31.08.2018, 17:10 | #41 |
Kiedyś R.T70
Miasto: Częstochowa
Motocykl: Była RD04
Przebieg: 120000+
Online: 3 miesiące 2 tygodni 5 dni 7 godz 47 min 6 s
|
A co z tymi DCT w Hondach jest nie tak?
Przecież Honda montuje te skrzynie w VFR od lat i nie słyszałem żeby z tym coś się działo. Mam DCT w Crossrurerze i chwałę sobie. W samochodach szybko się wyleczyłem z ręcznych skrzyń. Jeżdżę automatami od lat 80-tych zeszłego wieku i nigdy nie miałem z nimi problemu. W VFR musiałem tylko nauczyć DCT swojego stylu jazdy, bo strasznie zamulał na początku w trybie drive.
31.08.2018, 17:54 | #42 |
Motocykl: RD03
Online: 11 godz 43 min 24 s
|
Jednym słowem kupować i nie myśleć.
Martwi mnie bo ta wersja Adventure Sport jest taka wysoka. Salon mi zaproponował kanapę akcesoryjną i ewentualnie wsunięcie lag przednich aby ją obniżyć. Możliwe, że na kanapie się skończy, może wrzucę żel aby było wygodniej. Podoba mi się duża czasza lepiej chroni przed wiatrem, zastanawiam się nad hamulcami bo miałem wrażenie, że są słabe potem jak jechałem "Crosturerem" to byłem mega zadowolony. Jeśli Lampa tak świeci, że znaki oślepiają to super bo będzie bezpiecznie w nocy zwłaszcza jak jakieś zwierzaki będą chciał wyjść pod moto z lasu. Regulacja jest jakaś prosta aby sobie dopasować do jazdy solo lub z bagażami? |
31.08.2018, 18:37 | #43 | |
Gość
Online: 0
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
|
31.08.2018, 19:42 | #44 |
Miasto: Marynino
Motocykl: NAT`18
Przebieg: rośnie
Online: 3 tygodni 5 dni 7 godz 17 min 14 s
|
Kupiłem NAT w manualu, jakoś nie pociąga mnie automat w moto. Co nie znaczy, że coś jest lepsze lub gorsze. Kwestie indywidualne, jak z gustem
A często poruszana kwestia - 60 tys i taki se ... dajcie propozycje tańszego i lepszego Będzie wiadomo na co zamienić hądę jak się już rozsypie ... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
31.08.2018, 20:44 | #45 |
Zakonserwowany
|
Problemem padania automatów jest ostra jazda w terenie. Pewnie automat nadaje się do jazdy po asfalcie a co najwyżej po szutrówce.
Co można mieć za 60 tysiaków ? Cztery fajne motorki. Dlaczego cztery, zamiast NAT ? A no dlatego że jadę tam gdzie mam ochotę w danej chwili a życie jest za krótkie i za mocno pokręcone żeby tracić czas na jakieś kompromisy.
31.08.2018, 21:10 | #46 | |
Banned
Motocykl: RD03
Online: 2 dni 21 godz 25 min 47 s
|
Cytat:
Kupuj chłopie NAT czy ATAS z DCT i niech moc będzie z Tobą. |
|
31.08.2018, 21:29 | #47 |
Zakonserwowany
|
31.08.2018, 21:53 | #48 | |
Gość
Online: 0
|
Cytat:
1. Nie było urzędowego pouczenia. Wysłałem Ci prywatną wiadomość. Zero bana - a to jest urzędowe. Nie rób więc proszę jakiejś teorii spiskowej. 2. Poprosiłem, abyś odpowiedział konkretnie na pytanie autora, który ów zawarł w pierwszym poście. Streszczę pierwszy post, który Ci wkleiłem: "jakie są plusy i minusy". 3. Napisałem, że Twój post nie wnosi nic do tematu ("Rozumeim że ci co kupili to bronia swoje zabawki i najważniejsze żeby być faktycznie zadowolonym z zakupu i jazdy, a jak komuś nie przszkadza że sprzęt za 60 tysięcy i więcej złotych jest wykonany tak sobie to super. Honda się tylko ucieszy"). Pisał Ci to i inny Kolega (colles o ile dobrze pamiętam). Nie odnosisz się w żaden sposób do pierwszego postu. 4. NIe twórz proszę teorii spiskowej, że Ci napisałem, że masz pisać wyłącznie dobrze o NAT. NIe napisałem tak. Mam wkleić screenshota? I po co na forum o tym pisać... Mogłeś nacisnąć guzik "odpowiedz". Apeluję aby(ś) trzymał się tematu. Tyle i tylko tyle. Mogę prosić? Dziękuję :* |
|
31.08.2018, 23:23 | #49 |
Plastik mi się rozsypał przy zbiorniku w czasie ostatniego tripu do Istanbułu. Przy nalocie ok 5kkm. Zgłosiłem do ASO po powrocie i czekam. Ale i tak na chwilę obecną nie zamieniłbym mojej klepaczki na nic innego. Dobra, na dukę Enduro ewentualnie
|
|
31.08.2018, 23:23 | #50 |
Miasto: Marynino
Motocykl: NAT`18
Przebieg: rośnie
Online: 3 tygodni 5 dni 7 godz 17 min 14 s
|
Dla mnie cztery to za dużo, mam mały garaż
A konkretnie jeden, lepszy od NAT do jazdy po czarnym, turystycznie czasem szutry, leśne dukty, bez brodzenia i ostrego terenu ? No i tańszy... i żebym nie narzekał, że coś niedopracowane, czy bubel znowu... Ale konkretnie, a nie w stylu, że czerwony No i nowy żeby był edit Jeszcze żeby nie ważył więcej i się podobał |
|
|