|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: May 2009
Miasto: Nowy Sącz
Motocykl: crf1000a
Przebieg: 2
![]() Online: 10 miesiące 3 tygodni 1 dzień 18 godz 23 min 5 s
|
![]() ![]() Ja mam tak zamontowane to w ktm. Najpierw kupiłem tego chinola i miałem go modzić, póżniej trafiła mi się oryginalna półka scottsa z amorem. Doktoryzowałem się na temat tych amorów i scotts przewiduje kilka długości tych ramion skręcających amorem, są tak samo wersje nie z prostego plaskownika tylko tak wygięte. ![]() To twoj moto i nie chce się mądrzyć, ale dla wsłasnego bezpieczeństwa zamontowałbym go jednak pod kierownicą, mimo że utrudni to dostęp do regulacji. Przecież i tak nie robisz tego cały czas, tylko ustawisz przed jazdą tak jak lubisz na teren czy acfald. Ja swojego jeszcze nie miałem okazji testować w terenie ale na asfalcie różnica jest duża, szczególnie jeśli chodzi o jazdę na kostkach. Bez amora na d952 z przodu wpadał mi w szimę tak ok 120 powyżej było już nieciekawie teraz w ogóle nie ma tego zjawiska i dzie jak po szynie. Tak samo jak opuszczałem moto z gumy tak ok 90 to chciał mi kiere z rąk wyrwać teraz tylko raz kierownicą ruszy i się uspokaja. Ogólnie duży kat jest dość stabilnym moto ale do jazdy z dużymi prędkościami po szutrze na pewno się przyda.
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2010
Miasto: Bieszczad PL, co. meath IRL.
Motocykl: nie ma!!!!!!!
Przebieg: +-50k
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 6 dni 6 godz 7 min 47 s
|
![]()
Zgazam sie z matkojebcasem, za wysoko
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2012
Motocykl: RD03
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 6 godz 44 min 56 s
|
![]()
Nie zgadzam się z Madą i Boskim .....działa jak jest wysoko , a zaleta to możliwość szybkiej zmiany ustawień....inaczej np. na piasku, inaczej na asfalcie i inaczej w koleinach itd.....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Szybka i wygodna zmiana ustawień to podstawa. Nie sposób się jednak nie zgodzić że tak długi pręt budzi wątpliwości. Osobiście zrobiłbym wyższą podstawę taką jak w kacie i dał krótszy pręt.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2013
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 tydzień 1 dzień 14 godz 34 min 51 s
|
![]()
Ale to ja mam możliwość sprawdzenia czy jest dobrze i tak jest
![]() ![]()
![]() |
#6 |
![]() |
![]()
Wieczór
Tak Mada... I u ciebie i u mnie szybka zmiana ustawień nie była możliwa... Tylko skąd on o tym wie? A co do długości ramienia: no weź Kuba1981 się zastanów w jaki sposób ramie może zmieniać swoją długość od osi obrotu w zależności od położenia ![]() Baw się dobrze! rr |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2013
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 tydzień 1 dzień 14 godz 34 min 51 s
|
![]()
"A co do długości ramienia: no weź Kuba1981 się zastanów w jaki sposób ramie może zmieniać swoją długość od osi obrotu w zależności od położenia"
Ramie nie jest po środku amortyzatora ! więc sie zmienia. Panowie ,każdy kto zakupi swój amortyzator bedzie go montował wedle własnego przekonania ,wiedzy lub zakupi gotowy produkt z półkami .Ja zrobiłem tak i jestem pewien ,ze jest dobrze dla mnie i zgodnie z moimi potrzebami.Moje zdjęcie przedstawia mój montaż , wszystko jak juz pisałem działa i nie mam potrzeby modyfikowania tego .Dziekuje za rady ,chodz bardziej czuje sie ,ze jest w nich cheć powiedzenia "my wiemy lepiej a ty jestes głupi" Pozdro.
__________________________________________ Motocykle dwa HONDA i KLR-A ...nie aktualne ![]() KTM 950 adv S & KTM 450 ExcR .... było Teraz Ostatnio edytowane przez kuba1981 : 08.12.2016 o 22:44 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
Orginalny sposób montażu Scotsa w Xie jest taki jaki wykonał Kuba .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2010
Miasto: Bieszczad PL, co. meath IRL.
Motocykl: nie ma!!!!!!!
Przebieg: +-50k
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 6 dni 6 godz 7 min 47 s
|
![]()
A to Kuby zdjecia sa z x'sa?
tu ponizej sa tez inne opcje pokazane http://passionf650.leforum.eu/t2962-...-direction.htm
Plany i marzenia to pozwala twardo stapac w rzeczywistosci.... chyba!!!!!! Ostatnio edytowane przez Boski-Kolasek : 09.12.2016 o 00:14 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Projekt Challenge | myku | Inne - dyskusja ogólna | 273 | 11.06.2020 17:16 |
BMW GS Motocykl Challenge Nowa Dęba 29-30.08.09 | Mrwa22 | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 4 | 27.08.2009 09:51 |
12-14 września - Bytom - BMW GS Motocykl Challenge | ramires | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 26 | 21.09.2008 09:58 |