![]() |
|
Silnik, sprzęgło, skrzynia Montaż i demontaż elementów silnika: sprzęgła i skrzyni , wymiana łańcuszków rozrządu, demontaż głowic i zaworów, pomiary kompresji, ciśnienia oleju, serwisowanie zaworów i gniazd, tłoków i pierścieni. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#31 |
![]() Zarejestrowany: May 2013
Motocykl: xtz660 Ténére/XR650R
![]() Online: 2 miesiące 2 tygodni 2 dni 17 godz 13 min 39 s
|
![]()
Może chodzi o kosz sprzęgłowy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2010
Miasto: Szikago
Motocykl: Była ST, była DR, była RD03 Rejli. Czas na LC8 Ładwenczer. KTM690R. ATRD07. KTM 950SE
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 3 dni 2 godz 48 min 34 s
|
![]()
Witam ja ostatnio przerabialem ten temat. W mojej 3 silnik od dawna pobieral olej ale w granicach rozsadku, latem zaczal brac juz na bogato. Mialem pare wyjsc:
- naprawa ( koszt kolo 4 tys) - slinik z osprzetem od 7 plus robota i przerobki - sprzedaz za nizszy pieniadz komus kto se naprawi (akurat wtedy mialem faze zeby kupic se Viaderko) Jednak na olx znalazlem silnik od 3 za niski pieniadz 1600 (wraz z gaznikami). Cena niska i podejrzana?!?! Po rozmowie tel ze sprzedajacym i zapewnieniach z jego strony ze nie "bierze oleju" zaryzykowalem i kupilem. Aktualnie mam juz przejechane cos kolo 3000km. Faktycznie z olejem nie mam problebmu padlo jedynie ladowanie ale mam 2 silnik( wydaje mi sie ze kupic silnik do 3 bedzie coraz trudniej) Mysle ze kazde rozwiazanie niesie za soba jakies ryzyko bo - slyszalem o silnik po "remoncie" po kilkuset km zaczal brac oliwe !?!?! - silnik "lalka" z aledrogo moze byc totalnym szrotem Ostatnio edytowane przez WojtekBBI : 24.09.2015 o 20:54 |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Miasto: Lubaczów/Rzeszów
Motocykl: RD07a
![]() Online: 1 dzień 21 godz 27 min 10 s
|
![]()
bass nowe sprzęgło kosztuje około 2000, ciężko dostać używkę. Tak moje moto stoi u mechaniora.
Co do brania oleju po przejechaniu 500km musiałem dolać około 0,5l |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Motocykl: RD03
![]() Online: 2 tygodni 3 dni 21 godz 38 min 43 s
|
![]()
WojtkuBBI ta twoja rd03 to stara moja
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
![]() Zarejestrowany: Dec 2010
Miasto: Szikago
Motocykl: Była ST, była DR, była RD03 Rejli. Czas na LC8 Ładwenczer. KTM690R. ATRD07. KTM 950SE
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 3 dni 2 godz 48 min 34 s
|
![]() Cytat:
Silnik trochę zaczął brać oliwę i stawiać dyma, ale już jest drugi(na pewno prowadnice zaworów wydechowych za luźne i obstawiam koniec pierścieni olejowych) Kiwaczka była za delikatna wiec było jebudu (teraz jest od 4) Tylne koło (zmodyfikowane na 18) padło na Rumunii teraz dostało nowe SOLIDNE szprychy trzeba było też przerobić gniazda nypli bo kąt pod jakim wychodziły z felgi trochę się nie zgadzał ze szprychami (zrobiłem test na torze crossowym i teraz dziala) Trzeba by też poszukać innych lamp na przód bo te trochę słabe(zamocowane halogeny z CHRL) Będę też robił wypełnienie owiewki(w nocy światło z lamp odbija się od środka owiewki i mniej się widzi) Przedni zawias wydaje mi się trochę za twardy może coś tam modyfikowales pod siebie Ogólnie chciałem ja sprzedać bo już mało jeżdżę po błocie ale mi przeszło i ma umnie DOZYWOCIE ![]() Ostatnio edytowane przez WojtekBBI : 07.10.2015 o 15:47 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2011
Miasto: Kerry :-)) Ireland
Przebieg: 61.000
![]() Online: 2 miesiące 2 tygodni 3 dni 11 godz 27 min 14 s
|
![]()
Ostatnie zdjecie zajebiste
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2014
Motocykl: CRF1000
![]() Online: 3 dni 19 godz 48 min 57 s
|
![]()
No i zajebiście. Błoto vor lyfe!
![]()
![]() |
#38 |
Motocykl: RD03
![]() Online: 2 tygodni 3 dni 21 godz 38 min 43 s
|
![]()
Kiwaczka mnie nieco zaskoczyła - nie spodziewałem się, że tak ładnie może pierdnąć. Co do szprych i ich kątów to faktycznie była trochę rzeźba w gównie i mogłem się spodziewać, że kiedyś będzie z tym problem /teraz jest większy dostęp do wszystkiego a kilka lat temu .../. Zawias o ile pamiętam miał typowe sprężyny ale "twardszy" olej co przy mojej wadze się zgadzało. lampy szału nigdy nie robiły ale wtedy były jedynymi rozsądnymi-dostępnymi pod tą owiewkę. Widzę, że lekko to ona u ciebie nie ma ale od urodzenia miała "pod górkę" więc przynajmniej szoku nie doznała
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
dziad barowy
Miasto: bielsk podlaski
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 12 godz 44 min 40 s
|
![]()
Tak jest Pawle- to jom jest. Pozdrawiam przy okazji.
Ze zdjęć to najbardziej podoba mi się niekorowany sosnowy ohlins dojazdowy ;D
![]() |
#40 |
Michał
![]() |
![]()
Koronowany czy nie, kawałek rajdu podlaskiego ongiś zaliczył, taak "wypalanie trawy jest nielegalne.."
https://www.youtube.com/watch?v=--wA5Bb44nA 1:00 ![]() |
![]() |
![]() |