![]() |
#411 |
Turysta DualSport
![]() Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: Chorzów
Motocykl: KTM 1200 6T
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 tygodni 2 dni 4 godz 17 min 43 s
|
![]()
Z moich obserwacji - tak, tylko w moto. W autach nie ma problemu.
![]() |
#412 | |
Turysta DualSport
|
![]()
MYGOSIA
Cytat:
Masz dwa wyjścia fabryczne 1. wyreklamować sobie dobrą (SPRAWDZONĄ W SERWISIE) ładowarkę do uchwytu motocyklowego. 2. używać ładowarki fabrycznej lub zamiennika 5V i 2A do gniazda zapalniczki i do USB w Larku. Opcja 1. grozi za słabą ładowarką, o czym już wiesz. Opcja 2. - wyrobieniem gniazda w Larku. Masz też wyjście pośrednie; dowolną ładowarkę 5V 2A do gniazda zapalniczki podpiąć pod 1-szy i 4-ty pin w uchwycie motocyklowym (już kiedyś pisałem). Wówczas obcinasz wtyk zaznaczony na czerwono https://lh6.googleusercontent.com/-M...0/IMG_9257.JPG i szukasz + i - w mini USB (najczęściej sa to dwa skrajne piny, np. tu: http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...9QEwAA&dur=448). Może ona być zasilana z gniazda zapalniczki, ale także - żeby ne wysuwało się od wibracji - z gniazda zapalniczki przedłużonego do dowolnej kostki z wyjściem 12V: https://lh5.googleusercontent.com/-9...0/IMG_9258.JPG http://www.xtzclub.pl/attachment.php...8&d=1373104254 ![]() ![]() ![]()
Sowizdrzał KTM 750 6T Nie wierz, nie bój się, nie proś! Ostatnio edytowane przez sowizdrzal : 21.08.2013 o 10:18 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#413 |
880220111
![]() Zarejestrowany: Feb 2011
Miasto: Malawa k/Rzeszowa
Motocykl: XR 250R,XR 650R
![]() Online: 3 tygodni 16 godz 39 min 35 s
|
![]()
To i ja sie stałem posiadaczem Larka,kto mi wgra dobrą mapę Ua?
Nic tak nie wkurza jak brak pojecia o czymś ![]()
![]() |
#414 |
Turysta DualSport
|
![]()
Zależy, jaki masz program nawigacyjny: iGo, OziExplorer, Garmin XT, Navigon....
![]() |
#415 | |
![]() Zarejestrowany: Oct 2010
Miasto: Podlasie
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 2 miesiące 2 tygodni 6 dni 22 godz 59 min 30 s
|
![]() Cytat:
![]() Jak zdobęde drugi, to może by się znalazł jakiś przystojniak, który by mi toto przerobił ![]() BTW - jaką długość ma ta pieprzona śrubeczka do plecków? Byłam w śrubtopie. Dobrali, ale za długą. Wzięłam na wszelki wypadek 3 - bo jest spore prawdopodbieństwo, że jedną popsuję, a drugą zgubię ![]() Do ilu skrócić? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#416 |
Turysta DualSport
|
![]()
Niekoniecznie, przeciez mozesz podlaczyc nowa ladowarke do kabelka z uchwytu moto, mozna odciac wtyczke ze starej ladowarki, mozna dac kostke... Tak nawet latwiej, bo nie musisz szukac napiecia bezposrednio na uchwycie
![]() Wpadnij do mnie do Chorzowa, to powalczymy. Ale na pewno znajdzie sie ktos blizej, moze nawet w samym Bielsku, kto potrafi zlutowac dwa kable ![]()
Sowizdrzał KTM 750 6T Nie wierz, nie bój się, nie proś! Ostatnio edytowane przez sowizdrzal : 29.08.2013 o 14:40 |
![]() |
![]() |
![]() |
#417 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2010
Miasto: Podlasie
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 2 miesiące 2 tygodni 6 dni 22 godz 59 min 30 s
|
![]()
To już pewnie na jesień, bo wakacje za pasem - jakoś się będę męczyć z tym ładowaniem + wspomagać się będę gniazdem zapalniczki/USB.
A Chorzów... ech... wspomnienia... miałabym kogo odwiedzić po drodze ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#418 |
Motocykl: fzs 1000
![]() Online: 12 godz 36 min 52 s
|
![]()
Lark poległ . . . znowu. Wyłączył się w trasie podpięty do stacji motocyklowej.
Ładowanie na stacji 5,4V mimo to zamiast ładować baterie zwyczajnie ją rozładowuje. ładowarka samochodowa ładuje dwie baterie w pół godz do 100%. Dwie nowe większe baterie i nowa ładowarka motocyklowa, inwestycja rzędu 40zł i jak na razie problem znikł. Mimo to Lark pomału zaczyna mnie męczyć, nie wiadomo kiedy przestanie mieć ochotę do współpracy:/ Panowie i Panie jaka navi po Larku ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#419 |
Turysta DualSport
|
![]()
Odp: pytanie odnośnie larka
Cytat: Napisał blazej252 Mam pytanie odnośnie larta35at, po przeczytaniu wątku wydaję mi się, że powinien Pan znać odpowiedź. Problem w larku powszechnie znany, nie chce doładować baterii do końca. Zapotrzebowanie navi na prąd jest większe niż daje stacja na motocyklu. Szukam usterki w stacji, prąd jaki podaje to 5,4V czyli dość sporo. Mam problem z pomiarem Amperów podczas ładowania. Proszę mi powiedzieć w jaki sposób wpiąć się w układ, żeby zmierzyć amperaż przy ładowaniu? Przedłużyć połączenie pomiędzy baterią a nawigacją i wpiąć się w przewód +? Proszę o poradę. Cześć, Adam z tej strony Miło poznać Amperaż mierzymy wpinając miernik szeregowo w układ, czyli np. pomiędzy + ładowarki a odpowiedni ,,pin'' w uchwycie moto. Przy czym mam prośbę - wrzuć to pytanie na forum, wówczas więcej osób pozna problem i na pewno więcej odpowie. Na tym polega zasada działania forum dyskusyjnego Pozdrowienia
![]() |
#420 |
![]() Zarejestrowany: May 2011
Miasto: Białystok
Motocykl: KTM 525 EXC 6 dni
![]() Online: 3 tygodni 1 dzień 1 godz 50 min 41 s
|
![]()
No dobra, ale ile tych amperów powinno tam się zmieścić co by nie było ich za mało?
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Mocowanie Lark 35AT | ATomek | Zastosowanie praktyczne | 9 | 28.10.2013 19:04 |