|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
18.08.2021, 10:32 | #41 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
|
Chyba chodziło o ładowanie z uchwytu a nie o brak możliwości ładowania. Czujnik baterii należy wcisnąć tylko jak się nie korzysta z oryginalnego akusa garmina tak samo jak w starszych modelach np. 64.
|
18.08.2021, 12:54 | #42 | |
Krzychuuu
Miasto: Poznań
Motocykl: Honda XR 400
Online: 22 godz 10 min 17 s
|
Cytat:
Uzytkuje gpsmap 66s od pół roku, dużym plusem jest wyświetlacz który bez problemu jest czytelny nawet w pełnym słońcu, choć mógłby być trochę większy Dwa akumulatorki AA wystarcza na ok 8godz ciągłego korzystania z wyłączonym oszczedzaniem energii. W moim przypadku nawigacja wyłącza się lub zawiesza podczas korzystania z wytyczonej trasy lub z wgranego tracka. Zrobiłem hard reset i wgrałem nowy soft, zobaczymy jak będzie. Jak nadal będzie problem, to nawigacja jedzie na reklamację. Jeśli chodzi o mocowanie w uchwycie, to w 66 mamy plastikowa szynę z tyłu obudowy, natomiast na kierownicę jest również plastikowy uchwyt, po pół roku jazdy mocowanie trochę się wyrobiło od wibracji i jest luźniejsze niż na początku. Jak na razie nie spotkałem się z innym sposobem mocowania na motocyklu, starszy model 64 miał dedykowany solidny uchwyt "koszyczek" touratech'a. W 66s brakuje mi wytyczania tras gruntowych, jak to jest np. w osmandzie. Nie mam porównania ze starszymi modelami. Ale za 1600zl można wymagać trochę więcej od urządzenia. |
|
18.08.2021, 13:03 | #43 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
|
Ja mam uchwyt ładowany do 66i. Nie wiem czy podejdzie do 66s ale jak jest szyna to wydaje się że da radę, trzeba spróbować. Uchwyt jest solidny i przez 5500 km na ostatniej wycieczce ani mój ani Piraniowy nie luzowały się ani też Garmin nie opuścił samoistnie uchwytu jak to bywało z serią 64.
|
18.08.2021, 16:45 | #44 |
Miasto: Gorzów wlkp
Motocykl: RD04
Online: 4 tygodni 4 godz 22 min 54 s
|
Przepraszam Panowie popitoliłem z 64s
|