![]() |
|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#31 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2009
Miasto: Szczecin
Motocykl: CRF1100
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 12 godz 23 min 8 s
|
![]()
Chłopaki tak jak mówiłem mam nikłe pojęcie na temat przykryć na motocykle dlatego wszelkie wskazówki się przydadzą. Piszcie jaki ma być i jakie ma spełniać zadania.
im więcej mi podrzucicie zdjęć, instrukcji i wytycznych tym będzie łatwiej zrobić coś.fajnego. Piszecie że ma być super dopasowany do Afryki, ja bym jednak z wielu względów wolał pójść w coś bardziej uniwersalnego co i do lc8 i do GS-a i do Afry podejdzie. idea 2 rozmiarów nie przekonuje... ![]() ![]()
![]() |
#32 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2011
Miasto: Gdynia
Motocykl: RD 03, LC4 ADV
Przebieg: x83000
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 10 godz 24 min 45 s
|
![]()
Posiadam Oxforda 3 sezon - wystarcza. Jednak zazwyczaj, zostawiając motocykl na noc pod pokrowcem, zawsze wykorzystuje linki których używam w czasie podróży do mocowania bagażu, żeby właśnie wiatr go nie szarpał - tak wystarcza na dłużej.
ex1 - przemyśl temat "oczek" na końcach pokrowca, czy miejsc żeby może ową gumę można było zaczepić ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2010
Miasto: Bieszczad PL, co. meath IRL.
Motocykl: nie ma!!!!!!!
Przebieg: +-50k
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 6 dni 6 godz 7 min 47 s
|
![]()
Z mojego doswiadczenia wyspiarskiego wynika,ze pokrowiec nie moze byc: za lekki i niedopasowany bo wiatr zrobi z niego szmatke, ma byc podszyty materialem absorbujacym wode lub zatrzymujacym ja co by skroplona nie ladowala na moto( jak na zdjeciu) Mialem kilka i najlepiej sie sprawdzil" No name" gumowany zewnatrz i z jakby polarem od strony moto. 2,3 troki i sciagacz na dole zrobia robote przy zabezpieczeniu i warto zrobic otwor na przewlekanie lancucha, blokady. Kolory nie rzucajace sie w oczy czesto debile lgna do blyszczacego wiec jest szansa,ze moto bedzie bezpieczne. Ex a swoja droga moze bys jakies troki konkretne w asortymencie zamiescil( z metalowa klamra prosze). Pzdr
![]() |
#34 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2011
Miasto: Wlkp.
Przebieg: rosnący
![]() Online: 3 tygodni 5 dni 10 godz 42 min 2 s
|
![]()
a jakby z gore-tex'u zrobić
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
|
![]()
Troki dowolnej długości z bardzo dobrej taśmy, można zamawiać
![]() z tym materiałem pod spodem to mnie trochę zmartwiłeś, chciałem aby taki pokrowiec był wyprawowy, co oznacza że musi być lekki i mały po spakowaniu. hymmm otwory to też problem , raz że wcale nie łatwo taki otwór wykonać i obrobić, a 2 osłabiało by to sam materiał, no i gdzie on powinien być?
![]() |
#36 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2012
Miasto: Krasne koło Rzeszowa
Motocykl: RD04
Przebieg: 99 999
![]() Online: 3 tygodni 23 godz 33 min 29 s
|
![]()
Otwory można zrobić w firmie robiącej banery i inne reklamy.
Zakują oczka bez problemu za parę groszy.
![]() |
#37 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2010
Miasto: Bieszczad PL, co. meath IRL.
Motocykl: nie ma!!!!!!!
Przebieg: +-50k
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 6 dni 6 godz 7 min 47 s
|
![]()
Ja uzywam pokrowca ze wzgledu na brak garazu i ciagle deszcze oraz wilgoc, wiec material wewnatrz ma sens jesli chodzi o pokrowiec "wyprawowy" to nic nie moge dodac, zapewne powinien byc mocny i lekki.
Ex to dla mnie: 6 Trokow po 2,5m prosze. A no i w jakiej cenie, bo na stronie nie moge znalesc. A co sakwami, testy ukonczone?
![]() |
#38 |
|
![]()
Cześć, dzięki uprzejmości kolegi z forum, otrzymałem dziś.pokrowiec oxforda, pooglądałem toto, i mam kilka pytań....
po pierwsze, kto szuka pokrowca typu garaż, duży i ciężki z grubszych materiałów z wkładkamami , kieszonkami itd... a kto jest zainteresowany pokrowcem wyprawowym? typu tropik ? ultra lekkim i małym z ewentualną funkcją pałatki, np. do rozwieszenia na drzewie na biwaku ![]() pytam bo muszę.wiedzieć.w którym kierunku pójść? ps. kolasek wrzuć mi te troki na ![]() ![]() sakwy, po drobnych pierwszych poprawkach, jeszcze nie jeżdżone, od pojawiły się pomysły na dodatkowe wyposażenie do sakw w postaci kieszeni na butelki i uchwytów na dodatkowe torby ![]() czekam aż śniegi zejdą.do końca, w ten weekend raczej się nie uda, ale w przyszły już.powinno być.dobrze potestować ![]()
Super Lekkie Enduro (950 SE), do tego ROGAL i już jest fajnie.. ![]() Ostatnio edytowane przez ex1 : 27.02.2013 o 23:22 |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zrośnięty.
![]() Zarejestrowany: May 2010
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD07a
![]() Online: 2 miesiące 4 dni 5 godz 48 min 9 s
|
![]() Cytat:
Pokrowce dostępne na allegro i w sklepach zazwyczaj wystarczają na 1 sezon (jeden już podarłem, drugi jeszcze się trzyma).
![]() |
![]() |
#40 |
|
![]()
ktoś.jeszcze się.wypowie..?
jaki pokrowiec by chciał zakupić..? i do czego..?
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
wodoszczelny futerał na stelaż namiotu | Pils | Szpej turystyczny - Produkty i Porady | 18 | 14.05.2014 00:15 |
Pokrowiec wodoszczelny na tankbag- gdzie kupić?! | Kuba | Wszystko dla Afryki | 3 | 30.03.2011 00:05 |
Pomocy! Pokrowiec na bak... | AmberBamber | Wszystko dla Afryki | 45 | 08.02.2011 11:35 |
Pokrowiec Rumobike | Stolek | Wszystko dla Afryki | 16 | 02.08.2010 16:30 |