|
24.04.2022, 13:09 | #1 | ||||||
Motocykl: GG ES700
Online: 2 dni 2 godz 35 min 53 s
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No patrz Pan. Nie miałem dużych oczekiwań.względem tego motocykla i to jaki będzie po modyfikacjach, ale efekt przerósł moje oczekiwania i jestem zadowolony. Za to ktoś mi pisze, że miodu z tego nie będzie lol. Jakbyś kiedyś wsiadł na stockową 300L to nawet nie porównuj jej do mojej bo to obecnie 2 różne motocykle. Będę koledzy na EnduroRally24 w Drawsku w czerwcu. Jak ktoś będzie i chciałby się przejechać to zapraszam i zachęcam A teraz mały offtop, bo mam trochę fleszbeki z początku tysiąclecia kiedy siedziałem na forach tego typu. No offence koledzy, ale nie wiem czy to nasza cecha narodowa czy to właśnie klimat tych for, ale jak ktoś robi podobne mody za granicą to można przeczytać "spoko sprawa" "daj instrukcje bo też chcę zrobić" itp. Za to tutaj przy zmianie zawiasu już przeczytałem "pracuj lepiej nogami lol", "jajko mądrzejsze od kury", "po co robisz KTMa z Hondy". Zmieniam napęd pod siebie, żeby lepiej mi się jeździło na torze leśnym w mojej okolicy czytam "popracuj lepiej nad techniką", "z kondoma chcesz zrobić rakietę" LOL |
||||||
24.04.2022, 12:04 | #2 |
Za długa jedynka bo trzeba jeździć na polsprzegle?
Popracuj Kolego nad technika jazdy i się okaże ze Honda zrobiła wszystko dobrze. Karnij sie kiedyś trialowka to pojmiesz.
24.04.2022, 14:28 | #3 |
Nie bocz się.
Nie jestem kimkolwiek kto mógłby uczyć czy instruować. Zrobiłeś jak Ci pasuje i to tobie ma pasować. Napisałem już wiele czasu wcześniej ze śliczny ten motocykl jest dla oka. Co do przełożeń to po prostu nie rozumiem jak ta jedynka może być za długa i tu uwaga się nasuwa ze za rzadko może tykasz sprzęgła. Może. A może masz tam same góry i jary. Nie wiem. Moja crf objezdza cały mój trialowkowy pierdolnik na dwójce. W której ladze siedzi sprężyna? Muszę tam zajrzeć i podłożyć coś na próbę. Akurat dzisiaj jakieś tam rzeczy toczę to może zrobiłbym taką przekładkę żeby troszkę dopiąć ten przód choć mimo hyperpro z tylu, tył wciąż zdaje się siadać szybciej.
24.04.2022, 18:58 | #4 |
Bo droga jest celem.
Nie tylko w podróżowaniu, ale też w polepszaniu moto. Z innej beczki, może się przyda komu: dziś zabrakło mi paliwka, ale tak do sucha w zbiorniku. Przy tankowaniu do pełna (zakryte te 2 pręty pod korkiem) weszło 7,56L, a komputerek pokazał zużycie (od poprzedniego tankowania) 7,2L. Czyli ktoś oszukuje, ale to i tak dokładniejsze niż rezerwa, która zapaliła się jakieś 80km wcześniej. |
|
25.04.2022, 09:26 | #5 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
|
Na czarne i szuterki to 390 będzie pewnie spoko ale w terenie będzie kuleć. Znajomy ma Duke z tym silnikiem i bardzo sprawnie się to odpycha. Honda nie ma żadnego startu bo ten piec jest bardzo mocny. Ale KTM ma nikczemny skok zawiasu i małe odlewane koła co wskazuje na przeznaczenie szutrowo - asfaltowe a nie offowe. Do jazdy terenowej mimo dupiastego zawiasu raczej bym wybrał Hondę.
|
25.04.2022, 09:53 | #6 |
nie chcę używać słów ale serio koledzy te lane kółka i 19'' z przodu u mnie totalnie dyskwalifikuje ten motocykl.
przecież to wypisz wymaluj Duke390 z dodaną łatką Advenczur, żeby klikacze kupowali. obiecałem sobie, że moja przygoda z KTM zakończyła się na LC4 i na wskrzeszanym sukcesywnie 200EXC. to co się słyszy na temat eksperymentów na klientach za kasę tychże i niedopracowanych detalach, spowodowałoby, że czułbym się, że jeżdżę jak na bombie. zupełnie niepoważnie patrzę na sfjatowo firmę, która wypuszcza sprzęty potrzebujące aftermarketu bo fabryka nie dała sobie rady z czymś tam a skala była tak duża, że na recall nie było ich stać i stwierdzili, że mają w dupie. osobiście znam tylko horrorhistorie z zespołem sterowania przepustnicy wtrysku w 690 oraz szczające sprzęgło na które rzekomo pomaga Oberon, ale po wydaniu czapki kasy na motocykl nie chciałbym w serwisie udowadniać, że nie jestem wielbłądem. pewnie w serwisach Hondy również można się odbić od drzwi ale IMO, rzadziej się tam bywa w sposób nieplanowany. nie twierdzę, że CRF to motocykl idealny 'bo mam', ale w kategoriach obiektywnych typu: bezawaryjność, zasięg, 21"/18", skoki zawieszeń, niska deprecjacja, raczej nie ma KTM do niej skoku. oczywiście - niższa moc to jest fakt, ale sytuacji w których tej mocy brakuje jak do tej pory nie stwierdziłem. na koniec - 390 jest brzydki jak pleśń. 300rally po prostu cieszy oko - przynajmniej moje ;D
25.04.2022, 10:27 | #7 |
Motocykl: GG ES700
Online: 2 dni 2 godz 35 min 53 s
|
Dobra wracając do modzenia. Niespodziewanie na wyjeździe uszkodziłem dźwignię.hamulca. Jakiś murek zgilotynował końcówkę. Na szczęście miałem przy sobie akcesoryjną Zeta która już miałem kiedyś zmienić. Wymiana poszła jak po gruzie, naprawdę męczyliśmy się.z 30 minut. Werdykt był taki, że mocowanie pompy hamulca było skrzywione. Potem okazało się, że dźwignia Zeta średnio pasuje do 300L przez co sprawia sporo problemów. Dlatego ostrzegam - będzie ciężko. Mimo wszystko polecam, inna jakość.
|
25.04.2022, 11:07 | #8 | |
Miasto: Warszawa
Motocykl: inne moto
Online: 2 tygodni 1 dzień 11 godz 32 min 26 s
|
Cytat:
Kolega miał taka Zeta czy cuś tam - jak się zgięła to potem podczas prostowania w dwóch kawałkach została. Ta ori naprawdę jest plastyczna i każda dźwignia powinna taka być. W razie W ściągasz klepiesz młotkiem lub kamieniem jedziesz dalej. |
|
25.04.2022, 10:35 | #9 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
|
Powinieneś mieć jeszcze taką linkę zabezpieczającą do tej dźwigni (brake saver). Warto założyć.
|
25.04.2022, 10:41 | #10 |
Miasto: Miasto Carycy Katarzyny
Motocykl: CRF 300L
Online: 21 godz 14 min 48 s
|
|
|
|