|
Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
03.06.2011, 17:19 | #31 |
Miasto: Kielce/Wawa
Motocykl: RD04
Przebieg: dupa
Online: 1 tydzień 3 dni 18 godz 17 min 27 s
|
Z dętkami wyjszło?
Bo chyba muszę doregulować gaźniki, i na myśl o zakładaniu airboxa oblewają mnie zimne poty.. Majki sobie widzę zbiera, ostatnio jak zakładałem, klęcząc na airboxie, z moturem na bocznej stopce klnąc i plując to stał z boku i się śmiał zamiast pomóc :>
03.06.2011, 18:51 | #32 |
Ładnie wlazło i dętki olałem. :-)
|
|
22.08.2011, 22:13 | #33 |
Miasto: Kostrzyn nad Odrą
Motocykl: RD07
Przebieg: 75000
Online: 18 godz 35 min 38 s
|
króćiec dolotowy
ło matko co ja też sie z tym dzis nameczyłem !!
widze ze nie jestem pierwszy i nie ostatni podos ma rację nie skrecać za mocno opaski bo ściąga gume z własciwego miejsca, tak jak powiedział do pierwszego oporu, ja użyłem płynu do mycia okien, a mianowićie popsikalem gumy żeby łatwo weszło, płyn jest na alkoholu więc szybko paruje (sztuczka z zakładania manetek w mojej yz 450 ) opaski metalowe muszą być poluzowane na max, airbox złapany na wszystkie śruby żeby nam nie latał i oszczedził nerwów, następnie wziąć duzy płaski śrubowkręt i zakładając gumy z jednej strony palcami pomagać sobie symetrycznie z drugiej śrubowkretem opierając o jakąś częśc (tak zwana dźwignia )tak żeby naszło w koło tak samo wtedy skręcic śrubke delikatnie nie za moco. Doszedłem do tego po 3 godzinach męk i nerwów.. pozdrawiam i mam nadzieje że pomogłem.