10.04.2016, 14:27 | #4741 |
Fazi przez Zet
Miasto: Berlin
Motocykl: RD07
Przebieg: ∞
Galeria: Zdjęcia
Online: 9 miesiące 1 tydzień 2 dni 4 godz 14 min 37 s
|
Okazja!!! Nowa afryka do sprzedania w dobrej cenie
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/de...er=1&fnai=prev
10.04.2016, 14:49 | #4742 |
Motocykl: RD07
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 5 dni 3 godz 17 min 38 s
|
Ponad rok już ją sprzedają, cena faktycznie ciekawa, drożej jak za crf.
|
13.04.2016, 10:29 | #4743 |
Moderator
|
Właśnie wczoraj miałem okazję przez godzinę testować nową Afrykę)) Można, w Honda Karlik Poznań, się zapisać na testy.
Wysokość - dla mnie (192cm wzrostu) dużo lepiej jest na mojej RD04 - siedzenie mam wyżej (przerobione) oraz dużo wygodniej na stojąco - na mojej z podwyższeniami 35 mm bardzo wygodnie, na nowej bardzo niewygodnie - pochylony musiałem jechać. Czyli i na siedząco i na stojąco RD04 lepiej. Jak stałem na światłach to trochę niski i mały ten moto mi się wydawał... Skrzynia biegów - pierwszy raz jechałem na DCT i wprawdzie, gdybym miał kupić to wybrałbym manual (jeżeli w przyszłości będzie to właśnie manual), ale myślałem, że automat działa gorzej - daje radę do DCT. Hamulce - genialne, jeździłem w deszczu dlatego wiem co mówię... po prostu naciskasz i hamuje bez poślizgów, szybko, optymalnie... SUPER. ESP - działa, pomaga, ładnie kontroluje na mokrym zrywanie tyłu. Zawias - nie wypowiadam się - tylko po asfalcie i po mieście jeździłem. Silnik - jest moc. Wydech - cicho jest, ładny i przyjemny bas się wydobywa. Elektronika - ABS, ESP, wyświetlacz i światła awaryjne... - ładnie to działa. Wygląd - rzecz gustu - stara dla mnie ładniejsza jednak. Cena - 56 000 - dla mnie to dużo za dużo, ale skoro się sprzedaje jak świeże bułeczki to znaczy, że cena dla Hondy ustalona prawidłowo. Kilka zdjęć z RD04. Inna sprawa to obsługa w dziale motocykli Honda Karlik Poznań - polecam, znają się na rzeczy, są pasjonatami i wiedzą o czym mówią.
Kiedy jest najciemniej, wtedy błyska znów nadzieja. Tolkien. Ostatnio edytowane przez Mallory : 13.04.2016 o 10:31 |
13.04.2016, 16:10 | #4744 |
Miasto: Gwe/Warszawa
Motocykl: CRF1000, RD04
Online: 5 miesiące 1 tydzień 4 dni 8 godz 6 min 2 s
|
Też wczoraj jeździłem.
Czerwona w manualu. Zrobiłem jakieś 60km (i off i asfalt). Najpierw wady: - CENA (za golasa ponad 53kpln to trochę za dużo, za 45 bym się nie zastanawiał minuty) - trochę słabo się zbiera z dołu...do ok.3-3,5k obr prawie nic się nie dzieje, przy stałej jeździe na 3tyś delikatnie szarpie, - automatyczne włączanie kontroli trakcji i absu po wyjęciu kluczyka (trakcja dla mnie zbyt czuła nawet na pierwszym ustawieniu...odrobina piachu na asfalcie i już odcina napęd, jeździłem na wyłączonych obu systemach) - fabrycznie tył za miękko zestrojony, nie nadąża za przodem na większych dziurach (nie ruszałem ustawień, bo nie miałem czasu zsiąść z moto, ponoć było na serii) - bardzo mało miejsca między kołem a błotnikiem (przy kostkach i dobrym błocie/glinie przeczuwam niezłą 'jazdę'...) - zamiana miejscem klaksonu i kierunków w stosunku do poprzedniczki i innych moto (na początku na wszystkich trąbiłem przy zmianie pasa ) - lusterka tragedia...ładne, ale nic nie widać (ale pewnie wystarczy założyć zwykłe okrąglaki i po problemie) - ceny dodatków w Hondzie to jawna KPINA!!! Plusy: - zajebiście ładny motór (szczególnie czerwona) - silnik płynnie i miękko oddaje moc, nie wyrywa rąk ze stawów, ale potrafi bardzo żwawo przyspieszać, 160 nie czuć prawie wogóle, ŻADNYCH wibracji, bajka! Miejscami brakuje 'pierd..nięcia' z gazu i nie wygląda jakby sama chciała na gumę iść z gazu jak 690, ale za to jest bardziej przyjazna w obsłudze i w przeciwieństwie do KTMa można jechać spokojnie - skrzynia działa b.fajnie, biegi same wskakują, cicho i płynnie (nie trzeba przytrzymywać biegu przy zmianie jak w KTMie) - zawiasy działają fajnie (90km/h po kocich łbach i na siedząco nic nie czuć, osobiście bym ustawił trochę twardziej + stłumił bardziej głównie tył), przód trochę nurkuje przy ostrym hamowaniu, ale bez tragedii - poręczny motór, fajnie się prowadzi, nie jest ociężały w żadnym przypadku - kanapa wygodna, dająca kierowcy możliwość zmiany pozycji (dla 195cm za niska, ale to może Zet by poprawił, bo 1500 za akcesoryjną nie dam ) - ochrona przed wiatrem dobra, mały deflektor bym dorzucił i będzie cacy (dostawałem wiatrem na górną część gogli, pod daszek) - spalanie przyjazne, na ok 60km jazdy mieszanej (15km poza asfaltem- leśne ścieżki + szybkie szutry, szybko po asfalcie, korki) wlałem ok 3l Ogólnie jestem oczarowany i miło zaskoczony. To taka współczesna wersja starej Afry, nie jest wybitna w żadnym miejscu, ale jest spójna i wiarygodna. Fabrycznie bardziej nastawiony na ogólna turystykę niż czochranie w offie, ale to klasyka. Przynajmniej ma potencjał (w przeciwieństwie do gs800 ). Przy moim wzroście trzeba podnieść i przestawić kierę (faktycznie jakoś ją dziwnie ustawiają na początku - za bardzo do kierowcy), kanapę podwyższyć trochę, wywalić gumy z podnóżków, dodać deflektor, zmienić lusterka. Wydech też bym założył lżejszy, bardziej rasowy i wywalił katalizator z tą plastyczaną osłonką (04 na Motadzie brzmi jednak sporo fajniej ). Do tego może jakieś gmole silnika (na pełne nie mam ochoty) + większa micha pod silnikiem/deklami. Ogólnie moja czwórka mi bardzo leży, podwyższona, WP48 z przodu, jednak smuklejsza w talli (wygodniej przy jeździe na stojąco), ale pewnie mógłbym się łatwo przestawić na CRFę. Jakby była możliwość zakupu wersji bez 'wspomagaczy' za mniejszą kasę to bym brał w ciemno, a tak się trochę waham...chyba jednak wolę wydać 'trochę' więcej na nową Hondę niż kilkuletnią 990R (których w sumie nie ma na rynku)
13.04.2016, 17:07 | #4745 |
13.04.2016, 17:45 | #4746 |
Miasto: Kraków
Motocykl: CRF1000D
Galeria: Zdjęcia
Online: 1 tydzień 3 dni 15 godz 39 min 44 s
|
Jak chcesz bez wspomagaczy, to chyba trzeba poczekać trochę aż na rynku wtórnym pojawią się amerykańskie egzemplarze, bo chyba właśnie w USA jest dostępna wersja okrojona też z kontroli trakcji i ABS.
|
13.04.2016, 17:57 | #4747 | |
Miasto: Sexu i biznesu
Motocykl: CRF1000, R80G/S PD, DR650SE
Online: 2 tygodni 5 dni 3 godz 3 min 52 s
|
Cytat:
Ale trzymam kciuki i czekam.
14.04.2016, 11:59 | #4748 | |
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 27 min 6 s
|
Cytat:
|
|
14.04.2016, 12:28 | #4749 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
|
Yamaha nie ma dwucylindrówki w wersji ADV. To raczej uzupełnienie oferty coby mieć model mogący konkurowac z V-stormem czy Versysem. Z jednym singlem XT660 i Supertenere mają po prostu dziurę w ofercie w porównaniu do konkurencji.
|
14.04.2016, 12:56 | #4750 |
Miasto: Warszawa
Motocykl: XT660Z, HSQ701
Online: 1 tydzień 6 dni 22 min 18 s
|
Motocykl na kołach 21-18 jako konkurencja do Versysa i VStroma? Że niby Versys to motocykl segmentu adv ?