![]() |
|
Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#41 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2019
Miasto: Warszawa
Motocykl: CRF1100L AS, Husqvarna 701 Enduro, KTM 890 Adv R
![]() Online: 2 tygodni 1 dzień 17 godz 42 min 0
|
![]()
Jac - pokaż mi gdzie kupię nowkę za 35 to w nadchodzącym tygodniu pojadę. Bo jak patrzę na ogłoszenia to nieodblokowane stoją u dealerów po 47...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
![]() Zarejestrowany: Jan 2013
Miasto: Słomianki
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 3 dni 16 godz 16 min 28 s
|
![]() Cytat:
W Legionowie stoi za 35,9. Owszem ma przebieg całe 180km, ale to jest nowe moto. Piszę tak bo widziałem je na własnej oczy, a poza tym znam sprzedawcę. No i na fakturę sprzedaje. Ale jeśli chodzi o dealerów to owszem obecnie są w fazie cen z dupy, co oznacza zerowe zainteresowanie, brak sprzedaży i skłonność do obniżki ceny za kilka miesięcy. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2019
Miasto: Dzierżoniów
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 20k
![]() Online: 6 dni 15 godz 31 min 21 s
|
![]()
Pytałem sprzedawcy w Honda Wro D&D o 450l. Zgasił mnie pytaniem, czy będę przywoził motocykl na wymianę oleju co 1000km, bo jak nie to gwarancja przepada.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
![]() |
![]()
Nikt nie zmusi Cię abyś na gwarancji wymieniał olej w ASO...
![]() |
#45 | |
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
![]() |
![]()
Szedłem tą drogą czyli przesiadłem się na coś lżejszego czyli 690 z 2019. Kilka komentarzy ode mnie, może się przyda:
- moim pierwszym wyborem była 450L, ale nie doczekałem się na obniżkę cen. Honda regularnie obniża ceny najstarszych roczników do ok 33k, a potem wraca do tej ceny z kosmosu - trzeba obserwować i dzwonić do dealerów. - oglądałem wcześniejsze filmiki tego gościa - jakby dodać wszystkie mody, które zrobił to cena crf-y wyszłaby 60k. Fakt, że do 690 tez jest co dodawać. - mi mocy w 450L w terenie wystarczało nawet w tej zmulonej wersji, ale ja generalnie wolę jak silnik ciągnie jak traktor niż potrzebuje obrotów. 690 mocy miał za dużo, która wręcz eksploduje w drugiej połowie zakresu obrotów - kilka nieplanowanych wheelie nauczyło mnie respektu do 690. - Z kolei zawieszenie w 690 bardzo mi odpowiadało. Na 450L dużo nie jeździłem czułem się na niej mniej pewnie. - 690 ma wymianę oleju co 10k i dodatkowo zmieniłem po 5k, ale co 1k jak bym miał pamiętać to lekko upierdliwe - 690 od 2019 ma moim zdaniem mniej wibracji od nowej crf1100 wiec to nie jest problem. Jakość w KTM to jednak osobny temat - to jest sprzęt rolniczy i tak trzeba do niego podchodzić - 690, a tym bardziej 450L są świetne na TET lub w nieco trudniejszy teren, ale miejsc gdzie można lekkimi jeździli w fajnych okolicznościach jest coraz mniej, a na obu asfalt to męczarnia. Można, ale po co? - z kolei w teren prawdziwy szczególnie 690 jest przyciężki. No i mnie to jednak męczyło jak miałem wjeżdżać moto za 50k w błoto po pas - 690 po roku sprzedałem ze względu na rolniczy charakter i b. wąski zakres zastosowań. Ale znów mnie ciągnie w teren bo nowa NAT jeszcze mniej się nadaje do zjazdu z asfaltu. Tylko teraz to bym poszedł w DR https://www.otomoto.pl/oferta/suzuki...-ID6Dld7l.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
DR za 30 koła to sporo. Można kupic piękny stan połowę taniej przy niewielkim wysiłku włożonym w poszukiwania. Swoją drogą to co najmniej dziwne, że nowe duale typu 701 czy 690 nadają się do dualowania zdecydowanie słabiej niż 20 letnie konstrukcje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
![]() |
![]() Cytat:
Skoro o DRZ400 mówi się 'kondon', DR650 jest 'mułowata', od DR350 nawet nie wspomnę ![]() Osobiście do 'dualowania' jak mówisz, wolałbym coś starego typu właśnie DR bo mi te motocykle pozwalają złapać oddech. Dwa LC4 640 jakie miałem nie nadawały się w moim odczuciu do zwiedzania okolicy. moje dwa grosze m
![]() |
![]() |
#49 | |
|
![]() Cytat:
Ostatnio edytowane przez 44FG : 28.09.2020 o 22:02 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Vanucci - polecacie? | monah | Ciuch Afrykańczyka | 20 | 09.02.2009 11:46 |
Jaki alarm polecacie??? | Stachu | Wszystko dla Afryki | 12 | 27.10.2008 22:10 |