22.08.2011, 22:44 | #31 | |
Miasto: Warszawa
Motocykl: SH 150, Dominator 250
Online: 1 tydzień 3 dni 22 godz 52 min 45 s
|
Cytat:
W moto akcesoriach kask wysyłany jest do Helmutów, co trwa ok 3 tygodni, czasem pewnie dłużej... zastepczego nie dają, więc szału qurwa nie ma uważam, że kask Helmutowy jest przereklamowany a ja byłam na niego tak napalona, że teraz mam za swoje... nie kupiłabym tego chu..ja nigdy więcej bo dałam za niego kupę kasy, wciąż się nie ulożyl, ciśnie mnie po praniu w uszy i nadal niestety ciągnie wodę do środka jak dziurawa gumofilca.... No! To podalam kolejne wady tego cuda he he he...
23.08.2011, 08:40 | #32 |
Mam przerąbane :)
Miasto: WTA
Motocykl: RD07a
Przebieg: stoi
Galeria: Zdjęcia
Online: 1 miesiąc 14 godz 55 min 9 s
|
Też tak sobie myślę, że niektóre z tych rzeczy mogą od fizjonomii po prostu zależeć no nie?
Jak komuś się ułożyło, a komuś innemu nie. Nie bronię bo sammam multiteca i jedynie z pinlokiem mam lekkie problemy ale to chyba od ciągłej jazdy z otwartym wizjerem (i wjater wtedy odrywa pina i się luzuje znacznie). Poza tym git.
23.08.2011, 14:27 | #33 |
a co on kówa lepiej chroni jak inny? sarnie w banie. jak sie wypierdzielisz ostro to najlepszy kask nie pomoze... czy to schuberth czy shoei nie ma znaczenia jak pójdziesz klata po bandzie. a za taka cene to mozesz miec 5 innych na kazdy sezon nowy
23.08.2011, 15:25 | #34 | |
|
Cytat:
Generalnie to masz racje, za taką cenę, można mieć killka kasków i zmieniać ich w zależności od cieni na powiekach, czy też doboru rękawiczek... i pewnie masz trochę racji pisząc, że przy porządnym pier...dolnięciu nic człowikowi nie pomoże. Ja akurat wychodzę z założenia, że co komu pisane, to stać się musi. Tego rodzaju kask wybiera się ze względu na wagę, ze względu na aerodynamikę, na lepsze materiały z jakich jest wykonany, przez co inaczej oddaje uderzenie przy lżejszym pier...dolnięciu. Dodatkowo w SHOEI mają świetny serwis, wymieniają wszystko w środku kiedy masz paragon zakupu. Słyszałam rownież, że japończyk pod wyściółką posiada nawet nazwisko osoby, która go montowała... Niewątpliwie główną i największą wadą drogich kasków jest to, że są drogie w sumie samochody też dzieli się na podobne kategorie. Aha, dziś złożyłam oficjalną reklamację do Moto Akcesoria i dostałam telefon do gościa, który powiedział, że od ręki wymieni mi blendę i uszczelkę a później będziemy się zastanawiać co zrobić z pijaństwem mojego kasku... jak by go tu zabezpieczyć żeby nie pił tyle wody podczas deszczu? To ja na tyle na te chwile Maćka
23.08.2011, 16:07 | #35 |
Motocykl: KTM 640 advR
Przebieg: rosnący
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 3 dni 3 godz 53 min 20 s
|
Cześć,
moje mocowanie blendy w C3 też szlag trafił, porysowała się cała od tego. Od zakupu minęły 2 latka. Czas na wymianę blendy i mocny klej do naprawy mocowania . Miałem kłopoty z parowaniem szyby w długim deszczu i chłodzie, ale okazało się, że wystarczało na chwilkę wystawić głowę zza mra + deflektor. Zamknięty wody nie puszczał. No i oczywiście mam uczucie wstydu za bycie frajerem przepłacającym za niski poziom hałasu, wentylację, pole widzenia, niską wagę no i jeszcze ten kolor... Uzdrawiam
23.08.2011, 17:30 | #36 |
|
Też mam to uczucie wstydu :-)
25.08.2011, 21:52 | #37 |
Miasto: Piaseczusets
Motocykl: nieletnia czarnula RD07a
Online: 6 dni 13 godz 31 min 18 s
|
dla tych którzy chcą mieć uczucie wstydu z powyższych pobudek polecam "generator wiatru" fajna rzecz, wsiadasz na yamaszkę włączasz maszynę i masz wyobrażenie o komforcie helmeta. Podejrzane w Louis-ie w Hamburgu. Na pierwszym planie UVEX ENDURO od 179 euro, cena z ubiegłego tygodnia.
Ostatnio edytowane przez Joncio : 25.08.2011 o 22:05 |
25.08.2011, 22:10 | #38 |
Miasto: Warszawa/Natolin
Motocykl: nie mam już AT
Przebieg: 99999
Online: 1 miesiąc 5 dni 20 godz 53 min 17 s
|
W moto-akcesoriach mają oba te kaski, nawet przedwczoraj je porównywałem, macałem i przymierzałem.
Gdybym miał brać to wziął bym Shoei-a , lepiej leżał mi na bańce i rewelacyjnie działał mechanizm szczęki (można było zapiąć go jedną ręką) bez żadnego wysiłku,trzaskania itd. Jedyny minus tego kasku to to że nie ma blendy, za to w pudełku była ciemna szyba na podmiankę. Sprzedawca powiedział że Schuberth jest przereklamowany i nie wart swojej ceny, ponoć coraz częściej wracają na reklamacje, z Shoei-em nie ma takich problemów i jest ciut tańszy.
25.08.2011, 22:20 | #39 |
Miasto: Gdynia teraz
Motocykl: kryzys.
Przebieg: 48 lat
Online: 3 miesiące 2 tygodni 8 godz 55 min 6 s
|
Ja tam ganiam w Multitecu i jest zupełnie ok. Szczęka chodzi płynnie, wentylacja czachy bardzo przyjemna przy +33 stopniach, wykonanie super.
|
25.08.2011, 22:31 | #40 |
Motocykl: ETV 1000
Online: 2 tygodni 6 dni 8 godz 43 min 51 s
|
Mam na testach C3... Na razie przeszkadza mi to, że nie mogę w czasie jazdy zamknąc szczęki jedną ręką.Po prostu szczęka nie chce się zatrzasnąc.