|
Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
31.05.2020, 16:22 | #31 |
Miasto: 100lica
Motocykl: ATAS DCT 2018
Przebieg: 20250
Online: 1 tydzień 3 dni 15 godz 4 min 47 s
|
Miałem okazję wziąć Rally Pro i GT Pro na testy z warszawskiego salonu Triumpha.
Wiele z tego co napisał #kristoch mogę również potwierdzić/zachwalić jednocześnie jak dla mnie problematyczne były: 1. napór i turbulencje powietrza na ramiona i kask powyżej 100 km/h 2. wysokość lusterek powodowała we mnie obawy przy swobodnym przejeździe między sznurem aut w korku 3. potencjalne narażenie na uszkodzenie/zerwanie przewodów od podgrzewanych siedzisk (nie ma opcji RP bez podgrzewanej kanapy) 4. schowek na telefon pod tylnym siedziskiem jak dla mnie mało praktyczny bo aby ustawić sobie cel w aplikacji nawigacyjnej musisz: zatrzymać moto - wyłączyć zapłon - otworzyć kluczem tylne siedzisko - zdjąć siedzisko - otworzyć schowek - odpiąć telefon od zasilania - 5. bliskie sąsiedztwo przełącznika kierunkowskazów i joysticka od komputera 6. brak automatycznie wyłączających się kierunkowskazów Ostatnio edytowane przez Mafrika : 31.05.2020 o 16:28 |
31.05.2020, 16:34 | #32 |
Te schowek faktycznie mało praktyczny, ale nawigacja działa po Bluetooth (tylko strzałki na wyswietlaczu, nie ma mapy). W schowku jest tylko ładowanie.
Automatycznie anulowane kierunki są w RP - trzeba włączyć w ustawieniach. |
|
31.05.2020, 16:42 | #33 | |
Miasto: 100lica
Motocykl: ATAS DCT 2018
Przebieg: 20250
Online: 1 tydzień 3 dni 15 godz 4 min 47 s
|
Cytat:
Tego nie znalazłem - w sumie miałem go tylko od piątku popołudnia do soboty rano ale skupiłem się bardziej na walorach jezdnych niżeli przeglądania menu w komputerze ;-) Kolejny "ficzer" z jakiego nie skorzystałem i nie wiem jak często będą korzystać właściciele Tygryska to możliwość sparowania kamery GoPro z komputerem. |
|
31.05.2020, 17:35 | #34 | |
Cytat:
Tak - wyświetlacz służy praktycznie tylko do wyświetlania. Poza tym coś mi się zdaje, że w tym schowku telefon satelitów i tak nie złapie. W sumie jedyny sensowny scenariusz jaki mi przychodzi do głowy to ruszasz w dalszą trasę i chcesz ładować telefon i używać telefonu do odbierania połączeń i SMS bo to możesz obsłużyć z kierownicy/wyświetlacza. Tylko, ze to samo mogę zrobić z interkomu w kasku. GoPro nawet nie próbowałem używać. Także do nawigacji i tak będę używał telefonu zamontowanego nad tym wyświetlaczem lub kierownicy. |
||