|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: Kielce
Motocykl: Dziczyzna
Przebieg: ustalam
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 3 dni 14 godz 40 s
|
![]()
Eee tam - wolę nowiutką założyć
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
|
![]()
good job
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: May 2010
Miasto: Piwniczna-Zdrój
Motocykl: RD04
Przebieg: 53000
![]() Online: 3 miesiące 2 tygodni 6 dni 17 godz 56 min 49 s
|
![]()
Z tymi skarpetami to uważaj, widziałem dużo lag zniszczonych/zeszlifowanych przez zanieczyszczenia dostające się pod skarpety.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
Wiem...wiem też, że z kolei "podobno" USD tracą uszczelniacze po kilku tysiącach a ze skarpetami to trochę dłużej...skarpety zakupiłem z "wyższej półki" więc zobaczymy...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2010
Miasto: wilidż Opole
Motocykl: CRF 1100
Przebieg: 0 kkm
![]() Online: 2 miesiące 2 dni 6 godz 39 min 30 s
|
![]()
Dobrze zatrytytkuj i syf nie będzie się dostawał. Mam od dwóch sezonów Acerbisy i ziarnka piasku nie znalazłem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Gość
Online: 0
|
![]()
Pył się nie dostaje przez skarpety, ale jak pisze Rychu - przez górę lub dół. Bez skarpet na bank porysowane lagi.
|
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2014
Miasto: Lublin
Motocykl: LC8-950ADV,EXC 450, ROAD KING EVO
![]() Online: 2 miesiące 2 tygodni 2 dni 18 godz 13 min 48 s
|
![]()
Kiedyś na którymś forum Madafakinges napisał o tych skarpetach , pozwolę sobie zacytować : " to jakbyś wziął garść piachu i zwalił sobie konia" - i to chyba najlepiej obrazuje temat . :-)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
przemieszczacz
![]() Zarejestrowany: Sep 2009
Miasto: Skierniewice
Motocykl: LC8, exc-f 250
![]() Online: 3 miesiące 3 tygodni 3 dni 19 godz 30 min 15 s
|
![]()
Pierwsza inwestycja przy USD
![]() Fakt, to że jakieś nowe zawieszenie wytrzyma 60kkm bez serwisu to się już raczej nie zdarzy. Ale nie dramatyzowałbym, sezon spokojnie obleci, a wymienić uszczelniacze razem z olejem raz w roku i tak by wypadało. Ot uroki nowszych sprzętów.
![]() |
#9 |
Stary (P)iernik
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Świeradów Zdrój
Motocykl: XR400 , XR650L XL600V
![]() Online: 4 miesiące 2 tygodni 6 dni 9 godz 39 min 10 s
|
![]()
Jak jeżdżę , to mi sie zawiech z mieszkami nigdy nie rozszczelnil , ale raz mialem 625 sxc , ktorym po kupnie zrobilem serwis i pojechalem na Bałkany. Już na miejscu po dwoch dniach sie zezygalo. Zalozylem później skarpety ale moto na jesien sprzedalem i nie wiem co dalej
Mysle ,ze przynajmniej na wyprawe skarpety nie zaszkodza. Po co psuć sobie nastrój. Kolo komina pal sześć. Ps.kat mial najechane nie wiecej jak 10 tys km
![]() |
#10 |
|
![]()
Bicio - zaworki (odpowietrzniki) mam założone
![]() Franz - no właśnie takie zdarzenia mnie przerażają...i chyba założę na ten sezon skarpety i będę obserwował gładź na lagach (choć pewnie i tak zauważyć się da jak już "po ptokach"). Na wszelki wypadek chyba wezmę uszczelniacze ze sobą bo oleum do lag łatwiej będzie zdobyć. Na uszczelniaczach (generalnie po serwisie czyli również nowym oleum) zrobione 6-7 k km (serwis w tamtym roku), do przejechania maks 10 k km...no kuźwa jak mam serwis zawieszenia co 10 k km robić to chyba sprzedam to moto i w życiu USD nie wezmę ![]() ![]() No mam dylemat...już i tak nadszarpnięty budżet wyprawy i kolejne rzeczy do roboty...ech. W sumie taniej na miejscu niż np. w "krzakach Albanii"...qwa - w końcu to BMW - zakupię opcję ubezpieczenia dla BMW a więc z opcją "naprawa/laweta) hehe Ostatnio edytowane przez mirkoslawski : 20.02.2017 o 16:57 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Projekt Challenge | myku | Inne - dyskusja ogólna | 273 | 11.06.2020 17:16 |
BMW GS Motocykl Challenge Nowa Dęba 29-30.08.09 | Mrwa22 | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 4 | 27.08.2009 09:51 |
12-14 września - Bytom - BMW GS Motocykl Challenge | ramires | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 26 | 21.09.2008 09:58 |