|
![]() |
#1 | |
![]() Zarejestrowany: Oct 2018
Miasto: Zabrze
Motocykl: ATAS 2019
Przebieg: 11000
![]() Online: 3 tygodni 1 dzień 14 godz 24 min 33 s
|
![]() Cytat:
Teraz do wyboru jest elektroniczny "adwenczer asfaltowy" w cenie i przeznaczeniu GSa, albo kompletny golas w cenie nizszej, ktorego do poziomu mojej ATAS trzeba doposazyc za dodatkowe diengi. Oczywiscie tak jak na GSa sa klienci, tak i na nowa ATAS beda. Jak i na nowa NAT. I tez beda zadowoleni. Ale mi zaden z obu nie podchodzi. Nie majac jeszcze afryki i stojac przed wyborem TEARAZ zakladajac ze poprzednie modele nie bylyby juz dostepne, wzialbym raczej.. nowa yamahe. WTF Honda ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
Ja tam swojej pięknej 18-stki po 33 tysiącach niezapomnianych chwil w życiu bym nie zamienił na te nowości
![]()
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
Tez byłem na prezentacji i wcześniej rano przysiadalem się do nowych afryk na spokojnie, bez tłumu. Kilka obserwacji:
1. Obie (maja te same wymiary) są wyraźnie węższe i siedzi się jakby niżej przez to - ok dla niższych osób. Na miejscu dosiadałem starej NAT i różnica zauważalna. 2. Na stojąco prawa pięta łatwo zaczepia o osłonę zaworu w wydechu - jest moim zdaniem gorzej niż było. Wprawdzie kat powędrował do przodu, ale za piętą jest teraz ten zawór i rura jest inaczej poprowadzona. Tłumik jest niżej. Gada super. 3. Obawiałem się szerokiego zbiornika, ale na stojąco nie czuć różnicy między kolanami bo zbiornik jest szerszy dopiero w przedniej części. Oczywiście wizualnie jest lekko przytłaczający. 4. Wyświetlacz uruchamia się ok 10 sek i oczywiście można jechać nie czekając na jego uruchomienie. W ogóle można go olać i jeździć nie zwracając na niegonuwagi. Ten mały odpala natychmiast. 5. Jak ktoś nie potrzebuje CarPlay to oczywiście i telefon i muza z telefonu i sterowanie telefonem z przełącznika idzie po Bluetooth. 6. Tylny uchwyt/platforma są Alu i o wiele solidniejsze niż wcześniej. Takie same można zamontować do zwykłej ale to ekstra kasa. Ma tez lepszy profil (jest węższy) do bagażu miękkiego jak rogale. Tłumik jest niżej zdecydowanie. 7. Jak ktoś powyżej zauważył - mała NAT ma słaby sens w porównaniu do AS bo ani masa ani pozycja na stojąco nie jest szczególnie lepsza w małej. Jedynie kolory ma zdecydowanie lepsze. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
![]()
Od znajomego handlowca mam info, że klient zamówił najdroższą NNAT i ubrał ją w hondzie w dostępne u nich akcesoria ... cena wyszła 113 tyś.
![]() |
#5 | ||
![]() Zarejestrowany: Sep 2018
Miasto: Słocina
![]() Online: 2 miesiące 3 tygodni 1 dzień 9 godz 4 min 0
|
![]() Cytat:
Nie ukrywam, że jak się wyportkuję na nowe moto, to 5-6 tys. to sporo kasy (IMO ok. 12 tys. muszę jeszcze raz sprawdzić bo powstaje jakaś urban legend). Sprawdź sobie ile kosztuje w BMW dopłata za: dynamiczna ESA, koła szprychowe, obniżone zawieszenie, GPS, tempomat, kierunki LED, światła do jazdy dziennej, dynamiczna kontrola trakcji, ABS w zakrętach. Tego wszystkiego w standardzie BMW nie ma. Coś pominąłem? Cytat:
Faktem jest, że w BMW jak kupujesz inny fotel, to za podstawowy nie płacisz. W Afryce biorąc dodatki, podstawowe musisz zabrać i zapłacić. Dlatego Królowa wychodzi tanio, jeśli weźmiesz golasa i w resztę ubierzesz u firm trzecich. Wyprostujcie mnie jeśli się mylę, bo jestem mocno zainteresowany zakupem. Ostatnio edytowane przez MrWaski : 29.11.2019 o 12:02 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Germany
Motocykl: CRF1000D+Cegla+Czelendz
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 5 dni 17 godz 42 min 22 s
|
![]()
Patrząc co sie dzieje ciesze sie ze mam model 2016. Trochę dlubniety i z normalnym wyświetlaczem ktory cos pokazuje. Przyszłość...o ile w ogóle widze tylko przesiadkę na gs1250hp..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2013
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 8 godz 24 min 42 s
|
![]()
i co chcieć więcej od samego motocykla?
https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-gs...ID6C5wzO.html? Wyświetlacz TFT - Tłumik chromowany - Podgrzewane manetki - Kontrola ciśnienia w oponach RDC - Osłony rąk - Mocowanie kufrów - Reflektor LED może dorzuciłbym jeszcze szprychy ale to już na pograniczu fanaberii.... a w teren i do latania po lesie inne moto, jeżeli pojechać gdzieś daaaleko na wschód także inny sprzęt to tak aby było bez stresu oraz miło i przyjemnie na drodze. Sporo tutaj teoretyzujemy, bo może się okazać iż po pierwszych kilometrach na nowej CRF będzie to jedyny wybór ![]() Ostatnio edytowane przez mdxmd : 29.11.2019 o 12:33 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Zobaczysz, jeszcze będzie tłum chętnych kupić stare Afry z początku produkcji a nie te nowe pseudo GSy na łańcuchu.
70 tysi za AS ![]() ![]() Porównawczo: NAT 2020 - 59900 NAT AS 2020 - 68800 T700 - 42999 790 ADV R - 53899 1290 ADV R - 71888 (+ bon na dodatki za 6450) BMW GS 1250 - 68500 Wskaż kogo tu poyebauo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Gdynia
Motocykl: NAT
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 10 godz 30 min 15 s
|
![]() Cytat:
Jak kocham moją AT to jednak za 70tys chyba wszedłbym w KTM 1290... Pozdrowienia, D |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2016
Motocykl: RD03
![]() Online: 2 tygodni 11 godz 21 min 39 s
|
![]()
Mówcie co chcecie, cena dużo, mało itp. ale z taką lekkością jak się prowadzi afrykę w terenie to GS 1250 czy 800 nie może tylko pomarzyć
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Rosja w 2020 bez wizy | zz44 | Kwestie różne, ale podróżne. | 1 | 16.12.2018 23:42 |
Yamaha TTR600 vs Honda XR600R vs Honda XR650R | Wolo | Inne - dyskusja ogólna | 84 | 06.02.2018 11:38 |