![]() |
|
Hamulce, kola, opony Montaż, demontaż i kontrola takich elementów jak: klamki, pompy hamulcowe, tarcze, klocki, zaciski, przewody hamulcowe w oplocie i bez, koła, felgi, szprychy, opony i łożyska. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#31 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Motocykl: RD03
![]() Online: 2 tygodni 3 dni 3 godz 35 min 10 s
|
![]()
To co prawda fanklub Mitasa, ale ponieważ wielu nowych uzytkowników zaglląda tu i wyrabia sobie opinię o tych oponach to pozwólcie ze wrzucę łyzkę dziegciu w ten miód.
Trzy lata jezdziłem na Michelach i nigdy nie miałem slizga a rzadko stresa. Na Mitasach w deszczu jest moim zdaniem naprawdę niebezpiecznie. Uslizg kół mozna mieć na białym pasie nawet przy 40km/h (oczywiscie przy deszczu). Moim zdaniem Mitasy są dobrymi gumami ale tylko w teren. Na asfalcie na mokrym są zwyczajnie niebezpieczne! To moje zdanie i go nie zmienie. Chciałem tylko dać znać żeby kazdy zastanowił się ile km robi w terenie, a ile na asfaltach i podejmował decyzje świadomie. Teraz możecie mnie opierd...ać. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 4 tygodni 8 min 6 s
|
![]()
Miechliny sa lepszymi oponami od Mitasow i tutaj nie ma watpliowsci. Mitasy jednak w sosunku do swojej ceny daja dobre parametry nawet na mokrym. Jezdzilem na e09 i po lodzie i po wodzie i po sniegu i mokrych asfaltach, zapakowany i sam.. i nie mialem stresow, jednak wszystko to biorac poprawkę ze to Mitas i uwazać trzeba. Mysle, że jak Andrzej jezdzil 3 lata na Michelinach i pozniej wskoczyl na Mitasa pokladajac w nich takie same zaufanie jak w Michelinach to mogl sie najesc strachu...
![]() |
#33 |
Miasto: Tychy
Motocykl: RD04
![]() Online: 20 godz 25 min 23 s
|
![]()
Zrobiłem 4tys km na Shinko Trailmaster, po tym jak w deszczu przy 100km/h postawiło mnie bokiem żaden Mitas nie jest mi straszny
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#35 |
Miasto: Wrocław
Motocykl: RD07a
Przebieg: 44 tkm
![]() Online: 1 dzień 5 godz 44 min 20 s
|
![]()
podrzućcie linka gdzie są dobre ceny na mitasy, mam blisko do czech, może tam je łowić?
Ostatnio edytowane przez Mroq : 04.06.2008 o 12:04 |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Miasto: Krakuff
![]() Online: 4 miesiące 3 tygodni 3 dni 5 godz 57 min 58 s
|
![]()
Jak chcesz miec opony w teren to 07 sobie daruj. Krystek ma takie i po trawie pod góre gdzie moje o9 darły glebe ..jego bezradnie sie slizgały w miejscu...Wyjechał po mekach ale to zadna radosć. A na asfalcie 09 trzymaja jako tako..Tylko wyje przod jak wsciekły....
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
|
![]() Cytat:
Komplet e09 339 zł przesyłka gratis - 3 dni realizacja.
![]() |
![]() |
#38 |
![]() |
![]()
A może kombinację zapodac typu 07 na przod a 09 na tył?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Miasto: Krakuff
![]() Online: 4 miesiące 3 tygodni 3 dni 5 godz 57 min 58 s
|
![]()
Nie próbowałem...Ale jesli chodzi o kombinacje to raczej na przód TKC 80(230 zeta) badz Trelleborg Army(podobno 90 zeta). Kostka z przodu na błocie ratuje zycie nieco dłuzej niz jodełka 07...a jak wyglada...:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
22.10.2006, DTN :)
Miasto: Kąty Wrocławskie
Motocykl: RD07
Przebieg: IIszlif
![]() Online: 7 miesiące 3 tygodni 2 dni 15 godz 53 min 10 s
|
![]()
Mam taką kombinacje... <- tak się sprawuje e09 na trawie pod górę, jednak... moje 3 grosze z obserwacji:
asfalt: jest git, na dobrym asfalcie można się złożyć dość mocno, przycieranie podnóżków nie jest problemem ![]() asfalt mokry, ogólnie mokre środowisko drogowe: ślizga się nadal i będzie się ślizgać szutry twarde: trzyma jak głupie szutry miękkie: przód popuszcza :/ błoto: wjedzie i wyjedzie zewsząd lecz niekoniecznie będzie to przyjemne - po prostu przód nie wydzierża zużycie po 4kkm na tym zestawie: przód -zero zużycia, tył - zrobi drugie tyle styl jazdy: ogólnie ostro, hamowanie głównie obydwoma hamulcami, sporo zrywania przyczepności... w terenie i na asfalcie ![]() ![]() podsumowanie: następne również będą e09 na tył i chyba e09 na przód sobie sprawdzę
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Klub morsów i innych popaprańców | felkowski | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 2 | 06.03.2010 18:30 |