary / Strzelce Krajeńskie
Motocykl: RD03
Przebieg: 67 000
![]() Online: 3 dni 16 godz 7 min 52 s
|
![]()
Ramires ma takie alternatywne bolce http://pro-adventure.pl/154-zaciski-hamulcowe
A co do kruchości, to najlepiej chyba, żeby z wierzchu było twarde, a w środku miętkie. Wtedy jest nawet elastyczne. Z dawnych, tokarskich doświadczeń pamiętam, że taki efekt daje hartowanie w oleju (zamiast wody). Kwasówka jest raczej miękka i kłopotliwie się obrabia (klei się przy skrawaniu, wierceniu). Robiąc elementy mające być nierdzewne częściej wybierało się mosiądz, albo brąz.
![]() |
#3 | |
![]() |
![]() Cytat:
Obróbka jest kłopotliwa ale jak się ma wiertła kobaltowe i inne narzędzia dedykowane do obróbki tego materiału to można coś zrobić |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
gsm: 512242193
![]() Zarejestrowany: Jul 2006
Miasto: Rzuchów
Motocykl: RD11a
![]() Online: 4 miesiące 3 tygodni 4 dni 6 godz 36 min 11 s
|
![]()
bigos mam te śrubeczki od szanownego kolegi ramiresa
![]() a sobie zmodyfikuje prawdopodobnie tak jak myślę będzie lepiej i praktyczniej pzry kazdej wymianie tych sworzni sie nie hartuje bo poco nierdzewka ma jescze jedna wade jesli chodzi o sróby gwinty sie zaciagaja i nie raz nie idzie ich odkrecić |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: Żary / Strzelce Krajeńskie
Motocykl: RD03
Przebieg: 67 000
![]() Online: 3 dni 16 godz 7 min 52 s
|
![]() Cytat:
Pytam, bo niedawno też się mordowałem z odkręceniem zaślepki, mimo że ją wcześniej przygotowałem środkiem penetrującym, "pobudziłem" młotkiem, użyłem szerokiego śrubokręta. Ostatecznie nawet przecinak nie pomógł (efekt masakry widać na fotce). Bynajmniej nie podskakiwałem przy tym z radości.
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
![]()
Miałem przy sobie trochę tych korków- zaślepek na zakończeniu sezonu, ale jakoś nikogo ten temat nie interesował?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Niepozorny
Miasto: Wiocha na Jurze, bliżej Krakowa niż Częstochowy
Motocykl: Bardzo stara Teresa
![]() Online: 4 tygodni 1 dzień 2 godz 44 min 22 s
|
![]()
Ło matko ale te Inżyniery Mamonie tero niekumate z tych uczelni wypuszczajom.
Wystarczy, że projekt nieco bardziej finezyjny niż proste napierdalanie młotkiem w zaślepkie a już się gubiom. Załącznik 3540 Tu mata jeszcze jedno zdjęcie po całości. Przygotowałem kilka zdjęć ( łącznie ze zdjęciem gaśnicy ) ale nie mogę ich zamieścić nie wiedzieć czemu. Muszę wcześniej wykasować wszystkie zamieszczone wcześniej załączniki aby pozwoliło mi łaskawie przyjąć 1 ( słownie jedno ) małe zdjęcie bo w innym przypadku pojawia mi się komunikat o przekroczeniu limitu. I chyba nie ja jeden mam takie problemy. Zróbta coś.
![]() |
#9 |
Niepozorny
Miasto: Wiocha na Jurze, bliżej Krakowa niż Częstochowy
Motocykl: Bardzo stara Teresa
![]() Online: 4 tygodni 1 dzień 2 godz 44 min 22 s
|
![]()
No zgadza się. Jedno zdjęcie zajmuje mi 542 KB na moim koncie co zabiera mi więcej niż połowe owego i nie mogę następnego zdjęcia zamieścić.
Zróbta coś. Tu jest zdjęcie tego nibyśrubokręta do odkręcania wrednych zaślepek. Odkręcanie zaślepki 009.jpg No, a tamte mi sie skasowało
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Zestawienie klocków do Afryki | ramires | Hamulce, kola, opony | 93 | 18.01.2019 21:38 |
Tarcie przednich klocków | mihoo | Hamulce, kola, opony | 26 | 22.10.2013 11:37 |
Wymiana klocków XL600V | Polaszkino | Hamulce, kola, opony | 3 | 25.08.2012 00:21 |
Wymiana klocków hamulcowych | 7Greg | Regularne czynności serwisowe | 54 | 21.01.2012 11:47 |
Tarcie przednich klocków o tarczę | cwajdek | Hamulce, kola, opony | 9 | 25.08.2008 21:41 |