24.07.2020, 19:51 | #441 |
Zakonserwowany
|
Biała to stan umysłu, wchodzisz w ten stan w piątek po południu i wychodzisz w niedzielny poranek na czerwonym polu. Kiedyś wszystkie spotkania były takie, ale z wielu powodów ich już dziś nie ma dla ogółu. Biała czy Biały Brzeg jest ostatnim ogólnym spotkaniem w klimacie dawnych czasów. Znaczy, odbywają się i dziś, ale w zamkniętym granie. Bo jak giną po imprezie telefony i portfele, czy gadżety z motocykli, to znak że czasy się zmieniły i nie warto już robić spotkań dla anonimów. Pojęcie bycia Czarnuchem poszło się jebać, a ci co dziś jeżdżą Africami, niekiedy nie wiedzą dlaczego akurat tym moto.
Do zobaczenia we wrześniu.
24.07.2020, 20:30 | #442 | |
Miasto: Warszawa
Motocykl: CRF1000D
Online: 2 tygodni 3 dni 17 godz 15 min 7 s
|
Cytat:
|
|
25.07.2020, 07:41 | #443 |
Zakonserwowany
|
Nie napisałem że jest źle, od 2005 roku bywam na spotkaniach afrykańskich. Z perspektywy czasu takie mam spostrzeżenia. Oczywiście to moje zdanie i nie zamierzam o tym dyskutować.
25.07.2020, 09:43 | #444 |
O przypadkach kradzieży nie słyszałem u nas.
W ub roku czy dwa lata nazad zaginął boczek od motocykla i zrobiła się afera ale czy jest pewność ze nie został zgubiony tego nikt nie wie. Z pozytywów to znalazłem i oddałem okulary i telefon jakichś pijaków którzy cieszyli się swoimi zgubami już przy śniadaniu. Idzie nowe już od dawna a starzy cóż... starzeją się...
25.07.2020, 09:59 | #446 |
Ok. To przepraszam. Nie wiedziałem o tym ale i tez było po złocie cicho o fakcie. Chyba ze przeoczyłem.
Jedyny znany mi przypadek to kradzież kasy Kwintalowi na zamku w Grodzcu. Zginęło pare dobrych stow. Dobrych pare lat temu i to chyba z sali rycerskiej... zlot się połączył z końcem turnusu jakichś chłopców z domu opiekuńczego ale być może był to tylko zbieg okoliczności... Mam nadzieje ze nigdy się to więcej nie powtórzy. Gdyby tak się stało proponuje wykonać globalną rewizję a jeśli się nie znajdzie zastanowić się kto wyjechał. W pale się nie mieści ze cokolwiek takiego może mieć miejsce jak kradzież na naszym zlocie. Brakuje jeszcze mordobicia... M
25.07.2020, 11:16 | #447 |
Matjasku - W BB 2018 trzykrotnie Stopa interweniował, bo chłopcy tak mocno wsiąknęli w temat wałków zdawczych, że rozmowa przeszła do okazania i rękoczynów...
ps: a co do stereotypów - Jak do Matjasa ostatnio zadzwoniłem o 2 w nocy to pomyślał: a. Czarnego porywają kosmici i ostatkiem sił wyciągnął telefon bo potrzebuje pomocy. b. Czarny właśnie sromotnie przegrywa bitwę na poduszki z tuzinem modelek Victorias Secret i potrzebuje pomocy. c. Czarny się najebał. Jak myślicie co pomyślał Matjas?
www.kolejnydzienmija.pl 2014: Żatki Bolek na promie kosmicznym 2015: Veni Vidi Wypici 2016: Muflon na latającym gobelinie 2017: Garbaty Jednorożec 2018: Czarny Jaszczomp 2019: Rodzina 50ccm plus 2020: Żółwik Tuptuś 2021: Chiński Syndrom 2022: Nie lubię zapierdalać 2023: Statek bezpieczny jest w porcie, ale nie od tego są statki 2024: Uwaga bo ja fruwam |
|
25.07.2020, 12:18 | #448 |
Miasto: Łódź
Motocykl: CRF 1100 DCT
Przebieg: 42000
Online: 1 tydzień 1 dzień 11 godz 9 min 34 s
|
Stawiam na 3, choć wolałbym 2 ;-)
|
25.07.2020, 12:39 | #449 |
To widzę ze jednak lepiej ze już byłem wtedy w BB nieczynny. Przynajmniej nie wiedziałem
27.07.2020, 07:35 | #450 |
Administrator
|
zdecydowanie 2 , tylko nie trzeba się za długo bronić
Smutno słyszeć że tak się pozmieniało , miałem chęć zajrzeć ale ani nie piję ani nie szukam cudzej własności to co tam robić. Z drugiej strony jak by tak namierzyć amatora z lepkimi rękoma to linką za nogę i offem przeciągnąć aaaa w średniowieczu czy kiedyś tam dawniej rozciągano końmi ..... teraz można motocyklami , parę pomysłów jeszcze się znajdzie. Tak , dawne czasy minęły i ludzie już inne nowe a nawet i stare niektóre już zmienione. Czas na morze , na lądzie zrobiło się ....... inaczej.